Dabogda ne zapalio više.
Hvala, ali sinoć sam nakon mjesec dana zapalio. Plavi Walter i baš mi je godilo nakon toliko apstinencije!
Eto, a kaže moj liječnik da ovisnost (tjelesna) prestaje već nakon tri dana. E, da. Počeo sam nabacivati i kila što je totalno neprihvatljivo.
Ovisnost o cigaretama je ima biti najjača droga koja se legalno može konzumirati!
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Pusio sam plavi walter sigurno 10 godina dok je valjao. Sad su ga usrali pa sam dimio onaj neki natural walter oker svijetlozute boje a sad no. 10. Ima bit da te je plavi ošamutio nakon toliko dana.![]()
Je, ali stvarno minimalno. Tijelo je tražilo dozu i to opasno! Bar sam izbacio jutarnje pušenje. Prije sam znao 7,8 ujutro, do ručka. Za sada se suzdržavam.
U Mobisu!
Nakon 6 mjeseci bez toga ovisnickog otrova sam bio u jako velikoj dilemi ali pregurao to,evo od 1997 ne pusim ni ja ni zena i gadi mi se to.
Dok sam to zlo ostavljao bio sam na dvije i pol kutije dnevno ,znaci moze se ako se istinski zeli.
Da netko krivo nekaj ne shvati uvjek mi se cigareta gadila kao primitivna stvar.
Covijek mora promjeniti neke navike na zalost i drustvo ako nemaju sluha za to .Druga stvar ostani ovisnik i truj lagano sebe i svoje najblize.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Evo, da se pohvalim, već 41 dan bez cigarete. Opet, ali nije lako. Bome nije. I ne znam odakle ona glupost da kriza traje 3 dana. Svaki dan pomišljam zapaliti ponovo, ali se nekako izvučem. Najgore su noći. Izađem na pivo, prešetati... itd. Tijelo traži nikotin.
Još nešto, ovo ljeto sam stalno prehlađen. Ima li veze s tzv. "nikotinskom ovojnicom" koja se stvori? Znači, sloj nikotina koji kao fol, čuva pluća, usnu šupljinu, čak i krajnike...? Jel to izmišljena priča ili se taj ovoj zbilja stvara?
Za sada se borim. Imam za svaki slučaj cigarete, što zasigurno stvar čini malo lakšom nego da sam pospremio sve cigarete jer bi kriza bila dupla, možda i trostruko teža.
U Mobisu!
Ja sam sam nakon 40 godina pušenja i jedne do dvije kutije cigareta na dan prešao na E-Cigarete , nakon toga nisam zapalio pravu cigaretu i neotvorenu šteku Gold Marlbora ostavio na polici iznad računala . Svaki dan gledam u nju i uopće nemam želje zapaliti . Navodno u ovoj tekućini ima neka mala količina nikotina , ja sam kupio onu sa "nekih 6" , ne znam jeli to posto ili promila , a dovoljno je da mi zamjeni pravu cigaretu , ima različitih okusa tih tekućina , meni odgovara ona s okusom American ili Turkish Tabacco .To već traje više od godinu dana , a ušteda je velika , sada trošim nekih 70_tak kuna mjesečno u odnosu na prave cigarete gdje sam izgorio 900+ kuna , koje su otišle u dim . Sada je druga priča , više ne pušim , ali ispuštam paru , znači "parim" . Nitko više ne prigovara da smrdim ja i moja odjeća po duhanu i ne moram izlaziti van ili na balkon kad mi se puši , stisnem dugmić povučem par puta i to je to . Uglavnom jedan "rezervarčić" od 10ml traje mi cijeli dan i drugi do podna . Mislim da ću s vremenom i E-Cigarete ostaviti , samo mi je trebala neka zamjena za početak da prebrodim onu duhansku krizu o kojoj pušači pričaju kad se ostave cigareta .
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Pokazala su mnoga istraživanja da oni koji nastave pušiti E-cigarete da se vrate pravim. Kao, ono, najbolje je napraviti "klik", kako to moj liječnik kaže, kao šalter za struju u sobi, klikneš ga da bi upalio/isključio svjetlo.
Samo, bemu, nije to baš toliko lagano. Evo prošlo 40 dana od zadnje cigarete, a ja još imam poriv za zapaliti.
