Uz pozdrav svim clanovima i sve pohvale za ovaj forum gde se brzo i lako skidaju fajlovi za navigaciju imam jedno pitanje ... kako rasporediti mape North i South koje su obe po 2.1Gb na Garmin nuvi 40. Kod njega je interna memorija 1.7Gb pa pretpostavljam da na sd kartici one treba da stoje u folderu Garmin kao gmapsupp i gmapprom. Ako nije tako molim za objasnjenje gde ih smestiti i hvala unapred.
Garmin nüvi 40 , prima SD karticu do 16 GB , znači da moraš imati minimum SD od 8GB , zato što su datoteke više od 2GB .
Na internoj memoriji u skrivenom folderu neka bude samo bazna mapa .
Na internu memoriju možeš staviti "Additional files" (JVC za nüvi 40 ... )
Na SD karticu postaviš dva Foldera (Garmin i Map)
U Folder :
Garmin/gmapsupp.img
Map/bilokoje_ime.img
Usput pogledaj ovdje , važi i za Tvoj uređaj :
http://cafe.mobil.hr/threads/76661-G...ternu-memoriju
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Najlepše hvala walter66, eto nisam znao da moraju postojati 2 foldera![]()
Da ,
moraju biti dva Foldera da bi bilo mjesta na internoj memoriji ili SD kartici . Mape (karte) su se poprilično "udebljale" , a
s time su dobile veću preciznost ili više detalja . Garmin je morao podijeliti kartu na dva dijela jer je premašila 4 Gb , a
SD kartica ili uređaj Garmin ne podržavaju veće datoteke , jer ih ograničava 32 bitni format . Zato je došlo do ovakvih
dijelova ili podjele u kartama "North - South" .
Zadnji uredio walter66 : 05-07-2018 u 17:42
Na Garmin nüvi 265 interna memorija je 1.8gb. Stavio na sd North i South pod Folderima garmin i map, ali mi cita samo onu gmapsupp. Na internu memoriju nemogu da ubacim mape jer su veci 0d 1.8 . Skandinavske zemlje mi nisu potrebne. Pa ako ima neke mape north manje od 1.8 gb mogli bi pomoc. Jel postoji neko resenje?
Ovako stavi na SD karticu Garmin/gmapsupp.img
Map/bilokoje_ime.img
Probao sve varijante folder Map uopce i ne prepoznaje, mislim da je problem u tome sto najverovatno ova navigacija ne podrzava vise od 4gb pa mislim da jedino resenje bi bilo kad bi imalo Nort ili soth image manje od 1.8 gb pa da jedan ubacim u navigaciju a drugi u SD
procitaj ovdije mozda pomogne !?
Instaliraj si citi navigator u mapsursu i odaberi države koje ti trebaju i to prebaci na SD karticu i sve će raditi
- Garmin nüvi 265 ne podržava NTU karte (Unicode) , moraš instalirati NT karte .
- Ne prepoznaje folder Map kao noviji uređaji ...
- Nisam siguran dali podržava SD karticu veću od 2GB
- U slučaju da i podržava karticu veću od 2 GB (4-8 GB) , onda ne čita datoteke (fajlove) veće od 2GB (realno oko cca 1.8GB) ...
- Karte za Tvoj uređaj imaš ovdje :
http://cafe.mobil.hr/threads/82162-C...ope-NT-2019.10
Pravilo kod instaliranja karata (Map) za starije Garmin uređaje :
Na uređajima za Navigaciju "standalone model Nuvi ili sl...), mogu se instalirati 3 (4) detaljne Mape:
gmapbmap.img (bazna Mapa)
gmapprom.img (Originalna predinstalirana Mapa)
gmapprom1.img (dodatna Mapa)
gmapoem.img (brandirana Mapa)
Na SD karticu može se instalirati samo jedna Mapa u folder Garmin s ovim nazivom gmapsupp.img
Iz nekog razloga mi ne radi na Garmin drive 40LMT s ovom novom kartom JCV. Radilo je uvijek to znam. Stavio sam oba fajla i za north i south, garmin je patchan od Vladana. Sad sam bio namoru i testirao. Tamo gdje mi to pokaze, s ovom kartom tj fajlovima mi nije pokazao. Koji je razlog?
Možeš li postavit opet link do part9 sa prvog posta, ne radi.
https://www.file-upload.com/bm7ofsp37by3
Takođe ne radi i
CN Europe NTU 2019.10_D6210060A.part2.rar
Zadnji uredio brno garo : 15-08-2018 u 17:51
Ne radi JCV iz ovih novih 2019.10 NT testirao sam i ja na par uredjaja a i @walter66 je testirao na svom garminu...
Pardon, sad sam vidjeo odgovor u drugoj temi
@kopca
navrati u osobni Inbox !
Pozdrav. Dali itko zna gdje se može doć do PART 9 Rar filea? ima li negdije drugdje link? Unaprijed zahvaljujem.
nedostaje https://www.file-upload.com/65l78a20a3pr u Cijela Europa u dva dijela Gmapprom u IMG
The file was removed by administrator
CN Europe NTU 2019.10_D6210060A.part2.rar
Reason for deletion:
Copyright
Brisano radi zaštite autorskih prava od strane "uploadera" (fileupload.com)
Pokušaj skinuti preko Torrenta , ali prije provjeri odgovara li NTU mapa Tvom uređaju , da ne bude poslije "ejebiga - kuku meni , trebaju mi NT karte" . Sve ovisi o modelu Garmin uređaja .
Bookmarks