6 kuna je premala razlika u cijeni izmedju smarta i zicera....a zicer nudi puno, puno manje.
Da nije tolika razlika u signalu (na nekim mjestima) ovo bi bila nebitna tarifa...
Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.
Daju toliko sms-a kad je ionako bezvrijedan pored raznih messengera. Ja ga šaljem samo za parking, tak da po meni to i nije neka prednost.
Slažem se s ovim za poruke.
Ja također pretežno koristim internet (1GB mi je dovoljno) za dopisivanje, poruke kad nisam siguran da je nekom upaljen internet i poziv kad je baš nešto hitno-hitno (što je debelo ispod 250 minuta).
Smart mi je bio ok, ali pošto sam tamo davao 35 kuna + 5/10 za SMS (a poziva sam imao 10-ak minuta)- onda mi je ovo jeftinije.
I, naravno, signal je primjetno bolji.
Nedavno sam bio na hitnoj (Dubrava- u podrumu) i gledam ja- nema signala.
Ok- i bolje, pošto imaju ona upozorenja da se ugase mobiteli.
Na tren sam pomislio da su oni stavili neki "ometač" signala, ali sam se sjetio da smo u Hrvatskoj
I onda vidim nekog tipa kako vadi Note i pokazuje nešto na YouTubeu :/
Pogledam kod mame- eto i kod nje (Vip) signal kao da je na Sljemenu, a ne u podrumu.
Na mom- 0 bodova
Eto kratki rezime o signalu (koji također ne shvaćam, ako su rekli da koriste tuđe antene kad nema signala...).
Ne bih htio u off- ali, do tad sam i ja smatrao da je signal čist' ok pa sam se razuvjerio (do tad sam valjda bio uvijek na dobro pokrivenim područjima) i sad sve češće vidim da je signal jači na mjestima gdje je na Tele2 bio mizeran.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Tako je ... Tele2 gubi na kvaliteti signala... a što će ti mobitel s kojim moraš okolo loviti signal ...
Nije ovo za mene ...
Da, baš i nije "zicer" hahah
Sto se tice signala...jucer sam usporedio signal sa frendom.on je na vipu i imao je "h" dok sam ja imao "e"...kazu svi da nema razlike u kvaliteti mreze izmedu vipa i tomata.mozda ipak ima...?
i ja sam primijetio nekako slab signal na tomatu u usporedbi s vipom i također mi malo prečesto na edge završi i to na otvorenom vani.... izgleda da radi na nekom nižem prioritetu nego vip, manji broj slobodnih kanala pa je vjerojatno to razlog.... u gradu sam to prmijetio di je opterećenje veće, na slabo naseljenom području svuda sam imao dobar signal...
Nema razlike, možeš imati i T-Mobile i T-Mobile i na jednom mobu "e", a na drugom "h". To sve ovisi koji se mob prvi spoji na mrežu, jer se mreža dijeli među više mobitela. Testirao sam puno puta i VIP i Tomato imaju isti kvalitetu signala i brzinu interneta.
Zadnji uredio bezicni : 09-05-2014 u 11:09
Ja imam pretplatu na t-mobileu i kvaliteta glasovne komunikacije zna biti problematična...
Nije ovo za mene ...
kako se manifestiraju tvoji problemi na pretplati? ja sam imao simpu i stalno neke štucavice sa tišinama u razg na 3g mreži, često je internet bio u banani i tako... na bobonu isti simptomi čujem... dok sam bio uvjeren kako na HT pretplati je sve ok.. i mene stvarno čudi kako se ljudi ne žale na HT inače ovako, jer ono šta sam ja probao i doživio na simpi je očaj od mreže... na Tele2 svi živi pljuju, dok HT ništa, a drek od mreže to mi nije jasno, zašto to ljudi toleriraju im i šute...
Usrećio si se sa 4G uređajem na Tele2 mreži
Zezam se naravno. To stoji da dosta toga ovisi i o uređaju koji se koristi. Evo npr. uzmem tatin Galaxy Fame i svoj ZTE Blade 3, stavim jedan do drugog, oba na HT 3G mreži. Fame pokazuje jačinu signala -91dBm, dok moj Blade pokazuje -105dBm. Također na mojem Bladeu signal zna ići gore dolje non stop, u jednom trenutku je signal pun, drugi sekund nema niti jedne crtice.
Uređaj je "ispravan", ali eto par prijatelja koji ga također imaju potvrđuju isti problem kao što ga i ja imam. Kada bude neka dobra akcija zamijenit ću ga novim, ali i nisam u nekoj velikoj žurbi, može sačekati.
Zadnji uredio moba2007 : 14-05-2014 u 06:31
ma znam da ništa od tele2 ... al probao sam sa bonbon-om doma na 3G drmam 19 mbita ...
4G je na Bonbonu i Simpi lockan na 7,2 Mbit. U praksi prilikom surfanja tih 7Mbit je puno brže nego na 3G neka veća brzina. Prilikom skidanja vjerojatno nije, no u surfanju je.
to stoji, otvranje stranica je trenutno, rekao bi 2-3x brže nego na 3g mreži, a razlog tome je niži ping kod 4g mreže... svaka čast šta su omogućili korisnicima na bonove mogućnost korištenja Lte, ali za štucanje na 3g mreži nema opravdanja... a svi glasovni pozivi idu preko 3g tako da....
Danas pokrenuo prebacivanje na tomato i uzimam zicer tarifu. Ne da mi se čekati bonbon jer vjerojatno neće sniziti cijene paketa tako da adio!
Kakva su vam iskustva sa Tomatom opcenito i ovom tarifom? Kvaliteta mreze, poziva, 3G? Konacno presao sa T pretplate na Simpu, ali ova zicer tarifa mi financijski djeluje bolje
Naplacuje li se prelazak i aktivacija jednokratno (osim mjesecne cijene od 29kn)?
Ako je tarifa 29kn a ubodem bon od 50 (55) kn, dobijem ok paket, a sada je recimo simpa prejaka 50 (55) + 50 (55) da imas za uspostavu poziva, i onda je to meni osobno opet previse...a ne pricam puno, bitno mi je da imam net prometa...
Nakon skoro 2 mjeseca - ja sam zadovoljan.
Jedini "minus" je kaj u Vrbovcu nemam 4G dok ga sa T-mobile signalom imam. S obzirom da sam u 10 mjeseci 4G koristio točno 5 minuta - nebitno.
Kvaliteta zvuka je ok, nemam pucanja veze ali to nisam imao niti sa bonbonom. Tj. znao sam imati 3-4 sekunde tišine na početku razgovora, na tomatu toga nema.
3G je meni OK ali ja nisam advanced user pa mi je sve iznad 5 megabita downloada dovoljno.
Prebacivanje i aktivacija se ne naplaćuju.
evo da i ja javim, da sam zadovoljan. isto skoro dva mjeseca. za sada nemam problema.![]()
Bookmarks