Pitanje imam Extra Total L koja mi je 300 kn ali 50% do 1.mjeseca, jel mogu na nizu i koju? na mojhrv.tel. vidim da mogu prec na 225, e sad jel mogu na ovu 165 kada bude isteklo tih 50% ili?
He, he, vidjeli su da si mutio, ali je sve bilo legalno i mogli su se slikati. Rijetki uspijevaju zapapriti ovim gulikožama iz Hrvatskoga telekoma.
Pitanje imam Extra Total L koja mi je 300 kn ali 50% do 1.mjeseca, jel mogu na nizu i koju? na mojhrv.tel. vidim da mogu prec na 225, e sad jel mogu na ovu 165 kada bude isteklo tih 50% ili?
HTC Desire --> iPhone 4s --> HTC OneX --> SGSNII --> iPhone 5 --> SGSS4 --> HTC One --> iPhone 5s/Note3-->Nexus5--> M8
Pa uzeo sam ugovornu obvezu na dvije godine u 1.2013 godine.
HTC Desire --> iPhone 4s --> HTC OneX --> SGSNII --> iPhone 5 --> SGSS4 --> HTC One --> iPhone 5s/Note3-->Nexus5--> M8
Ak sam te dobro skuzio, odem u tcentar i kazem da zelim svoj broj staviti u obitelj i uzmem novi br i potpisem ugovor, i uzmem mob ak hocu. A koja je to tarifa jer ne vidim nigdje obitelj samo grupne tarife jel to to? i koliko onda placam sve skupa? jel placam i svoj i drugi broj ili kak ide?
1. dan t-centar:
Formirati obitelj XL u kojoj će tvoj broj (Extra total L) postati član. A nositelj? Broj od člana familije ili uzmu neki posve novi broj + još jedan novi broj kao član koji ostaje za nešto sto sada nije bitno.
2. dan t-centar:
Zatraži ugovornu obvezu po nositelji ali po cijeni od 225 kn/mj. I kupnja mobitela dakako. Ako vele da ti neće dati po 225 već po 300 kn onda im spomeni da je alternativa zahtjev za isključenje i dobivanje te pogodnosti putem njihove službe.
Kad to napravis - javi se.
Ima još toga za odraditi nakon toga.
Zahvaljujem! Napisem onda kad sredin. Sam jos jedno. Jel moze cura biti u obitelji ili mora biti isto prezime?
Koja bi bila najbolja opcija?
Trenutno stanje:
1. broj nositelj obitelji XL još 16mj ugovorne obaveze (moj broj)
2. član još 4mj ugovorne obaveze (nebitan broj)
3. član nema ugovornu obavezu (brat)
4. broj - ima ugovornu obavezu još 13mj XXL (bitan broj)
5. broj - bonbon na bonove (drugi bratov broj)
Zasada mi je plan ovakav - sljedeći mjesec izbaciti člana koji ima još 4mj ugovor i platiti penale (trenutno 300kn su mi rekli). Ubaciti 4. broj sa XXL da prestane plaćati 350kn/mj. Nakon 3-4 mjeseca kada nositelju bude 12mj plaćeno, osnovati novu obitelj XXL sa 5. brojem sa bonbona i kupiti mobitel. Ubaciti nositelja sa stare obitelji kao člana nove. Prebaciti 4. broj također u novu obitelj. Ugasiti staru obitelj.
Neznam jel moguće tako to sve...Npr. dal mogu kada istekne 12mj svoj broj nositelj prebaciti u novu obitelj? Mogu li ubaciti broj kao člana u jednu obitelj, pa za 3mj prebaciti u drugu obitelj?
Trenutno imam 3 osobe (ja uključen) koji bi koristili obiteljsku tarifu. 2 osobe imaju odlične mobitele, treća bi mogla se možda ponoviti...iako je ok mob.
--sad vidim da sam u extra total...temu stavio, trebao sam u plan tarife moguće, ali manje više sve je to isto, samo pretumbavaju stvari...Može da admin prebaci post gdje više paše...
podnosi zahtjev sto prije da ide na xs. Tamo su penali 30 kn x 4 mj. Na taj način ces ustedjeti 180 kn
Učini to mjesec-dva prije i počni tada seliti brojeve
ne. Već sa:
Razlika je u tome sto novi bonbon broj ne moze u retention
Zadnji uredio ispravljach : 09-03-2014 u 09:49
A nema ograničenja u prebacivanju člana iz jedne obitelji u drugu po isteku 12mj.? Da ne uključim sad broj koji je u pojedinačnoj u obitelj koju ću za koji mj gasit...ako ne mogu ga onda opet prebacit u novu obitelj..?
