cojo43@
moguce je napraviti sve , ako imas praznu sd karticu ubaci unlock , i imas sve sto trebas t.j. mozes navigon a i igo gore instalirati !
Pozdrav svima,
Zamolio bih Vas ako mozete da mi pomognete oko ovog navigacionog cuda:
MEDION MDPNA 315t
WinCE Core 5.0
Dakle nemam blage veze gdje da okrenem, citao sam forume na engleskom takodjer, koji su me odveli do IGo linka sa nekim mapama i svakakvim cudima, i ja to sve ljepo sjednem pola dana poskidam to spakujem na karticu ubacim i nistaaa...
Guglanjem sam dosao do ovoga foruma i vidim da je sve puno tekstova o navigacijama pa reko ako vi ne znate onda niko ne zna..
edit: Izvinjavam se ako sam pogrjesio sekciju za pitanja i pomoc.. nadam se da mi moderatori u tom slucaju nece zamjeriti![]()
cojo43@
moguce je napraviti sve , ako imas praznu sd karticu ubaci unlock , i imas sve sto trebas t.j. mozes navigon a i igo gore instalirati !
Vjerujem da je moguce, al ne znam odakle krenuti.
Karticu imam, imam i citac tako da je lako za taj dio.
Eee tezi dio jesu linkovi do tih da kazem sistema i mape. Gledao sam na jednom postu ovdje na forumu taj igo ali su linkovi bili mrtvi.. a jedan sam igo vec probao i nije upalilo, apsolutno nista se nije desilo, kao da nema kartice u uredjaju..
evo skidam ovaj Navigon pa cu vidjeti sta kaze..
http://cafe.mobil.hr/threads/79165-N...-(Storage-Card)
potrajace malo al imam vremena
edit:
Skinuo kopirao nista se ne desava.
Iz fodera Navigon kopirao sve u root kartice koja je formatirana na FAT32
Mape, izbacio britaniju njemacku i francusku (zbog prostora) i smjestio na mjesto gdje inace bio folder maps i poi.
Sad procitao sam za NFS (nekakav nez sta je), nigdje ga nisam nasao za skinuti... pa kontam da to ima veze neke (ima sigurno al nez kakve)... gdje bi to mogao naci?
Zadnji uredio cojo43 : 10-09-2016 u 02:25
Cojo43@
To tako nece ici kao sto ti radis
Napisao sam ti da trebas unlock
Jer Sa njim je jednostavnije napraviti
To sto ti zelis.
@zuzo
Mislim da je lakše instalirati iGO nego Navigon , normalno da treba prije toga ubaciti "unlock" i
sve zajedno uredno adresirati , odnosno podesiti put da aplikacija zna , gdje se nalazi .
Navigon na ovoj rezoluciji ima problema sa balkanskim jezicima , znam to iz osobnog iskustva .
Na Mio Moov M300 tražio je licence za jezik , a na Mio V505 radio je bez problema .
scr-HRV_Dora_def_sound.nfs
scr-HRV_320_240.lng
scr-HRV_480_272.lng
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Ljudi ja da znam ista o ovome ja nebi pitao vas, gdje da dodjem do unlocka? ima li igdje neki yt turtorial da pratim covjeka sta radi i sredim to?
Sve vi meni to ljepo napisete ali ne znam gdje da poskidam sve to potrebno..
I iskreno meni nije bitno koji jes sistem, dali je na nasem jeziku, na engleskom, na indijskom, vazno mi je samo da ima mape sa ex yu prostora...
Možda i nije problem pronaći unlock za neki model navigacije , ali kako to sve uglaviti i da radi .
Najlakše je srediti uređaj , ako ga imaš kod sebe , pronađeš sve što treba i napraviš da proradi .
Uglavnom se na Forumima traži "Help" tek onda kad uvidiš da to ne možeš napraviti sam iako si
i prije toga znao da neće biti ništa od toga . Navigacija može "zaribati" , radi neke sitnice , zarez
, točka ili slično , ako nije bilo u postavkama na pravom mjestu. Za ove starije navigacije deset i
više godina , po forumima uglavnom nema više ništa upotrebljivo ili su mrtvi linkovi .
Imam jedan unlock koji bi trebao odgovarati za taj uređaj koji imaš , nisam probao niti testirao ,
a upute su na poljskom jeziku , koji slabo razumijem , kao da je napisano na mađarskom jeziku .
