A jesi svega ovdje namijesao!
Ponajprije tvoji zahtjevi i nisu bas toliko rudimentrani kako se na prvi pogled cine. Po tome sto zelis, bio bi sklon presuditi kako ti trazis jedan kvalitetan all around aparat.
Pored toga samo jedna opaska. Kazes DSLR otpada, pa ostaju samo kompakti! Ima tu i jos nesto izmedju. Da spomenemo samo trenutno vrlo popularnu ultra zoom klasu, koja je trenutno definitivno najpovoljnija kupnja na trzistu gledajuci omjer ulozeno/dobiveno. Pa zatim imamo i cijenom nesto nepristupacnije prosumer modele...
Ako se ipak orijentiramo na kompaktnu klasu digitalnih foto aparata, morati ces odabrati proiritete, jer ih ja prema odabiru modela koji ti dolaze u obzir ne vidim.
Dakle, ako prioritet dajes sto manjim dimenzijama i sto manjoj masi aparata, dakle zelis da ti je aparat sto portabilniji i da stane u svaki dzep, onda kandidata moras traziti u nekome Ixusu ili Sony W ili T seriji, dakle u ultra compact klasi. Ipak ova klasa aparata ostvaruje taj izgled na ustrb performansi i mogucnosti koje nudi korisniku i na to moras biti spreman. Dakle zaboravi na ikakve manuelne intervencije pri fotografiranju, zoom je prilicno ogranicen, fokus ipak nesto sporiji i neprecizniji nego li kod kompaktnih aparata.
Ako dimenzije nisu u prvome planu i ako si spreman podnijeti nesto sitno veci i tezi aparat, a za koju mogucnost vise, uz nesto ipak bolju ergonomiju i optiku, onda je komapkt klasa ona u kojoj trebas traziti svoj foto aparat.
Moji favoriti od modela koje si odabrao su:
1. Ako trazimo aparat ultra compact klase onda Canon Ixus 850is
2. Ako trazimo aparat u kompakt klasi onda Canon 710 ili Panasonic TZ
Zasto sam kod odabira u kompakt klasi naveo oba modela. Zato sto nude razlicit pristup korisniku, odnostno onome sto je korisniku bitno. TZ je jedinstven primjerak u kompakt klasi, jer je to jedini kompakr aparat na trzistu trenutno koji nudi opticki zoom ekviv. 10 x sa stabilizacijom slike. Njegove ostale opcije i mogucnosti kaskaju za Canonom 710, ali onome koji trezi sto veci raspon objektiva one nece igrati ulogu pri odluci, jer ce mu vac sama cinjenica da Panasonic posjeduje objektiv raspona 10 x biti dovoljna da se za njega odluci.
Ja ne znam sto bi bila moja odluka od ova dva modela vjerojatno Canon, ali bih prije bilo kakve odluke jaako dobro proucio sample fotografije koje se daju naci po netu!

) a naročito kad se uzme u obzir da se može potrošiti do 2500 kn eventualno malo više ako baš ne ide
a rađe manje.
Odgovori uz citat
Veći zoom i hop evo me u H seriji,nije da mi se ne sviđa, ali malo preskupo i malo preveliko.Slijedeći bi možda mogao biti nešto tako,ali za sada ne.

Bookmarks