Izgleda da ce biti veselo i sa Note 9.![]()
https://androidworld.nl/nieuws/recht...amsung-note-9/
161.9 x 76.4 x 8.8 mm
IP68 dust/water proof
Stylus (Bluetooth integration)
6,4" AMOLED 1440 x 2960
Exynos 9810 Octa,512 GB, 8 GB RAM ili 128 GB, 6 GB RAM
Kamera 12 MP, f/1.5-2.4, OIS
12 MP, f/2.4, OIS, 2x optical zoom
Prednja kamera 8 MP, f/1.7
Baterija 4000mAh(QC 2.0)
Stereo speakers
Cijena:1000-1250EUR
Izgleda da ce biti veselo i sa Note 9.![]()
https://androidworld.nl/nieuws/recht...amsung-note-9/
Ja ti ne razumijem nizozemski.
Čitao sam na našim portalima, ili možda na GSM Areni da su neki prijavili pregrijavanje i samozapaljivanje. Za sada neznatan broj. Ma ne vjerujem da su opet pogriješili na istoj stvari.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Kad na hrvatskom forumu clan koji, srecom, prica i cita hr i nl posalje link na nl clanak i drugima savjetuje koristenje prevoditelja jer ne zna sto bi vise rekao, naglo pocnem gubiti volju za ikakvim daljnjim trudom u ovoj zajednici.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Imate ovdje na poznatijem engleskom.
Mobitel se spontano zapalio u torbici jedne Amerikanke 3. rujna. Ona navodi kako je koristila svoj novi mobitel, kada se on iznenada prekomjerno zagrijao. Odmah ga je, kaže, prestala koristiti i smjestila ga u ručnu torbicu. Nedugo potom čula je neobične zvukove i vidjela gusti dim kako suklja iz torbe.Mobitel se, prema podacima iz tužbe, zapalio u tolikoj mjeri da je nesretnoj korisnici opekao prste kada ga je vadila iz torbe. Da stvar bude gora, sve ovo odigralo se u dizalu u kojem je ona bila sama, pa ju je uhvatila i panika. Vatra je zaustavljena tek kada je uspjela mobitel izbaciti iz lifta u predvorje zgrade i kada ga je nepoznat netko ubacio u kantu vode.
Požar je uništio kako mobitel tako i sadržaj vlasničine torbe. Ona je sada tužbom zatražila naknadu štete za sve što je doživjela, kao i zabranu daljnje prodaje Galaxyja Note9.
meni nije jasno kako se to opet događa na Note.s tim problema nije imao S8 ni S9,a ni A8 recimo,nego opet njihov top model...jel to neka sabotaža ili ?!
Ja apsolutno nikog nista nisam "savjetovao".
S druge strane, danas svako prenosi tudje objave, kako sa NL govornog podrucja, tako i sa svih ostalih.
"savjetuje koristenje prevoditelja jer ne zna sto bi vise rekao". Moj savjet ti je da ukljuc mozak prije nego sto prospes neku glupost.
Ja odlicno znam sta cu ili sta bih rekao/napisao, a ono "ne znam sta bih rekao" se odnosilo konkretno na Samsung tj da nisam siguran dali se radi o pojedinacnom slucaju ili ce nastaviti sa "eksplozijama" kao i sedmica. Nadam se da ti sad nece trebati Google za prijevod.
I molim te nemoj gubiti "trud" jer cu se rasplakati.
Nazad na temu molim.
Ontopic - toliko se priča o samozapaljenju da nisam nigdje vidio bombastične naslove kao kad se isto dogodilo sa Note 7 . Mislim da je ovo samo nesretan slučaj, i vjerujem da si samsung ne bi ponovno dozvolio probleme koje je već proživio.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Oni koji ga posjeduju kažu da vrijedi tih novaca.
Iako, ako je gledati performanse, Note 9 ipak lagano zaostaje za nekim proizvođačima koji furaju (pretežno) čisti Android.
I, ono što valjda rijetko tko primijeti, pošto je N9 sada top model, nema te recenzije, naše/strane koja ne spomene Note nije mobitel za svakoga. Znači, stani na loptu i zbilja razmisli jel ti potreban baš toliki mob.
Ja sam neko vrijeme zbilja bio dosta zagrijan. Čak sam mislio utopiti S9+ za ovoga ljepotana, ali sam odustao. Lani sam se tako zeznuo s Note 8, koji je i dalje dobar mob, ali jednostavno za mene nije. Postoje svojevrsni trikovi koje nema niti jedan drugi mob, prvenstveno vezani za S Pen, ali nedovoljni za prelazak i trošenje velike svote novca.
U Mobisu!
