Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13
    Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Samsung SGH D9ooi
    Operater
    T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question CanonIxus 850 vs PowershotA710is vs PanasonicTZ1

Pozdrav svima!
    Nakon pročitanih savjeta odabir digitalca mi je sve teži....Svakome nešto fali ili ima viška(obično mase ) a naročito kad se uzme u obzir da se može potrošiti do 2500 kn eventualno malo više ako baš ne ide a rađe manje.
    BTW onaj link u savjetima by gog ne vodi nikuda.
    Nisam neki zahtjevni korisnik ,family đir + poneki lijepi pejsaž, makro nekog cvetića,njuška mog psa u sto poza,eventualno neka fotka objekta u pokretu(ne prebrzom),video zapis sa zvukom.
    Dakle SLR otpada,ostaju kompakti.
    Baterije su mi bitan moment jer kod starog digitalca koji nije vrijedan spomena, jer je već u klasi antikviteta, sa 4 AA baterije se nije dalo napravit više od 100 slika ni u ludilu.
    O zoomu je sve rečeno,muči me ovaj format zapisa JPEG(EXIFF 2.2).Naime koliko mogu vidjeti u specifikacijama ni jedan od ovih koje ću navesti nema RAW opciju a znalci upravo to savjetuju.Volim prčkati po fotkama koje napravim u Photoshopu ili sl.

Evo između ovoga bi trebala pasti odluka i to hitno....
    Canon Ixus 800 ili 850is
    Canon Power shot A710is
    Panasonic Lumix TZ1
    Olympus mju 750
    -koji me privukao prvenstveno radi XD kartica...
    Možda nešto drugo ,samo da slikice budu solidne?
    Svi savjeti su dobrodošli.
    Zadnji uredio Omega : 24-01-2007 u 14:32

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A jesi svega ovdje namijesao!

Ponajprije tvoji zahtjevi i nisu bas toliko rudimentrani kako se na prvi pogled cine. Po tome sto zelis, bio bi sklon presuditi kako ti trazis jedan kvalitetan all around aparat.

Pored toga samo jedna opaska. Kazes DSLR otpada, pa ostaju samo kompakti! Ima tu i jos nesto izmedju. Da spomenemo samo trenutno vrlo popularnu ultra zoom klasu, koja je trenutno definitivno najpovoljnija kupnja na trzistu gledajuci omjer ulozeno/dobiveno. Pa zatim imamo i cijenom nesto nepristupacnije prosumer modele...

Ako se ipak orijentiramo na kompaktnu klasu digitalnih foto aparata, morati ces odabrati proiritete, jer ih ja prema odabiru modela koji ti dolaze u obzir ne vidim.

Dakle, ako prioritet dajes sto manjim dimenzijama i sto manjoj masi aparata, dakle zelis da ti je aparat sto portabilniji i da stane u svaki dzep, onda kandidata moras traziti u nekome Ixusu ili Sony W ili T seriji, dakle u ultra compact klasi. Ipak ova klasa aparata ostvaruje taj izgled na ustrb performansi i mogucnosti koje nudi korisniku i na to moras biti spreman. Dakle zaboravi na ikakve manuelne intervencije pri fotografiranju, zoom je prilicno ogranicen, fokus ipak nesto sporiji i neprecizniji nego li kod kompaktnih aparata.

Ako dimenzije nisu u prvome planu i ako si spreman podnijeti nesto sitno veci i tezi aparat, a za koju mogucnost vise, uz nesto ipak bolju ergonomiju i optiku, onda je komapkt klasa ona u kojoj trebas traziti svoj foto aparat.

Moji favoriti od modela koje si odabrao su:

1. Ako trazimo aparat ultra compact klase onda Canon Ixus 850is
    2. Ako trazimo aparat u kompakt klasi onda Canon 710 ili Panasonic TZ

Zasto sam kod odabira u kompakt klasi naveo oba modela. Zato sto nude razlicit pristup korisniku, odnostno onome sto je korisniku bitno. TZ je jedinstven primjerak u kompakt klasi, jer je to jedini kompakr aparat na trzistu trenutno koji nudi opticki zoom ekviv. 10 x sa stabilizacijom slike. Njegove ostale opcije i mogucnosti kaskaju za Canonom 710, ali onome koji trezi sto veci raspon objektiva one nece igrati ulogu pri odluci, jer ce mu vac sama cinjenica da Panasonic posjeduje objektiv raspona 10 x biti dovoljna da se za njega odluci.

