start>run>upiši msconfig i odi na startup ako ti to išta pomogne
Zasto mi se sustav nekad digne za cca 40 sec. a nekad mu treba vise od 2 minute? Vecina servisa je pogaseno,u startup-u se dizu samo potrebni programi,defragmentiram ga nekon svake trece instalacije-deinstalacije.
Da li moram sve srusiti ili postoji neka fora?
start>run>upiši msconfig i odi na startup ako ti to išta pomogne
A KAJ SAD TI GLEDAS�
jesam,dize samo ono sto treba
kolko rama imaš? koje programe ti diže?
A KAJ SAD TI GLEDAS�
2 gb , Soundman,nod32,ati traytool,itouch,nmbgmonitor,dumprep 0 -k,run dll,stardock objectdock,netlimiter
Meni se malo kompjuter usporio sa objectdockom, meni se ćini, pa sam ga izbrisa.. Sada sam naša bolje rješenje, što se mnogima nebi svidilo.. možda i bi neznam..
hm....s tolko memorije ništa nebi smjelo štekat
makni: nmbgmonitor(ima veze s nerom i nema potrebe da ti to diže) sad ak ti baš tolko treba ostavi si stardock objectdock ali isto baš i nema potrebe da se diže
A KAJ SAD TI GLEDAS�
pogasio sam još servisa,ostavio samo što mi treba i opet isto,znači li to da je spreman za rušenje ili se moze sto popravit sa instalacijskim xp-om?
Ako imas 2 racunala doma i ako je to racunalo glavno, odnosno ako si ti postavio svoje racunalo kao router ili server i ostala racunala prikacena na tvoj da bi preko tvoga isli na internet, onda je caka u tome sto ce ti duze ocitavat i podesavat drugima kartice ako su ta druga racunala upaljena a ako nisu onda ti brze ulazi u windowse...
samo jedan komp,služi za internet i igranje
nemam opciju repair ima preparing ili da idem na instaliranje pa on sam kasnije nudi neke opcije?
Zadnji uredio informer : 13-01-2007 u 16:26
malo si star za igranje...
2 minute ti nikako nebi smio dizat , moguce da je problem u nekom od hardware-a. (vjerujem da si vec provjerio pagefile da je odgovarajuci ramima,i da nemas nekake posebne ultra-mega-kul teme prilikom podizanja windowsa , ko neki rice-ri..
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
kao naprimjer? zašto star?
za igrice nikada nisi star..
kao sto kazu:
Muskarci ce uvjek ostat djeca, ali samo ce im sa vremenom igracke postati skuplje
(tako nesto)![]()
sta na primjer , riceri?
ma balavurdija koja nakrkaju komp sa raznoraznim sranjima , ono pun desktop nekakvih shortcut gluposti , + naravno custom turbo mega tema za windowse . IE , mozillu posebno + welcome screen windowsa modificiran..u msconfigu se umoris od skrolanja kad vidis kolko ju je stavki u startupu..
background BMP fajl od 2 MB![]()
i takve stvari.
to onak USPORAVA komp.
sad sam se sjetio neceg kaj bi ti moglo pomoc, zove se tuneup utilities 2007.napravi sys restore i idi malo pročačkat s tim po kompu . maknut ce ti sve invalid values iz registrya , pocistit malo to sve.Nemas kaj zgubit![]()
25 godina, pa povremeno nesto zaigrat ajde de , ali da si sad neki zagriženi igrač ... Mislim da su to godine za razno razna druženja i provode , ne za komp.zašto star?
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
ako ti dize 2min sa 2 gb rama znaci da je sistem zagusen i krcat. probaj registry pocistit sa nekim od programa (npr. registry cleaner) ukoliko ne pomogne onda novi windowsi (replace sistema ili format win particije svejedno). i to je to
computer freak
gdje da ga skinem?tune up utilities 2007
nije natrpan glupostima,4 shortcut-a
carbon,chaos theory i oblivion
+objectdok
A KAJ SAD TI GLEDAS�
pogledaj da nemaš nekakvih hardverskih konflikata pod strat->all programs->accessories->system tools->system information
nisam nasao nikakve konflitke,sve sam formatirao i vidjet cu rezultate kad instaliram sve sto mi je potrebno
evo,formatirao sam ga,sve instalirao i dize se ko lud svaki put!
cak su nestali problemi sa grafikom koje sam imao,nema vise bijelih kockica u dolnjem desnom uglu monitora ali mi sada grafika malo steka,no to je nova tema!
A tak sam i ja imal problema sa tim dizanjem sustava,instaliraval windowse,itd...i uvjek na početku je dobro,a kasnije opet sve isto.
Evo našao sam nekaj na netu,pa sam si narihtal po ovome,i sada mi se dobro ˝diže˝,nemam problema.
Pa tko hoče,neka si pročita.
http://free-bj.htnet.hr/colicweb/opisi%20servisa.html
tuborg green(zajg) The lord of the drinks!!!
hvala,ali imam takav dokument i po njemu sam gasio sve "gluposti"
vidjet cu koliko dugo ce šljakat po PS-u
evo mene opet,imam samo oblivion instaliran,nema nikakvih konflikata oko hardwera sve dobro sljaka ali mi je opet prolupao
opet sporo dize,nije problem u startup-u ni servisima
nije natrpan glupostima,radio je savrseno nekih 2 tjedna nakon formatiranja i sad opet sr...e,sve ideju sto imate zelim cuti
koji antivirus koristis? jel imas neki firewall instaliran? od programa u startupu sto sve imas?.... da skratim ako imas antivirus( naravno da imas), firewall, ajmo reci neki programcic kao screenlock, office agent u startupu, virtual drive npr. i kil drivera, mrezu itd. ne trebas se sekirati sto podize malo duze sistem jer to ne ovisi samo o radnoj memoriji a uz sve danasnje programe koje covik stavi na komp (a tribaju mu) mora malo duze podizat. koliko ti traje to? ako je do minute ne sekiraj se
computer freak
Bookmarks