Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
    Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    SE Play i C901, Lumia 820
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nebuloze operatera unutar EU!

Odlučih otvorit ovu temu pa bi bilo dobro ako još netko ima iskustva s stranim operaterima da ih iznese. Iako nam je standard jako loš u državi ipak su cijene, najviše bonova, a i usluga ipak puno povoljnije naspram EU.
    Mobitele ne stavljam u tu kategoriju jer smo tu katastrofa!

Dakle počinjem sa iskustvom od švabije.

Prijatelj mi je imao pretplatu na E-plus mreži i službu za korisnike su mu uredno cjenikom naplatili nekih 40-tak eura ono što je on njih zvao da mu otklone neke probleme oko mobitela vezano uz njihovu mrežu.

Mater mi koristi VODAFONE-debitel bonove i izvan njemačke tarifa (koja nije prema njihovoj mreži u drugim zemljama) je oko 3 eura minuta (što je npr. meni blau.de bonovi 9 centi/min unutar EU).
    Isto tako ona koristi i T-com wlan i telefon i već joj do sada riknuo 2 puta ruter i svaku novu konfiguraciju istoga traže 99 eura odmah ili 5 eura mjesečno za održavanje dodatno. Pljačka. Ruter bi normalno morao bit konfiguriran od strane operatera po sistemu iskopčaj/ukopčaj jer korisnik 99% njih to ne zna radit.
    Tako sređeno nudi npr. njemački O2 i meni Amis u zg.

Tarife pak interneta su abnormalno skupe naspram Nas. Tako čak u o2 pretplati za 19,90 eura mjesečno dobijete sve neograničeno pozive i sms s tim da je LTE brzina neta prvih 50 MB maximalna a nakon toga pada na 64 kb/s To mi je frendica nedavno uzela gore.

Ako mislim unutar njemačke sa svojim blau.de koristiti net najjeftinije aktivaciju za 4,99 eura dobijem 100 MB.

Uglavnom...ima raznoraznih tarifa ali su cijene jako paprene u globalu i definitivno bi to EU tržište cijelo se moralo srediti na jednu normalu.
    Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!

Najforumaš 2013. Postignuća:
    OverdriveVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Bodovi: 31.659, Nivo: 43
    Bodovi: 31.659, Nivo: 43
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao maher22 Pregledaj post
    o2 pretplati za 19,90 eura mjesečno = LTE brzina neta prvih 50 MB maximalna a nakon toga pada na 64 kb/s ... Ako mislim unutar njemačke sa svojim blau.de koristiti net najjeftinije aktivaciju za 4,99 eura dobijem 100 mb
    Čitam i ne vjerujem. Ne vjerujem da se ne moze dobiti vise usluga za manje novca.
    Pa zar Nijemci onda surfati putem spajanja na wi fi?

Hardcore forumaš Postignuća:
    VeteranTagger First ClassOverdrive10000 Experience Points
    Nagrade:
    Master Tagger

Datum registracije
    Jan 2010
    Mobitel
    Mi4 W10M | iPhone 8
    Operater
    Bonbon | A1
    Bodovi
    17.590
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.590, Nivo: 32
    Bodovi: 17.590, Nivo: 32
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sestra mi je u UK-u i stanje je isto loše. Tarife za korisnike bonova su očajne.

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovisi od operatera do operatera al u globalu sve spadne na isto. Za manje tarife je banana. Ako pretplata iznosi nekih 50 eura onda se dobije oko 2 GB brzog neta. Ali ove sheme kao što imamo i mi za 35 kn brdo poziva i neta definitivno ništa. Ja poludim što mi na blau.de naplati 4-5 centa (oko 40 lipa) sekretaricu stalno koja im je svima po defaultu primjetim uključena vani ako je neko nedostupan ili mu isključen mob. Čak ni ne znam jel se dade im to isključit ili je normala platit tu uslugu što se ne bih čudio.
    Al me najviše iznenadilo kad mi mater bila u HR i mobitel vodafone joj za 5 minuta razgovora unutar EU skinuo 17 eura i to je takva tarifa iako joj je unutar njemačke sve 9 centi! Bezveze i pljačka samo takva. Čovjek se zapita opet koja korist od te EU na kraju... pa i u Jugoslaviji bi cijeloj bile definitivno povoljnije cijene

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovo što T-Com u njemačkoj radi to je čudo... Mater mi kad je kod njih uzela telefon i ruter potpisala je ugovor na dvije godine. Ruter svaki mjesec im mora ratu za iznajmljivanje platit. Ugovor joj je istjecao ove godine 15.1. i ona taj dan nije im rekla da neće produljenje ugovora i oni su SAMI produljili joj do 15.1.2015. i nije mogla ništa nego im isplatit ostale mjesece ako misli otići. E sad joj nedavno riknuo ruter njihov i oni su joj poslali novi ruter (koji im ona mora vratit a plaća ga) i opet joj SAMI produžili ugovor do 15.1.2016. i poslali joj tu obavijest. Dakle, bez da nju iko išta pita niti je ona išta potpisala to je tako! Koja sramota od njih...eto EU.

Pravi forumaš Postignuća:
    Tagger Second ClassVeteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2012
    Mobitel
    SGS3 - LG G2
    Operater
    VIP / T-Mobile
    Bodovi
    7.127
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.127, Nivo: 20
    Bodovi: 7.127, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma imao sam i ja takvih problema dok sam bio u njemackoj. Nije bio T-Com vec Mannesmann Mobilfunk D2, sadasnji Vodafone.
    Dosao u centar da raskinem ugovor koji je trajao dvije godine i to tri mjeseca prije isteka, nazalost sam dosao tri dana prekasno, jer tocno tri mjeseca ptije isteka treba podnijeti pismeni zahtjev za raskid ugovora u suprotnome se isti produljava na jos godinu dana.
    Tako da sam ja zbog zakasnjela tri dana placao jos 12 mj. pretplatu za koju sam bio ugovorom vezan. Ali sam zato taj isti dan u centru podnio zahtjev za raskid godinu i tri mjeseca ranije, da nebi bilo opet da sam zakasnio. Naravo da su oni bili u pravu i sve jasno pise sitnim slovima u potpisanom ugovoru. Svaka skola se placa, tako sam i ja svoju platio kroz dodatnih 12 mj. rata pretplate.
    Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Skype - zvoni unutar poziva
    By HCSC in forum Android aplikacije
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 04-07-2013, 22:51
  2. steka li komunikacija unutar Vipnet-a?
    By Drug Mile in forum A1
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 14-11-2009, 20:24
  3. Novi mobitel unutar ugovora
    By Superbeasto in forum T - Mobile
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 18-02-2009, 18:54
  4. H1 - besplatni razgovori unutar mreže
    By jay in forum Fiksni operateri
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 15-09-2006, 17:14
  5. internet unutar mreže
    By Lorry-Brzi in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 25-08-2006, 09:19

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove