Postavio sam iGO mapu na sdcard0 (interna memorija mobitela) . meni je problem ta rezolucija koju ne moze da prepozna kao valjanu .
@maticma
Ništa od toga , to samo misliš da je bolje , u stvari nije to ništa , napravio si neku vrstu
"reflektora" , zavisi kako si okrenut prema WiFi predajniku i prema tome ocjenjuješ signal .
Na mojem HOX_u mislim da je WiFi u redu , i ako neki tvrde da im je loš . U kući mi radi
dobro na katu i u prizemlju , ali na nekim mjestima (u kupaoni) nema ništa . Signal sam
pojačao ugradnjom bolje antene na modem (ruter) . Dugačka je oko 40 cm crna ružna ,
a telefon ima dobar prijem u bilom kojem dijelu kuće i oko nje ...
GPS radi dobro , ako je mobitel ispod šofer šajbe , čim ga spustim dolje u visini "kokpita"
ili na sjedalo signal pada , a u gradu gdje ima puno zgrada ne radi baš korektno .
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Postavio sam iGO mapu na sdcard0 (interna memorija mobitela) . meni je problem ta rezolucija koju ne moze da prepozna kao valjanu .
Meni je wifi bio koma na 4-5m od routera vise nije radio.
Pokusavajuci naci rjesenje za GPS naletih na ovo https://www.youtube.com/watch?v=ynqKhRSqVpM i rekoh nista ne kosta da probam.
Stavio sam L shape foliju preko postojece antene i prateci krivulju u wifi anaylseru pomjerao/skraćivao foliju dok nisam dobio stabilan skok krivulje, npr. sa -82dBm na -75dBm.
U svakom slucaju radi![]()
Da to je većini problem , treba malo experimentirati u postavkama sys.txt , ako je 480x800 kako tvrdiš ,
trebala bi se sama podesit ... Problem je u auto-instaliciji SYS datoteke koja se nalazi u folderu .. iGO/config i
tamo nema Tvog modela mobitela ili ga ne prepoznaje . Znači ostaje Ti ručno podešavanje ...
Probaj u sys.txt prepraviti ovako:
[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_xy="1280_800:864x555/600x800,1280_720:864x555/600x800,1024_600:864x555/600x800,960_540:960x499/540x888,854_480:854x442/480x816,800_480:800x442/480x762,480_320:480x295/320x455,400_240:400x225/240x385,320_240:320x221/240x301"
Kopiraj i pastiraj u sys.txt , sve ovo crveno (mora biti u jednom redku)
Točka-zarez ispred linije isključuje naredbu pogledaj gore zeleni redak !
Hvala na pomoci ali smo vec rijesili u medjuvremenu tako da smo samo nasli odgovarajuci data.zip.Pozz...
@walter da te pitam ovdje jer si prethoddnu temu od zadnjeg iGO-a lockao.Uredno kolegi prosla instalacija na my tab 7".Prebacili sve potrebne karte i ostalo.Kolega je vozac spedicije po cijeloj europi i vec na prvom putovanju Natasa stalno izbacuje gresku "gps signal je izgubljen".E sad,dali je to do same aplikacije,dali treba editirati mozda neki redak u sys.txt ili je nesto trece?Prije je gore bio takodjer sad vec prastari iGo Primo iz 2011 ili tako nesto i to mu se prije nije dogadjalo da stalno gubi signal.Da sam barem sacuvao stari iGO i samo dodao nove karte ali nazalost nisam,obrisao sam sve sa sd kartice.Svaki savjet je dobro dosao.Hvala unaprijed..
Zadnji uredio walter66 : 27-05-2014 u 10:12
iGO Primo 2.4 (9.6.29.390522) Android
Instalacija :
1. Deinstalirati stariju verziju iGO , ako je imate
2. Kopirati Folder iGO na "root" SD kartice
3. Postaviti karte , poi , TMC , dodati HR voice i lang
4. Prije pokretanja obavezno izbrisati kompletan folder "save"
5. Instalirajate jedanu od ponuđenih *.apk datoteka
6. Pokrenite aplikaciju i pratite što Vas pita ...
Torrent za Primo 2.4 9.6.29.390522 :
Voice + Lang , koji nedostaju :
Testirano na :
HTC One X
HTC Flyer
Sony Xperia Z1 Compact
LG F6 Lite
Samsung Galaxy Tab 3
Samsung Galaxy S3 mini
Prebacio sam Tvoje pitanje ovdje jer si ga postavio na krivom mjestu !
Ne razumijem se baš u sam sistem Androida , da bih mogao ocijeniti u čemu je problem . Samo se znalazim kao običan korisnik , u sam sistem OS_a nisam ulazio . Svi su mi uređaji na tvorničkim opcijama (Stocku) . Android nije baš za neku profesionalnu uporabu , pogledaj na Google Play , uglavnom je software namjenjen igricama i multimediji .
Pokušaj taj Tablet vratiti na tvorničke postavke i instalraj nanovo iGO . Može biti da se u pozadini vrti još neki programčić koji koristi GPS u isto vrijeme kao i navigacijski software . Svaki GPS bolje radi okačen na šofer "šajbu" , a ne niže dolje u visini "kokpita" kako to većina drži .
Od ozbiljnijih Android uređaja (Tablet) imaš ovdje opisano pa pogledaj , cijena nije velika i prodaju se po nekim trgovačkim centrima . Prednost je ugrađen pravi GPS , a ne softwerski A-GPS , kao što je kod telefona ili Tableta .
http://cafe.mobil.hr/threads/79070-K...=1#post1060744
Bookmarks