s pretplatom nemam problema jer sam prepaid korisnik
al gprs im je je.... skup
Evo mene malo sa nekim kritikama pa da vidim jel imate slicnih probleme...
Na pretplati sam onoj model 50 ili kak se vec zove i ukljucen SMS paket. Bas sam danas kontolirao koliko sam potrosio ono divim imam nekih 35kn jos za potrosit unutar paketa a van paketa sam "potrosio" neki 5kn. Ovaj dio van paketa mi nikako nije jasan. Vip je toliki muljator da je to strava svaki cas kradu neke novce da je to koma da ih sad zovem bit ce obracunsko razdoblje je u tjeku pa mi ne mogu nista reci?
Da ne spominjem koliko puta su mi pokupili lovu za gprs promet a koristim vodafone portal ponekad koji je "besplatan". Naravno ovjdje se kupi po malo znali su mi kupit ak se ne varam po 59lipa. Kad trazim objasnjenje kaze otisli ste van vodafona, kazem nisam, ok ona pa niste onda na dobar nacin prekinuli surfanje reko jesam onda je greska sustava morate nas razumjet u tjeku su neki problemcici i tako stalno vole kupit. Vec mi je blesavo stalno zvrckat. Jel ima ko slicnih problema?
s pretplatom nemam problema jer sam prepaid korisnik
al gprs im je je.... skup
Što se tiće Vodafone live portala ista stvar kod mene, samo sam tamo i dobiva vječito nešto za gprs, isto nešto sitno, ali stavi ti 50 lipa na recimo 200 000 pretplatnika, i eto finianciraš dobar dio SZK....bilo je jednom problema sa tarifnim modelom što nije proprocinalnu danima u mjescu koje sam koristio naplačeno, ali je to riješeno nakon poziva na szk, ali ovo sa gprs prometom se ponavlja....bed mi je više zvati....jer sam luđi nego oni, ako ih svaki mjesec zovem zbog 50 lipa...neka im bude
Ja sam radio test sa tim Live portalom i surfanjem preko Nokie 6600,korištene su Model 50+Opcija SMS i VIPme SEND tarife.
Na pretplati su uvijek naplaćivali 0,59kn(PDV uključen) svaki puut kad bi surfanjem prešao 400kB,sve ispod toga mi nije naplaćeno.
A sa VIPme-jem sam namjerno radio u po 2,45MB odjednom,na isti način kako i dok je pretplata bila u telefonu,izađem iz pretraživača i na računu ne fali niti jedna jedina lipa.
Nisam još pitao u čemu je stvar jer ću vjerojatno dobit jedan od odgovora koje je naveo jdabic1 pa nezam dali uopće pokušati.
ovak, da razjasnimo neke u pochetku. nisam neki power user, niti lobiram za ikojeg providera, al neke stvari su mi jako digle zhivac. da, koristim model 50 pretplatu+10min unutar vipa jer imam trajni nalog. pa, ajmo redom:
1. famoznih 59 lipa kod spajanja na vodafone. od nekih 60spajanja tijekom mjeseca jer sam koristio mobilni mail, meni su naplatili 20x59lipa pa si vi rachunajte. naravno, da sam zvao szk i odgovori su bili isti kao shto su kolege gore naveli. ili se loptica prebacuje na mene pa me se pita jel se ja spajam preko vodafonea da si vidim mail ili preko klijenta nakon kaj kazhem da koristim gprs samo za chekiranje maila, na shto ja kazhem da se ne vrijedja moja inteligencija. objashnjenja uglavnom nema i svodi se na 'zahvaljujemo na razumijevanju'. problem sam rijeshio da se vishe na isti ne spajam pa nema ni famoznih 59lipa.
2. obrachunsko razdoblje traje od (recimo) 16.12 - 15.01.! na svom vmcc rachunu nadjem data transfer od 14.12.!!! wtf???? naravno da se problem pojavljuje iz mjeseca u mjesec i da ja govorim szk da mi nije do novaca i da ih mogu odmah transferirat nekoj dobrotvornoj ustanovi, nego se radi o principima. ok, promptni su i rijeshe problem, no problem se vuche iz mjeseca u mjesec. pitam: zashto? odgovor: zbog tehnichkih limita ne mozhemo bolje! pitam: kako onda vashe konkurentske kolege koje dilaju adsl to mogu izvesti pa kod njih nema 14-12-problema? odgovor: pa, ne znamo... 'zahvaljujemo na razumijevanju'. al ja ne razumijem... stvarno ne razumijem, pa ne shvacham zashto mi zahvaljujete. kako sam to rijeshio? pa nikako, hvala bogu na blazhenoj rezignaciji
3. sebe smatram dovoljno inteligentnom osobom, no ja nachin na koji su mi obrachunati popusti i na koji nachin sam iskoristio 50kn naknade ne razumijem. vjerujem da ni raketni znanstvenici i znanstveni novaci to isto ne razumiju... razumiju li to oni koji su napravili algoritme za obrachun istih vipu?za ovo nisam zvao szk, al da jesam, vrlo vjerojatno bi mi rekli da ja ne razumijem sve to i zahvalili na razumijevanju. catch my drift?