U Mobisu!
Pokušao sam ja prestati s pušenjem , "klikao" sam OFF&ON više puta , ali sam opet "propušio" , čak sam jednom imao pauzu od skoro dvije godine , ali opet je završilo na ON . Elektroniku koristim više od godinu dana , evo baš mi žena kaže nije godina , krajem devetog mjeseca bit će 2 godine . Sumnjam da ću ikad više zapaliti pravu cigaretu . Neki dan sam bio u kafiću , gledali su neku utakmicu , sa otvorenim vratima unutra se nije vidilo projektorsko platno od silnog dima cigareta , nisam mogao ostati unutra za popit kavu od neugodnog mirisa , da ne kažem "cigaretnog smrada" .
Imam doma par tih elektricnih, stoje vec par mjeseci u ladicama. Nekoliko mjeseci sam dimio samo njih, tu i tamo pokoja cigareta, najvise dok bi van otisao. Al opet sam se vratio.
Najvise mi je bilo zbog "transporta". Ne nosim torbice i onda u toplije vrijeme kad se maknu jakne nemam di s elektricnom, a ne nosi mi se u ruci. Jos s time da i tekucinu moram nosit, pa bateriju ako se isprazni. Previse briga pa odustao na kraju.
Kaj se ticr cigareta sad sam na kutiji dnevno, ljeti se zna potegnut i na kutiju i pol, dvije. Bilo je cak razdoblje dok sam cetiri kutije tukao dnevno, pa smanjio na dvije i sad sam na jednoj u prosjeku.
Sto se tice prestanka, sve je stvar volje. Jednom sam probao i pola godine bio bez cigare. Osobno mi nikakav problem nije bio.
Ako si odlucio prestat samo naprijed. Osjetit ces u tijelu razliku sasvim sigurno. Samo nemoj pocet jest abnormalno haha
@walter66 - to je u postocima nikotin. Sto manje to bolje. Ne znam koliko mg dnevno popusis ali sasvim sigurno uneses vise nikotina na dnevnoj bazi nego kad si cigarete pusio.
Moj savjet je da probas trojku. Trojka je osjetno malo slabija no lakse se " cucla". Osobno mi je najvise pasala trojka Gold od Infamousa.
Uvijek sam se pitao što je to s ljudima da puše po 3 kutije. I kada stignu sve te silne cigarete popušitiNisam bio ovisnik takva tipa, ali počele su mi smetati. Ono, kao kada te ima uhvatiti gripa ili prehlada pa odgađaš zapaliti cigaretu. E tako sam osjećao nekih 7 dana prije prestanka.
Ali, čini mi se da je ne-pušenje stvar stava neke osobe. Pošto sam čuo priča, znači iz prve ruke, čovjek nakon 10 godina odluči vidjeti kako mu tijelo sada reagira na cigaretu... i nastavi pušiti. Da nije probao ne bi niti nastavio pušiti
Cigarete su možda najveća droga koja je dostupna svima i u svako vrijeme.
U Mobisu!
Pusio prije nekoliko godina jedno godinu i pol u komadu, poceo bezveze, i odrzavao se na 4-8 kom/dan. Jedan dan me puklo i reko sam si da cu prestati i danas sam cist godinu i nesto dana. Cura je nedugo nakon mene prestala, uz par mjeseci smanjivanja doze do potpunog prestanka. Jbga ona je kurila od srednje skole.
Uglavnom, ja sam jos mjesecima imao one flesheve da mi mozak pomisli na cigaru kada dodje marenda, sjednem na kafu ili pijem pivo za sankom. Cura se toga puno teze rijesila. Na kraju je i ona danas cista, nema vise potrebu i rijetko, samo ako je neka posebna prigoda, zapali jednu.
