pozdrav! da li ima tko ovaj 4in1 za mio mov m300? unaprijed se zahvaljujem!
to bi znacilo da bih trebao nekome dati zamijeniti taj ekran, jeli ima netko tko popravlja takve stvari, u blizini rijeke/delnica, ili kupiti neki polovni, vidio sam da ih ima na njuskalu po 250 - 300kn.???
inace je navigacija ok, ja sam jako zadovoljan njome, samo taj vrag me bode....
sta da radim s time, mislim, mogu je ja koristiti i ovako ali, ako nije skupo, volio bih je popraviti pa bi je imao jos sto godina.
hvala i pozz.
pozdrav! da li ima tko ovaj 4in1 za mio mov m300? unaprijed se zahvaljujem!
Link je popravljen. Možeš skidati.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Imam problem sa M300, naime na njemu je vec iGo nekakav, 2010 verzija neka... kad kliknem Izlaz, piše "izlaz u tijeku, prijčekajte" i tako stoji već pola sata. Dakle očito se smrznuo. A kad ga ubodem na USB na komp, komp ga uopće ne prepoznaje (ni u device manageru)...
Ako netko ima ideju... zahvaljujem!!![]()
Prebaci dugmić na gornjem dijelu skroz na desno (reset) i uređaj bi se trebao pogasiti , pusti ga tako nekoliko minuta i probaj ponovo ukopčati .
U slučaju da se neće ugasiti , znači da je pokvaren uređaj , ostavi ga da se sam potpuno isprazni , spoji ga na računalo neka se malo napuni ,
onda probaj , dali se što promjenilo spaja li se na računalo ili kako radi .
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Da moguće je da je kabel neispravan ili USB port na računalu .
Provjerit možeš s drugim kabelom na nekom drugom računalu.
Pozicija prekidača na reset je potpuno iskopčan uređaj , srednja je "Stand by" .
Pokušaj spojiti kabelom navigaciju na računalo i onda prebaciti s "Reset" na "On" .
A probao sam i to ali ne pomaze... izgleda da kabel i USB port rade, jer kad se iskopca kabel napise "Shutting down" i odbrojava... jer je izgubio napajanje pa misli da je auto ugašen.... da li postoji neki safe mode u kojem ne bi direktno pokretao iGo nego mi dao desktop ili bilo što.... hvala
Ne !
Moraš podešavati podizanje iGO u systemu , odnosno kako je to netko napravio . Mio M300 u originalu ima MioMap Software koji koristi iste karte , kao Mireo BE ili Spirit 2009 ...
Nego , ipak zamjeni USB kabel , možda taj služi samo za punjenje !?
A pokušao sam sa 3 micro-USB kabela, na 2 kompa (XP i Win7), sva 3 kabela rade za prebacivanje slika sa Canon fotića... pokušao sam sa Reset u On, sa Stand-by u On, ni jedan komp ga ne kuži uopće....
Da ne ispadne da mi treba neki softver na kompu sad tipa ActiveSync kao nekada za WinCE uređaje ili nešto?
Više nemam ideja, uređaj mi baš izgleda brickan odnosno polubrickan pošto ipak nešto radi
E da, kad ga iskopčam sa kabela, kad odbroji do nule za shutting down, dođe na djelić sekunde crni ekran i sam od sebe se opet upali. Ako točno u trenutku zabijem kabel unutra dok je crn ekran, napiše na kompu installing drivers... i nakon djelića sekunde Mio se opet upali i na kompu izbaci grešku da je device unplugged...
Nakon toga izaberm bilo što na ekranu i izbaci Fatal Application Error, da je Igo8.exe napravio Illegal Operation and will be shut down. Kliknem OK i Mio se smrzne kao da sam isao na Exit prije...
Kako ga niti jedan komp na kuži uopće, vjerojatnost da su sva tri kabela i oba računala neispravna jednaka nuli. Ako još uzmemo u obzir da reagira kad zabiješ kabel. Te također treba uzeti u obzir imaju li kabeli na sebi filter (ono okruglo zadebljanje). Ako nemaju ni to onda su dvije mogućnosti.
1. je da je na samom M300 neispravan konektor. Znaju biti loše zaljemljeni pa se ukapčanjem/iskapčanjem kabela rasklimaju. Obično se tada događa na ga računalo prepozna kad zabiješ kabel. Ovo možeš otkriti na dva načina. Prvi je vizualni pregled sa povećalom, ako postoji prekid oko kontakata on se vidi kao crtica koja okružuje kontakt. Drugi je uštekat kabel pa ga malo pomicati i gledati hoće li ga računalo na trenutke prepoznati. Ako je prekid u pitanju onda je rješenje ponovo to zalemiti.
2. je da su ti svi kabeli sa filterom i da ti zbog toga neće komunicirati sa računalom. Malo bedasto, ali iz nekog razloga kabeli koji na sebi imaju filter ponekad odbijaju prenositi podatke i komunicirati sa M300. Razlog tome ne znam, ali sam ima priliku niz puta uvjeriti se u to.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
@Sljaka
prvo odgovor pod 2) sva 3 nemaju filter (zadebljanje), ali si mi dao ideju da probam sa nekim koji to ima.
odgovor pod 1) ne bih rekao da je neispravan konektor posto su ga windowsi na trenutak skuzili. Prije bih rekao da je prošli vlasnik nešto čačkao, možda i pokušao unlockati uređaj. Čitam po netu da ako se promjeni nešto u paths.xml da se zna desiti da ga Windowsi više ne prepoznaju (link). Pa ću probati još s ovom metodom.