Nije moj uradak , našao sam na nekom poljskoj stranici ...
Panel_Medion GoPal_E3215_315T.rar
Link: http://www91.zippyshare.com/v/CKrymydk/file.html
Panel ili Unlock , možeš podešavati i pregledavati na računalu , prije postavljanja na Navigator .
Za to koristiš programčić pod nazivom SystemFree32.exe . Ikonice i nazivi Panel_a za pokretanje više
vrsta navigacija mogu se mijenjati brisati ili premještati , za to treba malo iskustva , iako je jednostavno .
Podešavanja Panela , se rade u folderu SISkin/menu.ini
;;;
; iGo
ICONXPBUTTON
x = 130
y = 70
Command = \Storage Card\IGO8\IGO8.EXE
SizeNormal = 56
SizePushed = 48
ScaleAlpha = 90
IconNormal = igo_hi.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = igo_low.ico
QuitOnExecute = no
TEXT
x = 140
y = 125
Text = iGO 8
Color = ADD8E6
FrameColor = 000000
Size = 16
Weight = 700
CreateFont
CreateFont
; TomTom
ICONXPBUTTON
x = 230
y = 70
Command = \Storage Card\TomTom\TomTom Navigator.exe
SizeNormal = 56
SizePushed = 48
ScaleAlpha = 90
IconNormal = ..\SISkin\tomtom_hi.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\SISkin\tomtom_low.ico
QuitOnExecute = no
TEXT
x = 230
y = 125
Text = TomTom
Color = ADD8E6
FrameColor = 000000
Size = 16
Weight = 700
CreateFont
CreateFont
;Video
ICONXPBUTTON
x = 80
y = 170
Command = \Storage Card\Programy\Player_WinCE\Player.exe
SizeNormal = 64
SizePushed = 56
ScaleAlpha = 90
IconNormal = video.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = video.ico
QuitOnExecute = no
;;;
Zadnji uredio walter66 : 10-09-2016 u 14:22
Hvala walter66, razumijem kad kazes da trebam raditi nesto pa kad vidim da nece da trazim pomoc, ali radim, vidim da nece i trazim bilo kakvu smjernicu, ne zelim da mi neko odradi sav posao, samo mi treba smjernica gdje da okrenem.. Ovo poljsko cudo cu ispitati, ako proradi postavicu prevod i sve ostalo potrebno na forum, nek se nadje, nekome ce zatrebati.. tako da ne pomazete samo meni vec i sebi i drugima kao sto sam ja
Vidim otp sta se ustvari nalazi u menu fajlu, putanje, pozicije ikona, fontovi, boje itd itd.. tu bi se i mogao malo poigratial otom potom..prvo da proradi
@cojo43
Ovdje sam posložio "Unlock" Panel i dodao sam kompletnu aplikaciju iGO8.3 , sa novim
kartama Balkana + license . Dodao sam i jezike koju Ti trebaju .
Pripazi kamo što ide na "My Flash Disk" , a što na "Storage Card" . Sd karta ne smije biti
HC i veća od 2GB .
Pokušaj prevesti upute , pa makar na Google prevoditelja ... "iGO8" ide na SD , a koliko
sam vidio ide i Folder "Programy" .
Panel_Medion GoPal.rar
Link: http://www95.zippyshare.com/v/TYUpyyDA/file.html
![]()
Ovaj sam ubacio, radi ok sve, upute nisu komplikovane ugl,
programy idu na sd, kao i igo, stavio sam igo8 ali nije radio, mislim da me kartica zeza jer nista ne ocitava, inace je od 4gb pa vjerovatno zato nece... ugl dobio sam meni na aplikaciji...
u storage navigacije ide menu.exe, SysInfoSettings.txt, i SISkin folder.. stim da se stari menu.exe samo preimenuje da bi i dalje imali orginalni meni za "nedaj boze"..