Pojedinačna --> obitelj xl --> obitelj xxl
Ili da uzmem xxl,da povecam obitelj zasad? Pa kad istekne 3-4mj ugasit taj broj i onda prebacit sve u novu obitelj? Inače trenutno imam retention popust još cca 6mj jer sam htio taj broj ugasit. Pa sam pojedinacnu tarifu broj stavio za nositelja. Vjerujem da ostaje popust ako i povećavam tarifu...a mogu i na niže opet bez penala ak se nevaram...
2. Kada daju retention osnujem novu obitelj XXL i kupovina mobitela
3. U tu obitelj prenosim kao člana svoj broj koji je nositelj stare tarife (16mj OTPO) i člana koji ima još 4mj OTPO.
4. U novu obitelj uključujem i broj koji još ima 13 mj. OTPO na pojedinačnoj XXL tarifi.
5. Nakon 12mj mogu prijeći sa XXL na XL obitelj (ako bude više odgovaralo)
Pravilo od 12mj zabrane prije prijelaza se odnosi na to ako se želi prijeći na tarifu neposredno niže vrijednosti od trenutne...a ako se ide na istu ili veću onda može bilo kada! Što znači ja kao nositelj XL mogu prijeći bilo kada u XL ili XXL. Isto tako i broj na pojedinačnoj XXL može bilo kada prijeći na Obitelj XXL.
Na ovaj način ne moram raskidati taj broj od 4mj OTPO nego pričekam istek i onda raskinem.
E samo dal će dati retention kada podensem zahtjev za raskid - da ne bi rekli: ok, reskinuto. Ništa retention...Koji bi bio najsigurniji način? Zadnji puta sam bio u t-mobile, rekao ja bih raskinuo i potpisao raskid, oni mi dali papir neki sa brojem koji da nazovem tokom dana...pa mi ponudili popust. A ako ne daju papir sa brojem za nazvati...!?
Još se popust dobiva novim brojem i prijenosom iz druge mreže - još tjedan dana zasad!
Zadnji uredio mlesic : 10-03-2014 u 01:57
@ispravljach - ima li kakvih prepreka da to nemogu napraviti novu obitelj XXL sa prijenosom broja i uključiti ostale brojeve? Drži li to vodu?
nekad mi prolazi za tjedan dana. nekad nakon dva mjeseca slanja prigovora. nema pravila, osim jednog: meni prolazi
ako je OTPO na član obitelji onda je odgovor NE! vidi:
članak 10. stavak 3. Specifikacije Plan za obitelj tarifnih modela:
"ako Pretplatnik izdvaja iz Plana za obitelj priključak koji nije Nositelj, taj priključak može odabrati bilo koji od tarifnih modela"
odgovor:
nema retentiona na broj iz druge mreže ili novi brojIzvorno postao mlesic
12mj - u t-centruIzvorno postao mlesic
24mj - u službi za savjetovanje korisnika
što ćeš raskidat ugovor kad nemaš ugovor?
moć pregovaranja. uvjerljiviji = uspješniji
Zadnji uredio ispravljach : 10-03-2014 u 21:42
Retention ili popust za prijenos broja - u čemu je razlika? Isti je iznos popusta zar ne!? Obitelj XXL 450kn?
U periodu od. 18. studenog 2013. godine do 16. ožujka 2014. godine HT uvodi za nove korisnike tarifnih modela Plan za zabavu XL i XXL, Plan za posao XL i XXL, Plan za obitelj XXL koji kupe mobilni uređaj i potpišu pretplatnički ugovor uz obvezno trajanje ugovora u razdoblju od 12/24 mjeseci pogodnost umanjenja mjesečne naknade u periodu od 6 odnosno 24 mjeseca u iznosima od 35 i 75 kuna .
retention:
U periodu od 18. studenog 2013. godine do 16. ožujka 2014. godine HT novi privatni i poslovni korisnici tarifnih modela Plan za razgovore S, Plan za surfanje M i L, Plan za obitelj L , XL i XXL, Plan za zabavu XL i XXL, Plan za posao S, M, L, XL i XXL koji u navedenom razdoblju sklope pretplatnički ugovor sa ili bez obveznog trajanja, neovisno o tome da li su kupili ili nisu mobilni uređaj, ostvaruju pogodnost umanjenja mjesečne naknade u periodu od 3, 6, 12 i 24 mjeseca u iznosima od 15, 20, 25, 50, 75 i 125 kn
Nazalost opet jedno lose iskustvo sa ne upucenim djelatnicima t-coma....
Da ne objasnjavam sve ponovo evo c/p prigovora koji sam danas poslao....
Molim da me ispravite ako imam jos nesto za nadodati, tj. ako sam nesto krivo formulirao ili zaboravio, a bilo bi od koristi za prigovor.
098 xxx Nositelj Obiteljske tarife bez ugovorne obveze
099 xxx Član Obiteljske tarife bez ugovorne obveze
099 xxx Član Obiteljske tarife sa preostalom ugovornom obvezom od 6mj.