Ja ne znam sto bi bila moja odluka od ova dva modela vjerojatno Canon, ali bih prije bilo kakve odluke jaako dobro proucio sample fotografije koje se daju naci po netu!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Samsung SGH D9ooi
    Operater
    T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question

Znam ja da je teško zadovoljiti sve moje zahtjeve,ali krenimo od početka.Ne mora biti ultra compact.Sad je već i meni jasno da sve ono što bi ja ne stane u džep.To bi me dovelo u kompakt klasu i trenutačno sam najbliže Canonu710 IS.
    I taman da pomislim to je to, kad nađem ocjene korisnika kako je spor na okidanju ,a sa flashom do 8 sec.Pa meni je brži stari Kodak od prije 5-6 godina.To me malo ubilo,moram priznati.
    Vratimo se kvaliteti slika.To bi bio bitniji moment od malo većih dimanzija aparata,naglasak na malo.
    Olympus mi je otpao iz kombinacije ,a Ixus 850 IS mi je ipak preskup ,na žalost.
    Iako bi se i o njemu dalo diskutirati vrijedi li 3000 kn.
    Ne tražim ni ludilo zoom ,6x mi je super.
    Sad gledam gdje mi je najpovoljniji ovaj 710 i gdje ga uopće ima u Splitu.
    Cijene idu od 2280 do 2600 za gotovinu.
    U međuvremenu idem malo pogledati testne fotografije.Ako su bolje u odnosu na Panasonic odluka bi ipak mogla pasti bez obzira na sporost,ako je to stvarno tako.Hvala na savjetu,i ako bi mogao preporučiti nešto osim ovoga gore , u kompakt klasi, bilo bi super.
    Sony mi nije legao, W serija ima zoom samo 3x.Ja bi nešto malo bolje.
    T linija ima povučenih modela(T1,T11,T3,T33),loše reagiraju u vlažnim i toplim uvjetima,a biće još toga samo nije navedeno.Zoom isto 3x Veći zoom i hop evo me u H seriji,nije da mi se ne sviđa, ali malo preskupo i malo preveliko.Slijedeći bi možda mogao biti nešto tako,ali za sada ne.
    Sony koliko vidim koristi memory stickove uglavnom,nije valjda da bi trebalo vući to uz aparat?
    Znači za sada 710 IS.Još ću vidit fotke....
    PS
    Znam da sam svašta namiješala.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Note 2
    Operater
    '91
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.363, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam imao dojam da je 710 spor na okidacu.. Za fles ne znam jer nisam slikao s istim. Al da fotke ispadaju odlicno, ostro i jaaaako cisto to garantiram. I zadovoljan sam s foticam, tako da ako ide u tom pravcu, moje misljenje je da ide u dobrom pravcu.
    Sex with goats isn't wrong. It's just baaaaaaaaad!

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Samsung SGH D9ooi
    Operater
    T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jutros je propao pokušaj kupovine jer ga nisu imali na lageru...Tip me uvjeravao da uzmem Sonyja T linije ili Fuji jer to ima i kao niko živ ne traži Canona,e to me izbacilo iz takta definitivno.Sad čekam da mi javi može li ga nabavit i po kojoj cijeni.Ako bude najpovoljniji ,mislim da bi to bilo to.Još nije kasno za sugestije,u gore navedenim okvirima.Ako ništa novo ne izroni, nakon Nicona koji je stvarno super služio ,samo nije digitalac,Kodaka (kojeg nebi niti komentirala) bit će fotki sa Canonom
    Trapavi tnx!

