Wifi treba zbog toga jer smart tv radi kao racunalo.Uzmi najveci sa sto vecom rezolucijom i sto duzom garancijom a koji odgovara tvojoj financijskoj konstrukciji.
Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk
Najbolji iznos za uloženo-dobiveno.
Nisam neki filmofil i ne sjedim za televizijom čak niti za hladnijih dana, ali ne mogu skužiti razlike u npr. LG ili Panasonic TV od 1999kn i one od 17.000kn.
Negdje jest kvaka, kao i sa smartphonima. Ali, vjerojatno mi neće igrati ulogu ima li mi TV HDMI priključak ili nema.
Također, ne znam što će televizoru antena za wi-fi.
Bitno mi je da ima DVB ili ovaj koji tek dolazi te da mogu gledati normalno MaxTV.
Preporuke, ako se razumijete.![]()
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Wifi treba zbog toga jer smart tv radi kao racunalo.Uzmi najveci sa sto vecom rezolucijom i sto duzom garancijom a koji odgovara tvojoj financijskoj konstrukciji.
Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk
Tko rano rani, zajebo je pjetla
ja da sada kupujem led tv, svakako bi kupio onaj koji ima Android sustav instaliran![]()
Imao sam media player na androidu i nimalo me nije odusevio.vise volim windows...![]()
A, što, to može imati i OS unutra? Totalni sam neznalica. Nisu me ti televizori nikada pretjerano zanimali. Da mi ne rikava sadašnji Grundig (CTR još) ne bih doznao ni ovo što ste napisali.
U Mobisu!
Gledaj da je smart i da ima 4 jezgreni procesor. Ostalo sve što ti bude trebalo puštaš i spajas sa moba.
Meni je bilo uvijet da ima tjuner satelitski integriran, sliku u slici i da je LED. Filmove sa Popcorna direkt puštam na TV ili ustekam USB. Naravno TV treba imati BT, ali ako imaš iPhone onda nije uvijet.
Ovo će malo potrajati. Do jučer nisam znao razliku između LED TV od 2.000 i 8.000kn, a u 24h doznam da imaju procesore, OS, da mogu smartfon povezati na nju... Sad ja to moram "prožvakati".![]()
U Mobisu!
možda ovo: link
49 inča ekran... to za restaurante.
U Mobisu!
Vjerujem da se razlikuje od "običnih" televizora, barem ono što ja percipiram pod tim imenom (znači, kutija na kojoj se prikazuju filmovi ili vijesti)
Kaže da ima preko 1000 aplikacija na Google playu za njega... ne kužim zašto ne sve aplikacije kada je 4K.
To znači da mogu skinuti GTA 3 i igrati na ogromnom ekranu?
Kako sam napisao gore, moram ja to još utvrditi sve skupa. Ne ide mi u glavu da se TV ponaša poput velikog smartfona. Jednostavno ne mogu povezati te dvije stvari. Koliko god nastojao pratiti događanja na smartphone sceni, što se ostale elektronike tiče, još uvijek mi je "zadnji krik", DVD player (sa svim onim silnim kabelima i dodatnim zvučnicima za TV kino)![]()
U Mobisu!
da, možeš igrati gta 3 preko tv-a
samo si nabaviš bežični miš i tipkovnicu
to je isto kao da si ukopčao android media player u tv![]()
Ma, ipak mi je to malo poveliko. Daj još koji prijedlog, ali manja dijagonala.
U Mobisu!
Kod mene samo TV. Izbacio apsolutno sve jer mi ne treba, zauzima prostor i ružno je. Da bi prelistao omiljene potale komp ne moram paliti. Ako zelim pogledati neki film spojim se na Popcorn ili wifi-em na komp u 3-oj sobi i pogledam. Isto tako muziku i slike. Nekad prođe 10-ak dana da komp ne upalim.
Sve je to krasno i lijepo smart wifi i gomila drugih mogućnosti.
Gledam sliku na SD signalima na tim LED televizorima i totalno sam razočaran.
Neznam što ću kupiti kada mi rikne ovaj moj Philips 9760 s klasičnim backlightom.
Niti jedan novi LED televizor mu nije ravan u slici u HD a kamoli u SD rezoluciji.
Smart ovo, smart ono to je samo za zagrijavanje mašte i navodi da kupimo jer taj je "Najbolji".
Svi LED televizori mi u stvari spale sliku, neki će reći kao ono LED ima bolju crnu jer crno je crno
a kod TFT uvijek postoji pozadinsko osvjetljenje, SORRY nebih se složio. Kod kupnje televizora samo gledam sliku na SD ako je ona dobra to znači ima dobar procesor sa napravi upscaling i dobar display da tu sliku i reproducira, a onda ako to vrhunski napravi onda ima veliku prednost da reproducira nativni HD. A sad smart ili ne to je sasvim neki drugi par rukava.
Moje skromno mišljenje. neki će se složit a neki i ne pogotovo oni koji su vlasnici novih LED televizora![]()
A to sam skužio. Niti sliku niti ton nema kao stare TV. Recimo, Sony Trinitron (prvi TV-i s ravnim ekranima) i danas razvaljuje svojim basovima na dvama zvučnicima dok se za LED treba dokupljivati zvučnike ako se želi uživati u basu.
