Trebalo bi sve OK raditi.
help, guys..
uopce ne znam kako da to provjerim i da budem 100% sigurna..
mobiteli su Iphone 4 i Iphone 5, kupljeni u HR (cetvroka u T comu, bila zakljucana, otkljucana je sad na sve mreze; petica u Vipu, nije ni bila zakljucana),a mreza ova tu
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Trebalo bi sve OK raditi.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Hm, piše na webu da je CDMA, možda čak i neće raditi.
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Ima i iPhone sanse. Samo iPhone 4 se radio posebno kao cdma i kao gsm, on nece raditi, 4s i novi podrzavaju sve mreze, 5tica bi trebala raditi
Prema ovome bi rekao da oni imaju UMTS/HSPA mrežu, ne samo CDMA:
http://www.howardforums.com/showthre...TS-Frequencies
Inače europski mobovi koji rade na "našem standardu" (HSPA) sigurno ne podržavaju CDMA. Proizvođači izdaju zasebne verzije za američko i azijsko tržište zbog razlika u mrežama. Njima ti samsunzi rade vjerojatno jer koriste gore navedenu HSPA mrežu.
CDMA mreže u Americi ne koriste sim kartice nego te operater stavlja na white listu i tako ti omogućava uslugu (ako je još uvijek tako, prestao sam pratiti)
Nvm, našao neki članak, toliko detalja da mi se ne da čitati: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2407896,00.asp
Zadnji uredio xlr : 16-05-2015 u 12:55
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ma ne znam, nis mi nije jasno.
ovdje GMS nije naveden, znaci da ga oznacim pa vidim pokrivenost, samo LTE, HSPA i CDMA. no medjutim, kad klines pored toga na which network am I on, navodi se GSM pod LTE i HSPA
ja, neuka, bih rekla da ce petica raditi, al cetvorka nece..... jel tak?
"MTS generally uses 850/1900mhz for UMTS/HSPA+ you will typically find 850mhz in rural areas and 1900 and some 850 in the cities. Now the old CDMA/EvDo/GSM (but MTS never used GSM) network typically used 850mhz."
Sve info sto sam nasao kazu da MTS nema GSM (to ti je EDGE), ali imaju 3G/HSPA (znaci samo brzi standard koji imamo i mi u EU). Bitno je da ti mob podrzava frekvencije njihove.
Iphone 4 (obicna 4rka) kaze: HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
Iphone 5 (obicna 5ica) kaze: HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100
Za vise detalja guglas mob na gsmareni.
Ja bi ti komotno rekao da ce ti to sve raditi.
hvala ti! da, po ovom ispada da ce raditi, al na sve strane, kog god sam pitala svima je prva reakcija bila "nece jer je to CDMA"..
oh, well, ako nece raditi, mala ce se imat s cim igrati, a mi jednostavno kupimo nove.. njihova mobilna telefonija je stravicno skupa za nase pojmove (npr, naplacuju se (neki) dolazni pozivi), al su zato uredjaji najcesce za kikiriki. u tarifi koju mi mislimo uzeti (flat data) Iphone 5c dobijem za djabe, 5s za nekih stotinjak dolara. mislim da cu si uzet taj 5c bez obzira jel ce mi cetvorka raditi ili ne![]()
Da, ali za razgovore ćeš mjesečno platiti najmanje 50 $.![]()
pretplata ce mi mjesecno biti iznad 70 dolarato znam
i sve se zivo naplacuje, i dolazni pozivi
a sta's.. bazirat cemo se na voipu i to je to... samo kaj i za to, za flat data moramo ohoho iskesirat..
nemamo tu nekog izbora, telefonija je tamo skupa i prilicno nekvalitetna u usporedbi s onim na sto smo mi ovdje navikli..
Canadistan. Gdje su megabajti suho zlato, a sve ostalo dzabe :hug:![]()
Bookmarks