Radio-amater je osoba koja se iz hobija i vlastitog zadovoljstva bavi radio-komunikacijama. Može ali ne mora imati radio-stanicu doma. A s obzirom da si u Zagrebu vrlo lako bi mogla biti u krivu.
Radio-amater je osoba koja se iz hobija i vlastitog zadovoljstva bavi radio-komunikacijama. Može ali ne mora imati radio-stanicu doma. A s obzirom da si u Zagrebu vrlo lako bi mogla biti u krivu.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ja imam x-530, i siguran sam da u mojoj okolici nema radio amatera. oni primaju, cini mi se AM signale... ne znam kak, ali dok drzim pojacanim na zvucnicima oko pola, sve je u redu. ako smanjim na potenciometru, onda se jace cuje... to je za te zvucnike poznati problem(ili it's a feature, it's not a bug)![]()
Bem mu sunce, nisi radio amateri, jedna te ista poruka se vrti u loopu vec 2 godine, cak i ima pattern kod ubacivanja nove rijeci
Btw preselio sam se u selo u kojemu je automehanicar vrh vrhova zanimanja
Snimim i okacim mp3 negdje pa stavim link. Radio amateri ... moš mislit
AM odnosno amplitudna modulacija ne koristi se preko trideset godina. Radio-amateri su uvijek, pa i danas koristili najmodernije tehnologije prijenosa informacija.
Svako pojačalo može u određenim uvjetima postat prijemnik i primat neželjene signale. Obično je to u blizini nekog odašiljača, ali postoje i druge mogućnosti da se stvori dovoljno jako polje da signal na "silu" uđe u pojačalo. Točnu analizu što i kako se događa treba radit posebno od slučaja do slučaja, ali uvijek se radi o tome da je pojačalo postalo prijemnik. Postoji i mogućnost loše konstrukcije samog pojačala koje onda iz "etera" hvata sve i svašta.
Upravo sadržaj koji si napisao, pa i ponavljanje jednog te istog upućuje da se radi o radio-amateru. I ne podcijenjuj selo, a i radio-amaterizam je hobi nije zanimanje.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ahama moguce da jesam, smao sto od ovih mojih blizih suseda nitko se s tim ne bavi...za sada ne smeta jako, ali hvala ti na informaciji
![]()
![]()
![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
e hooch i ja imam te zvucnikenisam se mogla sjetiti modela
kod mene vec par dana muk
![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
da i ja dignem malo temu i pohvalim svoje pojačalo taljanske firme montarbo, koji uredno prima neke ruske radio postaje,, ali to nekada jače nekada manje ovisno kako je raspoložen.. problem nebi bio da nije to 8+2 kanalni mikser i pojačalo koje se je koristilo po svadbama i drugdje gdje veći broj ljudi čuje tu stanicu,, a srećom se je čuje potiho i nekada zna se sama pojačat pqa je malo glupo kada se mješa.. al jbg ipak je to tehnologija 70-80 s elektronkami i digitalizacija nije no mislio da će doživit =)
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
X-530 drug ima, u gradu nema cak ni radio stanice (ima ali radi iz necijeg hobija) hvata neki signal cini mi se kao engleski, kao da se radi o tornju na zracnoj luci... uglavnom radi se o nekom centru koji salje informacije za okolinu kao toranj neki koji javlja o situaciji... x-530... mulder and scully would be dazzled...
jel ima novosti na temu ?
Meni je kuća blizu radia u Ivaniću i isto čujem radio na zvučnicima od kompa isto potiho.
CARpeDiem*
Principe elektromagnetske indukcije imaš objašnjene u fizici za 8. razred OŠ.
U nekih 25 godina bavljena radio-amaterizmom naslušao sam se svakakvih duhova i glasova iz raznih zvučnika, pojačala i inih drugih stvari. Svako istraživanje o porijeklu tih glasova redovito je završilo nalaženjem sasvim normalnog i objašnjivog izvora. Neki put je bilo teško povjerovati od kuda dolaze glasovi, ali svaki put se uspjelo ponoviti "pojava duha".
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Elektromagnetska indukcija je pojava napona na krajevima vodica ak se ne varam, to sam ucil u 1 ili 2 srednje (kolko me pamcenje sluzi) Sad mi nije jasno kako zbog napona mogu se cuti zvukovi, jos da se cuje neko zujanje ili nest bilo bi mi razumljivo, al ljudski glas???!?
Ma netreba![]()
Bookmarks