4. radim u, rekli bi neki, japijefskom dijelu grada, sa svojih prozora vidim i heinzelovu i radnichku i vukovarsku. no, od kojih 1min razgovora, 40sek ispitujem sugovornike je li se chujemo... buduchi da je problem vecheg time spana, kad sugovorniku velim 'kristalno si mi chist', vech zna o chem pricham. pod uvjetom da me je chuo. da se prituzhim? ima li smisla? mozhda. jedno je sigurno!! zahvalili bi mi na razumijevanju.
lijek za sve ovo??? pa vrlo je jednostavan. koristim mob u krajnjoj nuzhdi. kraj mailova i neta, kome josh mob treba. utvaram si da kad bi vechina ljudi, umjesto da shalju smsove jedan drugome na 100m razdaljine, bili malo vishe razboriti i prichekali da dodju doma i prek neta odgovorili na ionako nevazhne smsove, umjesto da komotno odmah replyaju, da bi to bio lijep shok za operatere s jedne strane, dok bi istim tim ljudima tel rachun bio manji. ne pozivam na tektonske promjene, malo po malo should do, jer kad mi stigne privatni tel rachun, uvijek se zapitam pa zashto ja dajem te pare, a odgovor u vechini sluchajeva ne uspijevam nachi...
zahvaljujem na razumijevanju!![]()
i am what i play
1. molimte nemoj pisati ch sh..... teško je za čitati zahvalaljujem na razumjevanju
2.Meni se znalo događati to na prepaidu ali samo što su skinuli po 6 kn i ja njih nazovem i kažu a će biti vraćeno u roku od 24H a ako ih ne nazovem rođaci u 1/3 puta ne vrate..
3.bilo je meni čudno da mi lova nestaje malo pomalo s računa....hehe znam šta je
4.čini mi se koda kad kupim onaj paket sms-ova da zna ih zafalit Test: kupio sam 50 smsova(paket) pošaljem 35 s jednom porukom(do 160 znakova) i 10 s duplom(2 poruke u jednoj(do 320znakova)) i neostane mi niti jedna poruka dobro to je poruka više manje ali nije u redu
Navedene GPRS odgovore vezane uz SZK sam sve već čuo...
Nemojte se dati vozati njihovom bedastim odgovorima. Stalno nešto muljaju oko tog vodafone portala i naplate. Meni su već vratili preko 50kn (doduše uvijek zbog moje a ne njihove greške), ali nešto definitivno ne valja...
Ali problem sada je što ima dosta nelogičnosti i izvan GPRS-a s naplatom poziva...
Zato:
1. Provjeravajte svaki račun
2. Nepravilnosti prijavite SZK-u i inzistirajte na objašnjenju... Ako objašnjenje nije prihvatljivo ili je generičko (nije do nas, poboljšavamo sustav itd...) tražite povrat novca i napismeno očitovanje
3. Ne zaboravite: ima nas puno s problemima naplate - niste jedini kojima problemi idu iz mjeseca u mjesec
4.-10. Pažljivo provjeravajte račune![]()
Svi smo mi u krastavcu...
ovo sto na pretplati guce na prepaidu ne to nemam blage..meni je na prapaidu gutalo i na pretplati..oni se vade na mobitel..kazu da mobitel nema odgovarajuce rijesen sistem odjave sa vodafona portala. Kad se spajas na vodafon i dok surfas po njemu nista se ne dogadja ali prilikom odlaska sa vodafona mora se poslat odredjeni signal (automatski to mobitel radi) koji operateru znaci prekid web sesije ili ce inace shvatiti kao odlazak sa vodafona i odmah ce naplatiti osnivni paket gprs prometa a to je valjda tih 59 lipa. Uglavnom ne treba odlaziti sa portala crvena tipka i recimu da zelim prekid nego na opcije i prekid. Ovo sto sam naveo pali i smanjuje njihovo kupljnje ali ne ukida nazalost i dalje oni vole malo po malo kupit.
Evo dobio sam odgovor od sluzbe za korinike sa standardinim s******. Kazu javite se pa ce me tamo sutirat na druge pa ce mi rec sad je obracunsko razdoblje i sl tak da samo mi korisnici zadnja rupa na svirali. Jos jedan od problema je sa trajnim nalogom. Odbili mi ga kazu racun nije prosao u banki ja u banku kazu nije se ni pojavio racun kod njih. Nikad nisi u pravu kod njih to je za popizdit a da ne spominjem zene koje rade kod njih jadna nezna sta prica i takva mi bude pomogla (naravno ima i sposobnih svaka cast al ja iamm srece da uvijek naletim na ovu babu) .
Zadnji uredio jdabic1 : 22-01-2007 u 13:08 Razlog: Nove informacije
Bookmarks