Ugl dobio sam meni kakav treba da bude, jedino sto mi sad treba jeste kartica od 2 gb kako ti kazes.. a i 4gb znam da nece jer ne ocitava apsolutno nista, ni ove programe koji su bili vec tu...
hvala ti za link, definitivno cu ga iskoristiti, jer vidim da si se bas potrudio, ex yu mape i cak si ubacio i domace jezike![]()
svaka cast brate, javim ti jel radi cim zbavim karticu![]()
@cojo43
Ne moraš ni stavljat SD karticu , ako Ti ne treba puno država , mislim da uređaj ima 2GB interne
memorije cca 1,6GB slobodno , kopiraš iGO8 i Programy na internu memoriju , podesiš putanju u
menu.ini , isto tako i u sys.txt , i odmah možeš voziti .
menu.ini
; iGo
ICONXPBUTTON
x = 130
y = 70
Command = \My Flash Disk\IGO8\IGO8.EXE
SizeNormal = 56
SizePushed = 48
ScaleAlpha = 90
IconNormal = igo_hi.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = igo_low.ico
QuitOnExecute = no
;;; Ovdje treba podesiti sve putanje koje idu za Programy , ako su premješteni na internu memoriju
( My Flash Disk )
map="\My Flash Disk\igo8\content\map"
Na nekim uređajima s malo RAM memorije 32 - 64MB iGO aplikacija ima problema pa
zablokira ili napiše "Out of memory" , ako budeš imao problema imam iGO8 Light verziju .
Zadnji uredio walter66 : 11-09-2016 u 12:11
Kad god sam gledao memoriju pisalo mi free 0 bajta... ali kad sam probao da ubacim programy sa izmjenjenim menu.txt putanjama proradio je kalkulator, alarm i mp. Sad sam obrisao stare fajlove iz my flash diska da oslobodim prostora i ubacujem igo8. Po ovome kako vidim navigacija ima 1gb memorije, sto je i vise nego dovoljno da ubacim jos mapa u nju. A mi nisu potrebne..ovo sto si ti ubacio je sasvim dovoljno
Javim ti kako je proslo![]()
Možeš probati još nešto , većina to nezna da se može tako napraviti !!??
- U slučaju da imaš iGO na internoj memoriji "My Flash Disk" , a nemaš dovoljno prostora za karte
ili želiš dodati još nekoliko većih EU karata , staviš SD karticu od 2GB na njoj otvoriš
Folder iGO8\content\map i u njega staviš još karata po potrebi ili sve karte prebaciš na SD karticu .
- U sys.txt upišeš putanju gdje si iGO aplikaciji postavio karte (map) ...
[folders]
app="\My Flash disk\iGO8"
map="\Storage Card\iGO8\content\map"
Sada je aplikacija na internoj memoriji a karte na SD kartici (bez aplikacije)
Nisam probao , ali ovako bi možda karte radile i sa memorije i SD kartice .
Nešto karata na internoj nešto na externoj memoriji ...
Radi kao singericaMape su odlicne, glasovi su odlicni, meni je super ama sve je kao bombona
Nism probao ovo za karticu i mape, vjerujem da bi radilo ali mislim da bi se u tom slucaju sve trebale naci na kartici, jer bi mozda vukao mape samo iz tog direktorijuma.
Ugl sve je dobro, sve radi savrseno, legenda siHvala mnogo za pomoc, bez tebe bi jos lutao guglom trazeci odgovore
![]()
Super , baš sam zadovoljan !
L.P.
zdravo walter66..novi sam ovdje pa mozda i na pogresno mjesto pisem..izvinite valda cu vremenom nauciti
ja imam MEDION PNA 465 i ubacio sam u njega IGO8, ovaj gore sto si postavio ali neznam kako i gdje podesiti da mi odmah pokrece igo,meni sada prvo izbaci kao da nema nista u njemu,pise ubacite SD kartu,u desnom donjem uglu zelena kvacica za gopal a u lijevom crveni x,e kada stisnem na crveni x pojavi mi se ovaj tvoj panel sa igo i tada mogu da pokrenem igo koji radi dobro..samo jos mi treba pomoc oko pokretanja igo odmah prilikom paljenja..hvala i pozzz svima
zdravo..
zuzo da nemas mozda rjesenje za moj problem..lp
https://cloud.mail.ru/public/C1dM/SWhncMusn. Probaj ovo ide za medion.z a sve te rezolucije
Zadnji uredio VLADAN NIKOLIC : 21-10-2016 u 21:17
I tako malo pomalo
poz drugari, imam doticni uredjaj i otkljucao ga, ali uopste nece da uhvati satelite![]()
pozz..idi u podesavanja i nadji gps,imas tamo kvacicu za ukljucivanje gps,odkaci je i stisni dole automatski povezivanje pa probaj
Bookmarks