I vjerovali ili ne...... metoda radi....
I radim backup upravo...... eto safe moda, ko je rekao da ne postoji!!
Uglavnom za ubuduce:
1. upaliti Mio Moov M300 na poziciju ON
2. pustiti bateriju da se skroz isprazni (dok ne dođe crni ekran)
3. spojiti GPS na komp
4. editirati paths.xml
moj trenutno izgleda ovako:
A treba izgledati otprilike ovako:Code:<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <paths> <filegroup> <name>appstartupsec</name> <basepath>\iGO8</basepath> <files> <file>Igo8.exe</file> </files> </filegroup> </paths>
Code:<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> <paths> <filegroup> <name>appstartupsec</name> <basepath>\Program Files\MioMap</basepath> <files> <file>AppStartupSec.exe</file> </files> </filegroup> </paths>
I sad kad smo sve riješili oko pristupa uređaju, treba mi preporuka koju navigaciju staviti, da ima novije karte, potrebno je HR + srbija + slovenija + austrija. Nadam se da to stane na Moova.... mislio sam mozda Garmina pa Adriaroute i SCGroute i dijelove citynavigatora, pa sve pospajat u MapSourceu, se to uopce moze ovdje... i ima li mozda neko jednostavnije rjesenje? ne mora bit Garmin, samo da su novije karte...
Pa ja cu si u celo pucat... pobrisao sam sve s uredaja, krenuo kopirati Garmin 1-in-1, iskopira par stvari i pukne, smrzne se, stane kopiranje... di je sad problem...
edit #3: e sad je u kabelu bio problem izgleda! promjenio kabel i kopira normalno...
edit #4: Stavio Garmina 1-in-1 i AdriaRoute iz Walter-ovog posta i stvar radi !!! E sad da mi je još SCGroute otkljucani pa da se nemoram zezati sa MapSourceom (btw ne mogu ni naci link)
Zadnji uredio dakky21 : 01-12-2013 u 00:03
Vidi se da nisi baš čitao postove kako treba !?
Pročitaj još malo post #132 .
Sad pišeš kako si ispraznio bateriju do kraja!?
I cijelo vrijeme tvrdim da imaš neispravan kabel ...
EDIT:
Imaš ovdje SCG: ( mapsource, zaključanu i otključanu )
http://cafe.mobil.hr/threads/78264-G...-Route-2.80-NT
Zadnji uredio walter66 : 01-12-2013 u 00:17
Da je čitao, ne bi dalje nagađali. No, glavno da je riješeno.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ne čitaju i neznaju pronaći što im treba ! (postoje i tražilice na Forumu)
A sorry ja sam došao do
I odgovorio da se uređaj uredno gasi i zaključio da nije "pokvaren"Prebaci dugmić na gornjem dijelu skroz na desno (reset) i uređaj bi se trebao pogasiti , pusti ga tako nekoliko minuta i probaj ponovo ukopčati .
U slučaju da se neće ugasiti , znači da je pokvaren uređaj, a dalje nisam ni čitao
Inače, zahvaljujem na svemu!!!!
Jel može refreš step-by-step za Mio Moov M300 kako upgredati mape,
borim se sa linkovima - sve sam iščitiao,
a narančastog screena se baš bojim.
Dodatno, upgreadao sam mape sa mio stranice 01.06.2011.
nadam se da to ne remeti nešto.
LP
Mladen
Zamjena i nadogradnja mapa kod Mio Moov M300 svodi se na kopiranje mapa i licenci tamo gdje se već nalaze postojeće mape. Bit svega je u licencama. Postoje kriptirane i dekriptirane licence i njih se ne smije miješati. S obzirom da su licence male kopiraš jednu vrstu i vidiš jel radi, ako da za druge mape kopiraš isti taj tip licenci. Ako ne, kopiraš drugu vrstu.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Pozdrav,
malo prije sam napravio 2u1 kako si rekao, Igo mi radi , ali Mio kliknem na njega krene sa učitavanjem i vrati se na početni ekran ?
![]()
Taj sam 2 u 1 radio napamet , znači bez tog Mio Moov M300 (HT) jer taj uređaj više nemam , može biti da sam stavio krivu licencu .
Treba samo zamjeniti licencu , ako nije ENCrypted onda je DECrypted ...
http://cafe.mobil.hr/threads/78840-L...Licence-HR-BiH
![]()
Pronađi miomap.ini
ispravi ovako kako sam napisao crvenim slovima !
[Main]
Captionless=1
Screen=WQVGA
ShowPOIShortcuts=0
SaveTimeZone=1
consider_green_line=0
SunsetAngle=5
show_warning_window=0
auto_zoom_max=12
auto_zoom_delay=5
MultiMapDir=\My Flash Disk\MioMap\Maps
warning_on_wakeup=0
ShowExit=1
[Mio]
NavPix=1
[Navigation]
[Advisor]
time_format=0
unit=0
language=26
gender=1
[GPS]
Found=vsp1:,57600,8N1,none
[List]
buttons=1
; _________________ End ________________
Licence za karte moraju biti DECrypted
Bookmarks