Drugo vrijeme, drugi običaji. Spreman sam ih prihvatiti samo još ne znam što i kako. Zar ne postoji nešto što se u RH prodaje najviše ili sl.?
U Mobisu!
Svasta mu preporucate a covjek ce se smrznuti kad vidi cijene i opcije
Kao da citam svoje zahtjeve kad sam kupovao TV. Gledao sam samo da bude sto veci za trazeni cjenovni rang (do 2500kn), niposto smart tv jer mi to nije potrebno i u tom cjenovnon rangu su sigurno sranje. Obavezno barem 2 HDMI, jedan za laptop, drugi za Chromecast.
Uzeo na kraju neki cheap LG 43", najveci za te pare, jedva ga ugurao u regal i ne bi ga mjenjao za bolje jer mi fakat nije potreban bolji. Chromecast mi glumi mali media centar i to mi je dovoljno. Filmove gledam preko laptopa i Kodija, a laptop je spojen na normalne zvucnike. TV je tu samo za (vecu) sliku. Youtube, slike i te gluposti gledam preko Chromecasta. Mogu i ekran moba mirrorati na CC, pa surfati/citati na malo vecem ekranu. Dodju frendovi na pivu, svi mogu sherati mjuzu i sl na CC, ne moram ni paliti komp.
Vjerujem da bi, ukoliko ikad budes imao potrebu za smart funkcijama TV-a mogao biti zadovoljan jeftinim non-smart TV-om + Chromecast (easy rjesenje) ili neki dedicated Android TV box (ponekad komplicirano rjesenje, ovisno o kvaliteti boxa).
Ako ti je budzet do 3000kn mislim da bolje da ides na bolji non-smart TV ako ti je sve to nepoznanica ili nepotrebno za daljnji zivot![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ako ne želiš previše love potrošiti onda pogledaj recimo Grundig
nisu skupi, a imaju 5 godina garancije
http://www.elipso.hr/audio__video/te...G-43VLE6621WP/
ne isplati se uzimat smart sa androidom jer se za 50$ kupi android box koji radi to duplo bolje nego android OS u TV..
jos ako zelite samo Kodi na Boxu uzmete neki za kojeg postoji OpenElec i eto veselja..
i mene ceka muka sa kupovinom TV novog, odgadam cim vise..
from my x500 on TT
Kupio danas u Elipsu za 3499kn Grundig 49VLE6620 BP LED. Na kutiji piše da je Smart TV iako ne nalazim ništa smartovsko na njemu.
Dobio 500kn popusta jer sam imao stari Grundig, CRT za koji sam pomislio da će vječno ostati kod mene jer tko to kupuje.
5 godina jamstva.
Sada, didim da TV ima nekakvu memoriju, CPU... kako instalirati i što instalirati na njega? Zapravo, ne znam ni koji OS vrti.
U Mobisu!
Ma, za net mi je potreban USB dongle kojeg u Elipsu ne isporučuju. U Svijetu medija se kao dobije.
Nisam ga nabavio još. Nije neka cijena, mislim do 150kn, ali nisam imao vremena.
TV ko TV. Velik, meni se doduše uopće ne sviđaju ovi novi televizori. Dobro, to je moje mišljenje, ali imam stav da su stari CRT imali jako dobru reprodukciju boja. Ovo je umjetno, kao da u neku sliku buljim.
U Mobisu!
To ti je tak kod ''jeftinijih'' modela, točno iz tog razloga kad sam zadnji put kupovao TV uzeo sam plazmu, ali to je bilo 2011-e, sad je stvar drugačija, al' opet kod jeftinijih modela slika je kao nacrtana masnim bojicama.
Da sad kupujem TV ne bi uzeo smartTV (iako sam techfrik) ali ni ne provodim puno vremena pred TV-om, više sam na kompjuteru, a još više na poslu tak da se nema vremena za blejanje u TV.
Treća stvar je što nije svim ljudima 'ista' slika i tako u nedogled...
Problem je u predefiniranim profilima. Nijedan TV koji sam vidio nema dobre profile, na svakom sam postavke rucno morao namjestavati. Ne znam za kakav signal su oni to radili, ali za nas nikako nije. Pogotovo sto za gledanje filmova s laptopa imam skroz drugacije postavke.
Znači, onda imam dobro okoMoram priznati da se u nove TV zbilja ne razumijem, otud neka, možda i priglupa pitanja u postovima prije.
Da, ova moja Grundig je bila 4.500kn pa su je spustili za pola k i još dodatnih pola k jer sam im dao stari TV. Znači, spada među jeftinije. Povuklo me ovo što daju popust jer sam se pobojao da će stara TV ostati sa mnom do kraja života (tko bi to uzeo čak i na poklon).
Nisam niti ja tehno freak, TV skoro pa i ne gledam. Mislim da mi je prosjek manji od 1 sata dnevno. Pa sam mislio uz pomoć Smart TV-a možda dignuti prosjek, ako ne u gledanju glupih TV programa, a onda poradi neta, kino ugođaja itd. Moram priznati da sam se ipak preračunao![]()
U Mobisu!
Bookmarks