znači zanimam me koliko bi komp trošio struje dok je upaljen (pošto je kod mene danonočno upaljen), ako netko zna....ovak ono otprilike...
znači zanimam me koliko bi komp trošio struje dok je upaljen (pošto je kod mene danonočno upaljen), ako netko zna....ovak ono otprilike...
Od 50 W koliko troše najslabija do 250-300 W koliko troše jače pile sa SLI-jem ili CF-om...
čovjeka vjerovatno zanima koliko para
racunaj 1kW po satu ti je 75lipa/38lipa u nocnom po bijeloj tarifi
racunaj da komp u krajnjem slucaju da je masina ipo trosi pola kilowata (eto taman da ukljucimo i monitor u potrosnju)
sad 12(sati) * 38 lipa (pola kilovata po satu u dnevnom) = 456 lipa ili ti 4.56 kn
+
12(sati) * 19 lipa (pola kilowata po nocnom ) = 228 lipa ili ti 2,28 kn
sveukupan iznos po danu ti iznosi 6,84 kn
pogledaj koliko ti je napajanje i koliko ti cuka monitor i onda računaj
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Ja sam to davno pitao i mislim da mi je Zerobravo dao link na stranicu u koju "uneseš svoj komp" i onda ti izračuna koliko komp troši.
Ali sad ne mogu naći tu temu.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
evo http://www.thermaltake.outervision.com/
nemrem ni ja naći onu hrvatsku ali bit će dobra i ova
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
To je daleko izvan stvarnih vrijednosti...
Jedno je kolike su potrebe za snagom napajanja, drugo je koliko komponente stvarno vuku u normalnom radu, a to ovisi o opterečenju, a treče koliki je faktor iskorištenja napajanja i koliko napajanje mora povuč iz mreže da bi isporučio tu snagu. Test koji možete napraviti kod kuće je pogasit sve i pomoču brojila mjerit snagu. Ako nekoga zanima napisati ću, ali sad nemam vremena.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Može se kupiti i onaj vatmetar, bilo ih je u Bauhouseu...
Ugasi sve u stanu osim kompa. Broji okretaje ili sugnalnu diodu na brojilu. Na brojilu ti i piše kolko okretaja ili impulsa treba za 1 kilovat.
Mjeri u normalnom radu (surfanje, mjuza), pa onda izmjeri u potpunom opterečenju (CPU toast (pokreni dvaput za dvojezgreni procesor) + ovo (program renda scenu sa vim mogućim efektima itd). Može i toast + zahtjevna igra.
Pokreni i everest u pozadini da ti očita sve temperature u kompu
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Ako cemo u detalje,jeftina struja ide od 22:00 pa do 08:00 i ISKLJUCIVO ako imas dvotarifno brojilo i uklopni sat (citaj prebacivac tarife). Ukoliko nemas te dvije stvarcice,onda ti stalno ide prosjek skupe i jeftine,a ne samo skupa... Eto...![]()
Bookmarks