Malo sam se bacio u ovu temu. Naime dobit cu sluzbeni mob, note 9, 128 Gb crni.. Sam sam izabrao taj sa liste jer je bio neki limit pa posto sam uglavnom imao samsunge, odlucio sam se za ovaj. Mislim da mi velicina nece biti problem jer je mob samo 5 mm visi od ovog koji sad imam, poco f1.. ostale dimenzije su slicne.. masa 15 grama veca.
Ima netko iskustva, kakve je nadogradnje dobio, kakav je night mode na kameri itd..
Imart, mob je vrh i dalje. Bez notcha ili rupice naprijed jako ga je ugodno koristiti. Zvuk kod razgovora još uvijek dolazi iz normalnog zvučnika slušalice (poštelan AKG tehnikom).
Zadnji patch je od 1. rujna što naslućuje da će bar do prosinca dobivati uredne nadogradnje. Na popisu je za dobivanje ONE UI 2nd edit.
Baterija je dobra, ništa baš posebno ekstra jer Samsung sa svojom neoptimizacijom zbilja počinje čupati živce. Znači, zna se dogoditi da u stand-by načinu baterija iscuri.
Kamera je i dalje vrh, ako si upoznat sa S9+ kamerom, to je to. Night mode... meni se ne sviđa Samsungovo inzistiranje na svim tim starim kamerama. Kažu, Morate imati mirnu ruku pri okidanju night fotki. Istina. Ali, samo ga pomakni 2mm dok on obrađuje fotku, ispadne razmazana.
U Mobisu!
Vjerujem. Samo moram nabaviti neku tanku masku jer je mob velik i jos kad bi stavio deblju bio bi cigla. Steta sto je samsung tek ove godine poceo ubacivati za prvu silu tanku masku u kutiju svakog novog moba..
Ovak za prvu silu moram kupit neku ovdje u ducanu za 50 kn a realno vredi 1$.
Onda cu na aliexpressu uzeti crnu transparentnu koja klizi u djep al se za prste lijepi. I na ekran mekanu tpu foliju da prsti ne klize. Inace ne lomim mobove pa se nadam da nebum ni ovaj. Zadnje mi je pao S4 mini ali davno, i samo ogrebotinica. Otad mi nije mob ispao..
da još malo zaspammam, šef je dao neki limit, pa nisam imao izbora, Note 9 je isčezao i dobio sam galaxy S10e.
a ok je mob. podsjeća na galaxy S7.. baterija bi mogla biti bolja jer se topi ko svijeća za razliku od one na pocophoneu..
Optimiziranost sustava nije kod Samsunga nešto sa čime su na TI. U toj kompaniji ne postoji flagship kojem baterija ono, drži li drži.
Konkurencija recimo s istom baterijom čuda radi.
Note9 je na mala vrata povučen s tržišta, prvo u T-centrima, a potom i kod ostalih operatera. Da ne spominjem S. Domenicu kao ovlaštenog distributera za Samsung kod nas. Ja sam još prošlo ljeto tražio nešto baš optimalno za uloženo-dobiveno. HT je imao neku akciju do kraja 7.mj. i poslije toga su maknuli i N9 i sve dodatke za njega s polica.
U Mobisu!
Imao sam godinu i pol S9 i ok je baterija bila a isto 3000mAh. Sad ga ima zena i izdrzi joj cijeli dan.
Da stvarno smjesno da se tak trosi struja. Probat cu disejblat hrpu aplikacija. Jedino mi je AOD ok to necu maknuti..
Bumo vidli to je prvi dan ;-)
Pocophone je imao 7 sati SOT.
Ovaj mali bi morao imati 5..
Btw zakaj je note 9 nestao?
Jer je dosao note 10?
Ali prosle godine u ovo doba jos si mogao kupiti note 8..
Ima note 9 u ducanima okolo.. ali nema kod distributera i operatora..
Inace ima..
https://neutrinomobile.hr/samsung-ga...28gb-blue.html
Vratit ce ih kad se splasne note 10. Mora se prodat roba. Pa S8 jos vidjam po ducanima..
S10e preživi cijeli dan bez problema, pa i dva dana, ako baš ne visiš non-stop na njemu.
Bumo vidli..hehe
S9 su svi pljuvali. Ja sam u lipnju, igrom slučaja ostao samo na njemu. Baterija se troši ali do navečer bi izgurala, do cca 20 sati, što mi je bitno. Dual SIM i dual Wapp/Viber su bili uključeni. Prema tome, iz vlastita iskustva eto mogu potvrditi da baterija i nije baš toliki užas.
Ne znam kako Samsung radi, ali Apple je prekinuo proizvodnju Xs i Xs Max kada je izbacio 11. Tako da se ne bih čudio da je Sammy zaustavio proizvodnju N9.
Na skladištima vjerojatno ima njega još, to se na bagere uvoziloali nisam siguran da je još baš u proizvodnji.
U Mobisu!
Ne proizvodi se, ali ima zaliha..
Bookmarks