Ona tvrdi da nema te hipnoze koja bi je natjerala da prestane i da je to napravila samo zato jer je vidjela mene. Osobno je niti u jednom trenu nisam nagovarao, ali svaki mali milestone (prvi tjedan, mjesec itd) smo propisno proslavili. Mjesecni proracun koji smo prije trosili na cigare sada trosimo na pivcuge! Win-win![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Je cigarete su zlo …
Moram priznati da sam „slabić“ po tom pitanju … uvijek nađem opravdanje zašto ne prestati .. pušim blizu dvije kutije dnevno a nekada i više ( ovisi o situaciji ). Uspio sam prošle godine donijeti odluku u 7. mjesecu i prekinuo pušiti, čak mi nisu ni nedostajale cigarete previše i to me jako iznenadilo. No kako sam prestao pušiti i kako se približavala jesen i zima tako je moj apetit za hranom rastao a želja za sportskim aktivnostima ( zadnjih podosta godina rekreacijska ) prestala . i pazi ti vraga , svaki mjesec i pol kupuj nove hlače nemoš stare zakopčati … zdebljah se ja do kraja 1. mjeseca ove godine čak 16 kila . Idem rezat nokte na nogama .. nemoš ,smeta stomak ( većina se valjda zbog brzine debljanja nakupila na stomaku ). Dopizdilo mi to i počnem vježbati da se vratim u normalu .. i tako vježbanje , druženje s društvom , koja kava u kafiću poslije …i zapalih iz zezanja jednu, zavrtalo mi se u glavi ..ali brzo se priviknuh i vidi vraga… opet pušim kao i prije ako ne i više. Kile sam uspio stesati i skinuti za tri mjeseca i vratiti u normalu ( 92- 94 ) . Skinuo bih ja to i bez pušenja .. znam … jer sigurno mi cigarete nisu u tome pomogle. No zapalih jednu i uništih sve .. šteta.
Stvarno sam slabić po tom pitanju i u pravu je svatko onaj tko kaže da se može prestati .. ako to čovjek želi zbilja . Nisam ponosan ni najmanje na taj dio svoje osobnosti, čak me je stid.
Moj doktor kaže da je i planiranje prestanka pušenja korak naprijed u potpunom prekidu. Sad, vjerojatno ona američka spika gdje je sve korak naprijed...
Ja sam točno prije dvije godine isto prestao pušiti. Jednostavno vrijeme godišnjeg, ljeto, kupanje, opuštanje svakakve naravi, pa valjda nemam poriv za nikotinom. Ali, čim se dani počnu očiglednije skraćivati, posao itd... stres na stres... cigareta mi je bivala izlazom. Zvučat će glupo, ali dosta puta se znam zateći u fotelji u položaju za pripaliti cigaretuOnda, kada vidim da ne pušim, uzmem mobitel, odradim dva slijetanja (Extreme landings) i osjećam se dosta dobro.
Navodno su velik problem usta. Čak ne ruke kako se mislilo do sada, nego baš usta. Zato imam uvijek neki sok ili čaj uza se.
U Mobisu!
Prestati pušiti nije uopče nikakav problem. Evo, ja sam prestao pušiti jedno 5-6 puta.
haha da
@yager , ma manji je apetit ..al uz cigarete ide i puno više kave...
Pa ono kada ti čitav jezik bude omotan nikotinom. Ne razaznaješ okuse baš najbolje. Zato i jest problem prestanka pušenja. Između ostaloga, na jezične pupoljke se vrati pravi okus pa nam čak miriše što susjeda sprema za ručak, a prije nismo mogli osjetiti... Svaki okus se pojača i do 10 puta.
Još ću se vratiti na cigarete![]()
U Mobisu!
Igrom slucaja, nakon mog prestanka pusenja kilaza mi je skocila za jedno 5-7 kila i sad tu stojim (82-83kg, to bi mi trebala biti normalna kilaza inace). Pive su napravile skembicu ali nista sto se ne bi rijesilo s malo vjezbe (da nisam lijen)Ugl sto smo oboje primjetili, puno manje se zapusemo, a ona je prestala imati skoro pa svakodnevne zgaravice.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Kad se već priča o pušenju i težini pušača , ja tu imam dosta dobro iskustvo !
Oduvijek sam pušio laganije cigarete prije puno godina (70_tih) počeo sam sa
Milde Sorte koje su stvarno bile light verzija i još su imale rupice sa strane na
filteru , morao sam vući odnosno dobro potezati da bi uopće izašlo nešto dima .
Kasnije sam prešao na više vrsta "bijelih" i završio sa dugačkim bijelim Walterom .
Po tome sam si dao i ime na Forumu . Nisam nikad osjećao neke probleme ,
jedino sam pio dosta kave i to full slatke , samo zato da mi ubije smrad od cigare
u ustima . Neki to rješavaju slatkim pićem , pivom , a pijanci alkoholom .
