Pa ono... da bi ti izmjerio brzinu UL ili DL, neki podaci moraju ići. Šalje ti neke podatke, mjeri koliko treba da ih primiš, i onda ih ti šalješ nazad a on opet mjeri. Tako da je jasno da mora biti prometa...
Jučer sam u tri navrata mjerio brzinu interneta na 4G mreži. Brzina je stavrno bila dobra, preko 100Mb u downloaduu.
Međutiim,.. pri tim mjerenjima potrošeno je 372MB prometa !!?????
Je li to normalno? Kako je moguća tolika potrošnja?
Nije ovo za mene ...
Pa ono... da bi ti izmjerio brzinu UL ili DL, neki podaci moraju ići. Šalje ti neke podatke, mjeri koliko treba da ih primiš, i onda ih ti šalješ nazad a on opet mjeri. Tako da je jasno da mora biti prometa...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Mjerenje se obavlja u odredjenom vremenu, recimo 5 sekundi. Tih 5 sekundi ti primas ili saljes neki promet da bi ti app aproksimirao prosjecnu brzinu. Ako si na edge brzini, jako malo prometa ces potrositi za 5 sek. Na 4G ces zato spizditi masu vise iz ocitih razloga![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Jep, primjetio to dok sam mjerio kad je krenuo 4G jos. Od onda ne mjerim vise.![]()
Bluedevil ti je napisao razloge. Prilikom mjerenja 3G potroši se otprilike 60-80MB. Tolika količina podataka je potrebna radi što boljeg i preciznijeg prikaza...u suprotnome bi prikazalo samo onaj početni peak, ali ne i stabilnu brzinu koja je u biti stvarna brzina mreže kada se nešto downloada.
Stvar je u tom što to zapravo nije 'brzina' kako se cijelo vrijeme priča nego 'propusnost' mreže. Da to tako predstavljaju možda bi bilo jasnije zašto toliki promet kad su velike brzine![]()
Bookmarks