Pražnjenje RAM-a ti neće pomoći. Android nije Windows da bolje radi sa što više slobodnog RAM-a, nego upravo obrnuto. Lag potječe od nečeg drugog, ne od zauzeća RAM-a. Probaj flashati CM10.2 ili neki drugi AOSP ROM pa vidi što će biti.
Pražnjenje RAM-a ti neće pomoći. Android nije Windows da bolje radi sa što više slobodnog RAM-a, nego upravo obrnuto. Lag potječe od nečeg drugog, ne od zauzeća RAM-a. Probaj flashati CM10.2 ili neki drugi AOSP ROM pa vidi što će biti.
??
Ako mu je aplikacija učitana u RAM, i sve "popunjeno", a onda želi otvoriti drugu aplikaciju, hoćeš reći da to ni malo ne smeta?? Naravno da smeta i brže će raditi kad ima više slobodnog RAM-a. Provjerio sam sam i ne može me nitko uvjeriti da nije tako.
Nakon posljednjeg upgrade-a, napravi hard reset mobitela i sve ponovo instaliraj i podesi i mobitel će bolje raditi.
Osim kaj pražnjenje RAM-a utječe na bateriju (jer će OS ponovno probati loadati aplikaciju) i što će startup prefetchane aplikacije trajati puno duže.
Free RAM is wasted RAM, i to vrijedi za svaki moderniji OS, bilo Android ili Windows ili neki treći.
Vrijeme koje je OS-u potrebno da releasa RAM za aktivnu aplikaciju je vrlo malo tako da bilo kakvi task killeri, manageri, pražnjenje RAM-a itd. nema smisla.
Evo da budem konkretan:
na custom stock tw 4.3 roms : iskorištenost RAM-a cca 580-640 MB
na aosp 4.4 roms : iskorištenost RAM-a cca 540 MB
700 MB od 832 MB neće uzrokovati "lag" na mobitelu ali će zatvarati više aplikacija u pozadini i multitasking će biti lošiji..(malo sam blesavo ovo sročio)
Po meni (just an opinion) za dobro korištenje S3 nažalost potrebno je u najmanju ruku napraviti :
-root
-debloat (može i freezanjem apps)
-greenify
Custom ROM čak nije toliko ni potreban ali ovo gore mislim da svakako je..
Blame it on touchwiz..
Bookmarks