Neznam baš što Ti treba "svježe" ...
http://cafe.mobil.hr/threads/77338-i...e-Maps-2012.Q2
http://cafe.mobil.hr/threads/77372-i...rn-Europe-maps
Ako ne rade "Linkovi" što ne ovisi o meni - ja postavljam - "netko" briše !? , onda rade Toorenti .
Molim svježe linkove na igo 8.34 karte (EU osim HR)
Neznam baš što Ti treba "svježe" ...
http://cafe.mobil.hr/threads/77338-i...e-Maps-2012.Q2
http://cafe.mobil.hr/threads/77372-i...rn-Europe-maps
Ako ne rade "Linkovi" što ne ovisi o meni - ja postavljam - "netko" briše !? , onda rade Toorenti .
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Može li mi netko tko je isprobao mireo be kakav je u odnosu na igo ? koliko su stare karte i pokušao sam naci update na mireo.hr ali nigdje nema za moov m300.thx.
hvala.
Zadnji uredio 1142007 : 14-11-2012 u 10:47
Usporediti Mireo BE i iGO je isto kao i usporediti npr. VW i Opel. Činjenica je da su oba dobra, karte odlično pokrivaju Hrvatsku, a sve ostalo stvar je i ukusa i navike.
Po mom osobnom mišljenju, iGO je za mrvicu prešaren, ali to se opet sve kroz podešavanja može podesiti prema potrebi. iGO, naročito u novijim izdanjima ipak ima više mogućnosti prilagodbe nego BE (razni skinovi i sl), ali meni je BE ipak pregledniji.
Kod iGO ponekad imam dojam da mi je na ekranu bitnije sve drugo nego sama karta.
Kako nikad ne koristim glasovno navođenje (više me zbunjuje nego koristi) pregledna karta mi je jako bitna. Osobno meni je BE broj 1 za navigaciju.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ja zadovoljan sa IGO-om.E sad jedno tehničko pitanje vezano za sami uređaj:Moze li on uopče raditi bez punjenja, tj.na baterija.Kad ga spojim na PC ili autopunjač pokazuje mi da je priključen na stalni napon (ikona utičnice pored indikatora baterije).... I jedno SW pitanje ; IGO 8 opcije za toleranciju prekoračenja brzine.Ima skalu od 70-130 % recimo ako je ograničenje 50 a tolerancija na 70 °na koliko km/h ce "trubiti".Hvala
Mio Moov M300 može raditi na baterije i to relativno dugo. Prema mom iskustvu (držao sam ga nna biciklu) izdrži jedno 3-4 dana po otprilike sat vremena vožnje dnevno. Hoće li biti 3 ili 4 ovisi o tome koliko često se prekida vožnja i pod uvjetom da se ugasi kod svakog stajanja.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Hvala.
Da li se on puni kad je na bilo kojem naponu (auto punjač,usb kabel) jer crtice od baterije ne titraju.I koliko se vremenski mora puniti da bi povukao par sati bez baterija..I da kako si ga stavio na bajsić ?
Normalno je da baterija ne titra. Gore sam imao GoShell kod kojeg vidiš stanje baterije u postotku, a nisam nikad obraćao pažnju na dužinu punjenja.
To na biciklu ću slikat, teško je opisati.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ima li negdje nekih drugih HR glasova osim Natashe ? I može li mala pomoć oko one opcije tolerancija upozorenja ogr.brzine ?
Misliš li na iGo Navigaciju !? Onda nema drugih glasova osim "Nataše" ...
Što se tiče tolerancije brzine , tu neznam kako pomoći , radi se samo o postocima , a to spada u osnovno znanje ...
Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako?
Evo jednostavnog primjera koji će vam objasniti kako se izračunava postotak.
Postotak je razlomak s nazivnikom sto, a zapisuje se znakom %.
Primjer: 5%=5:100=0.05 50%=50:100)=0.5
Primjer izračuna s postocima:
Izračunaj 6% od 50 = 6:100•50=30:10=3
Zadnji uredio walter66 : 16-11-2012 u 18:59
Ma joj ljudi pa znam izračunat postotak.Nije to bilo pitanje.Nego u toj opciji skala ide od 70-130 %.I sad ako je npr ogr.brzine 70 km/h a postotak podešen na 100% to bi značil oda bi počeo trubiti tek na 140 km/h jer je 100% od 70 140.Ali to nema logike. Bilo bi bolje da su stavili skalu od 1-20 %.
Pogrešno. 100% od 70 je 70. Ne upozorava te koliki postotak si prekoračio brzinu, nego kojim postotkom te brzine voziš. Koja korist od upozorenja onda kad si već u prekršaju. Upozorenje treba doći prije da spriječi prekršaj.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
bok svima, ne znam da li je ovo pravo mjesto za moje pitanje ali radi se svakako o MIO uređaju, na njemu piše MITAC N179 PN: 242168600101 r00 mh17801 q. Na sebi ima MioMap 2008 v1.0 Build 2.1.0254308... Želio bih ga dovest u ažurno stanje, sviđa mi se jako npr. 2 u 1 ili 4 u 1 za M300 ... od kud da počnem?
Na dobrom si mjestu !
Samo moramo ustanoviti točan naziv tog uređaja , napisao sam Ti to na onom "drugom" Forumu za - M300 " ... Mitac N179 nije pravo ime ... Mislim da je Mio Moov 330 (360) !?