Pri rasformiranju su nositelj 098 xxx i član 099 xxx bez problema prebačeni u najniže moguće pojedinačne tarife Plan za razgovore XS.
Člana sa brojem 099 xxx nije bilo moguće prebaciti u tarifu Plan za razgovore XS, već u veću tarifu Plan za razgovore S,
objašnjenje djelatnika T-Centra je bilo da sustav ne dozvoljava prebacivanje u najnižu tarifu.
Navodno je vidljivo da je na tom broju potpisana ugovorna obveza na Extra Total XXL tarifi, ali to ne bi smio biti problem, jer je taj broj ubačen u obiteljsku tarifu
nakon 6. Plaćenog računa „Specifikacije extra obitelj tarifnih modela“ točka br. 10 i do dana rasformiranja je već 12 mj. član iste, a po specifikacijama pod točkom br. 9 je jasno definirano
„-ako Pretplatnik izdvaja iz EXTRA obitelji+ priključak koji nije Nositelj, taj priključak može odabrati bilo koji od tarifnih modela“ tako da ne vidim razlog zbog čega sustav ne odobrava prijenos broja u XS.
Molio bi Vas da riješite navedeni problem i da prebacite člana sa brojem 099 xxx iz trenutne tarife S u XS i to naravno bez dodatnih troškova.
Broj je trenutno zamrznut na 6mj., pošto sam imao tu mogućnost, do rješavanja prigovora. Nakon prebacivanja molim da isti opet aktivirate i mene o tome obavijestite.
Još jedna napomena koju mi je djelatnik rekao, a to je da po tom broju postoji naplata koja bi iznosila 200kn zbog prekida plaćanja trajnim nalogom,
a tu se nadam i Vi mi recite da je to greška, pošto je plaćeno 18mj. trajnim nalogom svaki račun,
a naplata od 200kn se smije dogoditi ako se raskine plaćanje trajnim nalogom prije 8mj. tj. tako je navedeno u Vašim specifikacijama.
Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno me kontaktirajte na br. Tel.: xxx
Moj OIB: xxx
S poštovanjem,
xxx
neće ti proći. možeš ga samo prebaciti na plan za zabavu XL (225 kn/mj) ili zadržati samog samcatog u obiteljskoj tarifi. ako si napravio OTPO na XXL možeš migrirati u:
XL tarifu
ili bilo koju obiteljsku tarifu (kao član)
to vrijedi samo ako je ugovor napravljen za člana obiteljske tarife, a to nije tvoj slučaj
....ali je vec proslo i provedeno u sistemu, tj. sluzbeno sam sada na Plan za razgovore S.
Po tome onda ispada da sam imao i srece sto sam uspio prebaciti taj broj na Plan za razgovore S, na kojemu su mi izracunati penali od 275 kuna u slucaju prijevremenog raskida. Izracun penala za isti u obiteljskoj tarifi je bio nesto vise od 400kn.
Najbolja opcija je onda ostaviti da ugovor istekne jos preostalih 6mj./ (5mj. po izracunu penala) po tarifi Plan za razgovore S koja je 55kn + 5kn RF. Trenutno je broj zamrznut na 6mj. pa se mogu jos malo i strpiti ako se u medjuvremenu otvori jos koja opcija da sve jos bezbolnije rjesim.
EDIT:
Jos jedno pitanje, dali je moguce sa tim brojem zatraziti prijelaz u drugu mrezu makar je pod UO ili prvo moram platiti penale i onda mogu na drugu mrezu (tako mi je objasnjeno od strane T-com djelatnika).? Mislio sam da se pri prenosu pod UO automatski raskida ugovor i sa zadnjim racunom dolaze penali....?
Zadnji uredio Darda : 19-03-2014 u 14:11
Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?
100% je XXL tarifa, na tu tarifu sam prije 18mj. uzeo S3 za 8kn i imao popust od 50% na tarifu prilikom prijelaza iz druge mreze, ali prosla su ta dobra stara vremena... nazalost.
Znaci onda mogu odmah ponovo ukljuciti broj koji sam jucer zamrznuo, otici direktno kod drugog operatera i zatraziti prijenos broja iako je on pod ugovornom obvezom, sto za posljedicu ima automatski placanje penala na sljedecem preostalom racunu koji ce biti poslan od t-mobile.
Hvala ispravljach na brzim odgovorima.... uvijek tu kad treba ;-)
Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?
Na staroj sam tarifi Extra Total +m, placam 175 kn mjesecno ali imam 512 mb pa sam poslao upiti o penalima za raskid, nazvali me i ponudili plan za zabavu xl uz 75 kn popusta sto je 150 kn, a raskid bi me izasao 640 kn, tako da se jos dvoumim. ovako bih im platio vise od 1500 kn jer imam ugovor jos 10 mjeseci, a ovako jednokratno 640 kn usteda od 900 kn mi se cini odlicna, a razmisljam o prelasku na non stop+ tarifu.
Bookmarks