Prije nego sam prestao pušit sa 80 kilograma pao sam radi nekog razloga u tri
mjeseca na 64 kile žive vage . Liječnik mi je rekao da je došlo do nekog poremećaja
u "sustavu" i neka prestanem pušit ako je ikako moguće , jer nije normalno da
zdrav čovjek izgubi tu količinu težine u tri mjeseca . Dobro rekao sam neću pušit i
gotovo , ako je to razlog . Normalno da nije bilo lako i nakon nešto manje od
mjesec dana stigne iz Kine E-Cigareta , i ja ponovo propušim ali na struju ...
U nekoliko mjeseci vratio sam se na onih 80 Kg i dodao još 5 , što je na moju
visinu od gotovo 190 Cm još uvijek malo , čak sam i dobio malo trbuščića , koji
mi smeta prilikom vezivanja cipela ili poslova u sagnutom stanju .
Zaključak : Ja ne pušim gotovo dvije godine , samo uvlačim i ispuštam paru (parim) .
Edit : Zaboravio sam reći da sam za to vrijeme uštedio nešto novaca (sa strane), tako
da mogu sebi kupiti neki bijesan telefon za gotovinu , još razmišljam koji , imam
želju za uređaj sa što većom pokrivenosti ekrana , ako već mora biti velik onda neka
ima čim manje "mesnatog" dijela (bezel-less) .
Zadnji uredio walter66 : 22-08-2017 u 12:02
Na cigarete treba gledati kao na najobicniju ovisnost koje konzumiramo da bi se lakse nosili sa stvarnoscu i problemima. Zato je puno lakse prestati pusiti ako uspijes prije toga rjesiti sto vise svojih problema u zivotu i stvari od kojih bjezis iz realnosti u neki svoj svijet. Naravno da je to teze nego prestati pusiti, ali je bitnije i u konacnosti vodi do prestanka pusenja. Govorim iz vlastitog iskustva...
I ja sam pi*ka tj. slabić. Sad dimim dvije kutije plavog Waltera dnevno i trošim onda 1500kn mjesečno. Debil. Ujutro uz prvu kavu prva cigara i krenem se davit,kašljat,povraćat ponekad.... Kaos. Isto tako volim jesti a sportom se više ne bavim i eto me na 103 kila. Dosta stresa a po prirodi živčan i to je to.... Pokušao sam sa električnom i bilo je stvarno ok ali šta god da kupim, ili curi ili crkavaju grijači svako malo ili neki treći belaj. Nisam kupovao smeća već po preporuci "iskusnih" po forumima i opet štanga. Prva je bila oko 700kn i curi,pucketa,*ebe bube stalno. Pa svuda čitam da je mnogo štetnija od običnih pa više ne znam tko tu koga... Postoji li neka da ne zahebava stalno da se više ostavim ovog smeća?
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
Pokušaj uzeti neku kvalitetniju i na nekom uglednijem mjestu gdje možeš reklamirati ako ne djeluje. Iako, mislim da si upravo ti nešto krivo stavio, pa otud krckanja i sl.
Ja se od danas zalijevam đumbirom. Dobar je, usta i ruke su zaposleni... e sada, daj Bože da se ne uhvatim cigarete više. I, mogu primijetiti, lagano sam se počeo popunjati. Uživam u hrani, ali ono - muški! Nije da jedem svaki čas, mogu se kontrolirati opet, ali kada dođe vrijeme ručka/večere, mislim da pojedem dupli obrok.
I, naravno, uvijek je tu negdje i čokolada.
U Mobisu!
Cubis ti je jedini tankić koji ti neće procurit i to iz iskustva kažem.
https://mtmstore.hr/joyetech-cubis-pro-tank/
Čak su mi tankovi Vapor Giant, Kayfun znali procurit, a to su RBA. A i koštali su papreno, po sto eura. Na kraju se taj Cubis pokazao kao nepropusni.
Ali nemjerljivo je bolja aroma na Kayfunu.
Što se tiče štetnosti, to je još uvijek nemoguće dokazati. Prekratko su na tržištu da bi se vidio neku dugotrajni učinak na organizam.
Bookmarks