Najlakše je zamjenit karte i problem rješen , za 2u1 ili neki drugi Moding , treba napraviti Unlock na uređaju (nikako ne raditi MioPocket)
Karte imaš ovdje , treba li ti pomoć ili se nemožeš snaći reci i napravit ćemo što treba ...
http://cafe.mobil.hr/threads/77187-M...MioMap-Spirit-)
Zahvaljujem,
nisam pronašao niti jedan drugi podatak na ureaju, osim gore navedenih, da li ima neki "skriveni" menu u kojem se mogu pronać podaci o uređaju.
Za sada ću krenuti sa zamjenom karata, ali bih svakako želio napraviti Unlock (upute?) i dodati još neku "OPCIJU" npr. BE
Nije problem zamjeniti MioMap sa MireoBE 3.1 !
Ostaviš Direktorij pod nazivom MioMap sve iz njega izbrišeš osim što ostaviš datoteku AppStartupSec.exe i appstartupsec.ini i sve kopiraš odavde u taj MioMap direktorij , Mireo_vu izvršnu datoteku BlackEdition.exe nazoveš MioMap.exe , podesi se Ordinale.ini isto kao što je bio podešen MioMap.ini ... Karte (MAPs) su iste i za jednog i drugog , stavljaju se ENCrypted licence .
Napomena: Ni u kojem se slučaju nesmije se pobrisati AppStartupSec.exe i appstartupsec.ini jer onda se dogodi "bolest naranđastog Mio ekrana" i uređaju više nema spasa ( narančasta koma) .
Nisi li siguran u ovu "operaciju" , ostavi to nekom iskusnijem ...
Zadnji uredio walter66 : 20-11-2012 u 21:38
Pozdrav svima. Jučer sam nabavio mio 300 i danas stavio iGo u njega. Otišao u auto na probu i jako sam zadovoljan. Zato jedno veliko hvala
Mislim da neće biti problem !
Otvori novi Direktorij (Folder) unutar MioMap_a pod nazivom Maps i u njega stavi sve karte (Maps) i ENC licence , koje želiš imati na uređaju .
U datoteci MioMap.ini dodaj tekst editorom novu ovu liniju :
[Main]
Captionless=1
Screen=WQVGA
ShowPOIShortcuts=0
SaveTimeZone=1
ShowExit=0 ; (treba li ti izlaz iz programa - zamjeniš sa ShowExit=1 )
auto_zoom_max=12
auto_zoom_delay=5
MultimapDir=\My Flash Disk\Program Files\MioMap\Maps ; ( može i ovako : MapDir=Maps )
LaneInfo=1
[Mio]
NavPix =1
UseLCID=1
[Navigation]
[Advisor]
language=26
gender=1
[GPS]
Found=vsp1:,57600,8N1,none ; (može i ovako : Found=com2:,57600,8N1,none )
[List]
buttons=0
Zadnji uredio walter66 : 22-11-2012 u 22:30
gdje treba upisati pozdravnu poruku na iGo da bi bila vidljiva kod loga automobila ? Kao ono In Car Navigation by walter66 kod loga od fiata
Zamijeniš sliku koja ti služi kao pozadina kod pokretanja i na nju ubaciš željeni tekst.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Nalazi se u ..\Desktop\Skin\Main.ini
GLOBALSETTINGS
ShowMessage = 0
QuitOnDoubleClick = no
X = 0
Y = 0
Width = 320
Height = 240
Arrange = No
BackgroundBitmap = ..\icons\Background.bmp
StartUpAnimation = NoAnimation
ShutDownAnimation = NoAnimation
Accelerated = yes
TopMost = no
TEXT
x = 60
y = -5
;Text = NAVMAN F30 IN OPEL NAVIGATION
Text = Mio Moov M300 Navigation
Color = FFFFFF
FrameColor = 000000
Size = 20
Weight = 550
CreateFont
;;;;;; Logo Push Button ;;;;;;;
BITMAPBUTTON
x = 0
y = -20
Command = \My Flash Disk\Desktop\Launcher\Igo.exe
BitmapNormal = ..\icons\Wallpaper.bmp
BitmapPushed = ..\icons\Wallpaper.bmp
Offset = 5
;;;;;;;;;;;; End ;;;;;;;;;;;;
*** Zavisi za koji sam uređaj radio i koji je "Desktop" !
Ovaj tekst gore važi za početnu stranicu ili Menu ekran od Modinga za Mio Moov M300 (koji sam ja radio) ...
Ovo dolje bi bilo za iGO8 ili iGO Primo , iGO Becker ...
Za početnu stranicu , odnosno pozdravni ekran (Loading.bmp) , možeš promjeniti u Branding.zip ili Data.zip ...
Sliku moraš ili promjeniti ili na nju dopisati željeni tekst , nekim programom za obradu slike ...
Ovako bi to izgledalo :
![]()
Zadnji uredio walter66 : 23-11-2012 u 21:56
Ne funkcionira....
u nastavku je originalni MioMap.ini
[Main]
Captionless=1
Screen=WQVGA
ShowPOIShortcuts=0
SaveTimeZone=1
MapDir=\My Flash Disk\Program Files/MioMap
Map=europe_full_200801.cpf
[Navigation]
NMEA=
[Advisor]
language=26
gender=1
[GPS]
Found=VSP1:,57600,8N1,none
[List]
buttons=0
Neznam što ne funkcionira!? Tako da Ti nemogu odgovorit !
Na onom postu ( #72) , sve sam lijepo napisao . Radiš li nešto u što nisi siguran , radije ostavi ili daj nekome ko' bi to mogao napraviti bez rizika !
Zadnji uredio walter66 : 23-11-2012 u 22:40
Bookmarks