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Note 2
    Operater
    '91
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nema frke.. A taj koji ti je htio prodati T seriju je apsolutni idiot, i ne bas nis o digitalcima. Svaka cast T seriji, al to je prema canonu jos uvijek igracka

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Samsung SGH D9ooi
    Operater
    T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma zna on,nego vidio plavušu ,pa misli evo žrtve, no ubrzo je shvatio da ni plavuše nisu što su bile....
    A navodno je najjeftiniji u gradu.Vidićemo ,vjerujem da će nazvati u ponedjeljak.
    Onda ću i ja moći malo detaljnije pogledati cijene i uvjete plaćanja.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo da skrenem paznju na dvije stvari:

1. Canon i Sony nude podjednako ucinkovite i kvalitetne modele foto aparata, kroz sve klase, osim kod SLR modela najvisega standarda, ako kompariramo modela istih karakteristika i cjenovnih razreda. Nikon i Canon nemaju komparativnih prednosti u ultra compact i compact klasi u odnosu na ostale brandove, dapace imaju nedostatak (to ponajprije mislim na Nikon) jer cesto izlaze na trziste sa nesto visim cijanama za iste mogucnosti aparata od konkurencije.

2. Nije mi potpuno jasno zasto odbacujes Sony T seriju, a sa zaljenjem govoris o tome kako za Ixus 850 nemas materijalnih uvjeta. Ovdje se radi o aparatima iste kvalitete i istih mogucnosti.

Naprotiv navedenomu T serija ili Ixusi i Canon 710 nisu za usporedbu. A710 spada u drugu grupu digitalnih foto aparata i razlikuje se od prije navedenih i po mogucnostima i ergonomiji i izgledu, te ce privuci i nesto drugacijega korisnika od onoga koji bi trazio neki ultra kompaktni model.

Sto se alternativnih modela tice, postoji par Fuji i Pentax ili Sona modela, ali niti jedan ne nudi "paket" kakav nudi A710. Stoga ako imas novca i ako ti se doticni aparat svidja...smatram kako je on najlogicniji odabir!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Samsung SGH D9ooi
    Operater
    T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo A710 je stigao kući,još fali nova kartica i testiranje može početi(i učenje...)
    Može li u njega ići
    Kingmax Mini Security Digital 512MB Flash Memory Card,ili ne smije biti Mini?
    Još jedno pitanje:
    Kad je na kartici navedeno USB,da li to znači da se ona može kao npr ova
    Sandisk Security Digital Ultra II 512MB plus USB
    Tnx!

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Note 2
    Operater
    '91
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dobar odabir.. ja sam bas proveo vikend s 710 i ostao sam podosta iznenadjen kad sam pogledao kak fotke izgledaj... za ucenje digitalne fotografije i danas-sutra dobrim koristenjem SLR fotoaprata 710 je fenomenalan..

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Omega Pregledaj post
    Evo A710 je stigao kući,još fali nova kartica i testiranje može početi(i učenje...)
    Može li u njega ići
    Kingmax Mini Security Digital 512MB Flash Memory Card,ili ne smije biti Mini?
    Još jedno pitanje:
    Kad je na kartici navedeno USB,da li to znači da se ona može kao npr ova
    Sandisk Security Digital Ultra II 512MB plus USB
    Tnx!
    Cestitke na kupnji!

Vjerujem da ces biti zadovoljna!

Nadam se i kakvim dojmovima, barem u kratko, tu na forumu, nakon upoznavanja sa aparatom!

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Samsung SGH D9ooi
    Operater
    T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bog svima!
    Još je rano za velike komentare,sad sam u fazi čitanja uputa i proučavanja raznih modova snimanja koje nudi.Prvih par slikica( koje stanu na osnovnu SD karticu )su mi skroz dobre,a vidim i koliko se može dobiti sa malo manuelnih postavki.Boje u vivid varijanti su stvarno realne.Prvi video mi nije baš ispao nešto,ali vjerujem da će se i na tome dati poraditi.
    Ima neki topic za fotografije ili mogu tu postaviti?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Omega Pregledaj post
    Ima neki topic za fotografije ili mogu tu postaviti?
    Objasnjeno sve oko postanja slika:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=11680

Komentari na slike:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=11718

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove