Dva broja. Jedan u VIP bez OTPO. Drugi u T mobile na Extra total S+ bez OTPO.
Ideja je Plan za obitelj L i S3 mini
Je li svejedno tko je nositelj?
@ispravljach
Jel nešto ovako ok ili može bolje:
- Jedan broj je prenešen u T-mobile na tarifu 350kn/mj i kupljena xperia Z (+usluga podijeli net)
- Drugi broj bih prenio sada na tarifu 190kn uz kupnju mobitela
- Nakon godinu dana bih prenio treći broj u t-mobile na obiteljsku tarifu 450kn uz kupnju mobitela (nositelj) i uključio prva dva broja (i možda još jedan bez kupnje uređaja).
Na ovaj način bih dobio 2 odlična mobitela i jedan prosječan. Obiteljska tarifa 450kn/mj je ok jer je sve neograničeno i svatko ima 5GB. Malo mi se čini poskupa ta kombinacija ali nakon godinu dana je sasvim prihvatljivo kada se uključi u obiteljsku - svatko po cca 120kn a sve neograničeno, ne mora se misliti...i mobiteli su kupljeni. Istina ne nešto jako jeftino, ali recimo da je to vid kupovine na rate koje se plaćaju preko tarife koja ujedno odlično odgovara..(osiguranje alianz, maxtv2go, 5GB, flat, deezer)
Pitanja:
1. Po isteku 1god na samsotalnoj i 1 god na obiteljskoj jel onda to isteklo ugovorna obaveza 24mj?
2. Neznam jel svi imaju 4G brzinu ili samo nositelj?
3. Kako funkcionira uključivanje članova i izbacivanje? Može li se mijenjati nositelj i sl - u grubim crtama kako funkcionira!?
4. Ima li neka caka u svemu tome da se još koja kuna uštedi?
5. Usluga podijeli net (20kn/mj) - svatko ima 5GB (i u tarifi i na dodatnoj sim kartici od podijeli net)? Pitam jer se ne smanjuje kada se provjeri na mobitelu. Na Podijeli simu ne funkcionira "S" "MB" (kaže nema aktiviranih opcija)
6. Podijeli net - 4G brzina se izgleda ne dijeli? Kod mene je dostupan LTE ali ne želi se spojiti...
Zadnji uredio mlesic : 07-07-2013 u 01:39
Da
@mlesic
1. Po isteku 1god na samsotalnoj i 1 god na obiteljskoj jel onda to isteklo ugovorna obaveza 24mj? DA
2. Neznam jel svi imaju 4G brzinu ili samo nositelj? SVI
3. Kako funkcionira uključivanje članova i izbacivanje? ZATRAŽIŠ IZBACIVANJE NOSITELJA I NJEGOV POVRATAK KAO ČLANA, AKO JE PLATIO 12 RAČUNA
4. Ima li neka caka u svemu tome da se još koja kuna uštedi? O DA. IMA TOGA. POČEVŠI OD RETENTION
5. Usluga podijeli net (20kn/mj) - svatko ima 5GB (i u tarifi i na dodatnoj sim kartici od podijeli net)? DA
6. Podijeli net - 4G brzina se izgleda ne dijeli? Kod mene je dostupan LTE ali ne želi se spojiti... NE ZNAM
Zadnji uredio ispravljach : 07-07-2013 u 12:06
Retention popust - koliki je za tarifu plan za zabavu xl / 190kn. Kako da ga ostvarim? Broj mi je na bonbonu i sada bih ga prenio preko webshopa, pa da ne pogriješim u koracima.
A plan za zabavu xxl koji je 350kn/mj. - Jel tu moguće ostvariti taj popust i koliko? Prije 2-3 mjeseca prenešen broj.
24 mj ugovorna obaveza uz kupnju xperia Z. 350kn/mj je sada. (još 21mj preostao)
Znači, sada preko webshopa ostvarim prijenos i kupnju mobitela (webshop je jeftinije). Kada to riješim idem u t-cenatar i tražim retention popust - tim riječima da kažem ili ima neka specifična formulacija (tipa da tražim raskid ugovora i što mi mogu ponuditi da ne raskinem)?
Trebam savjet.
Prije 2 mj, tata i sin su oformili grupu od pojedinačne pretplate i simpa broja. Naravno Plan L za surfanje, 200 mj. Te je uzet mobitel na popust na nositelja. E sad kćerka koja je trenutno na Simpi i koja troši 30-50 kn (još je dijete, ali surfa s a malim paketom, tata odbija pozive, mama je na Savršenoj, pa mala me troši puno na razgovore i SMS) želi za rođendan mobitel. Jer kako joj mlađi brat može imati bolji mobitel od nje.
Tata misli kćerkicu dodati u grupnu tarifu, da bi dobio jeftnije mobitel.
Ali izgleda da nije svjestan da mu je to dodatnih 100 kn svakih 24 mjeeca, te da mu ako i dobije popust na mobitel, da će to biti na člana, a ne na nositelja.
Mala oće neki Android barem u razini onog što ima braco čiji je mobitel koštao 600 kn, Samsung Fame, čini mi se, a kojem je puna cijena bila 1800 kn, ako su mi dobro prenijeli.
Ima li slučajno neka shema da im DODATNI mjesečni trošak u prosjeku po mjesecu ne bude više od 50 kn.
P.S. To mi je buduća rodbina (s curine strane), i malko sam ljut što se zalijeću bezveze, i trebam prilično brz odgovor, jer maloj žele mobitel poklonit za rođendan koji je bio danas, te pretpostavlkam da će već sutra, najkasnije prekosutra napraviti kobnu grešku, osim ako im ja ne savjetujem nešto.
Izračun optimalne tarife: http://www.tarife.si/hr/unos-mjesecne-potrosnje.html
Pitanje za poznavatelje HTa,
Prešao bi recimo iz bonbona u HT pretplatu Plan L onaj
Vidim da je uz prjenos broja 150kn mjesečno, a prelaz s bonova na pretplatu 135kn mjesečno.
Logično mi je onda prvo preći u t mobile prepaid pa onda pretplatu, međutim, da li moram određeni period biti na bonovima ili mogu "isti dan" kad mi aktiviraju t mobile prepaid?
promocija "prelazak s prepaida" je uvijek bila za prepaid aktivne više od 90 dana.
promocija "novi broj" je uvijek bila za prepaid aktivne manje od 90 dana i nove pretplate
yep. iako ni to ne uljeva povjerenje.
vip bi bio super da imaju iole normalne tarife
A jesi možda uzeo tomato u obzir? Prepaid Brutalnu tarifu, ili možda Žestoku tarifu na pretplati?
Vidiš. Gledam mobitele zaključane na VIP i uopće se ne sjetim da postoji tomato.![]()
Uzeo sam plan za obitelj xl.
Vidim da imam pravo na nositelja korostiti max tv i deezer pa me zanima dali je to moguce koristiti na broju od clana ili iskljucivo na nositelju?
Broj od nositelja koristim samo u kasi za fiskalizaciju pa bi bilo zgodno ukljuciti tu opciju na broju od clana, ukljuciti nekako u mobu s karticom nositelja i onda staviti broj clana.
Max mi trazi broj korisnickog racuna i glavni pin? Gdje to naci?
Ja imam obitelj xxl i deezer opciju koriste i članovi samo se ulogiraj istim userom, a isto je i za max tv. Upiši user i lozinku koja ti je i za moj telekom portal, a kad ti se pojavi broj korisnickog racuna i glavni pin preskoči.
Deezer sam uspio rješiti, spremalicu također, ali max tv nikako, preskočim, ali imam samo popis programa i mogućnost snimanja pojedinih kanala, ali nema opcije play, trokutića onog uopče nema![]()
Zadnji uredio vwgolf3 : 16-10-2013 u 20:56
Kada uđeš stisni na mobitelu tipku menija i odaberi maxtv go
samo bijeli ekran, ništa neizbaci, probao naravno!
Privatni korisnici koji u periodu od 18. studenog 2013. do 31.siječnja 2014. potpišu ugovor uz obvezno trajanje u razdoblju od 12/24 mjeseci na Mobile usluge Hrvatskog Telekoma ostvaruju pravo na
popust na opcije
aktivaciju 50% popusta na opcije:
- Deezer,
- MaxTV2go,
- Pomoć na cesti,
- Multimedia paket i
- 4G+
u trajanju od 3 ili 12 mjeseci ovisno o trajanju ugovorne obveze.
Flat
privatni korisnici tarifnih modela Plan za surfanje L, Plan za obitelj L i XL, Plan za zabavu XL koji u navedenom periodu sklope pretplatnički ugovor sa obveznom trajanja 12 ili 24 mjeseca ostvaruju pogodnost korištenja opcije Flat uz 50 % popusta na plaćanje naknade za predmetnu opciju u periodu od 3 ili 6 mjeseci.
Retention - Flat
Privatni i poslovni korisnici tarifnih modela Plan za surfanje L, Plan za obitelj L i XL, Plan za zabavu XL, Plan za posao L i XL koji u navedenom razdoblju sklope pretplatnički ugovor sa ili bez obveznog trajanja ostvaruju pogodnost od 50 % ili 100% popusta na plaćanje naknade za opciju Flat u periodu od 12/24 mjeseca.
SMS prema svima
privatni korisnici tarifnih modela Plan za razgovore XS i S i Plan za surfanje M koji navedenom periodu sklope pretplatnički ugovor sa obveznom trajanja 12 ili 24 mjeseca ostvaruju pogodnost korištenja opcije SMS prema svima uz 50% popusta na plaćanje naknade za predmetnu opciju u periodu od 3 ili 6 mjeseci.
Retention - SMS prema svima
privatni korisnici tarifnih modela Plan za razgovore XS, Plan za razgovore S i Plan za surfanje M koji navedenom razdoblju sklope pretplatnički ugovor sa ili bez obveznog trajanja ostvaruju pogodnost korištenja opcije SMS prema svima uz 50 % ili 100% popusta na plaćanje naknade za predmetnu opciju u periodu od 12/24 mjeseca.
Bez uspostave poziva
privatni korisnici tarifnih modela Plan za razgovore XS i S, Plan za surfanje M koji u navedenom periodu sklope pretplatnički ugovor sa obveznom trajanja 12 ili 24 mjeseca ostvaruju pogodnost korištenja opcije Bez uspostave poziva uz 50 % popusta na plaćanje naknade za predmetnu opciju u periodu od 3 ili 6 mjeseci.
Retention - Bez uspostave poziva
privatni i poslovni korisnici tarifnih modela korisnici tarifnih modela Plan za razgovore XS i S, Plan za surfanje M, Plan za posao XS, S i M koji navedenom razdoblju sklope pretplatnički ugovor sa ili bez obveznog trajanja ostvaruju pogodnost korištenja opcije Bez uspostave poziva uz 50 % ili 100% popusta na plaćanje naknade za predmetnu opciju u periodu od 12/24 mjeseca.
Travel & Surf L
svi privatni pretplatnici te privatni i poslovni korisnici bonova Hrvatskog Telekoma prvu aktivaciju opcije Travel & Surf L platit će 99 kuna a svaku sljedeću po punoj cijeni 150 kuna.
popust na tarife
ZA NOVE KORISNIKE
za nove korisnike tarifnih modela Plan za zabavu XL i XXL, Plan za posao XL i XXL, Plan za obitelj i XXL koji kupe mobilni uređaj i potpišu pretplatnički ugovor uz obvezno trajanje ugovora u razdoblju od 12/24 mjeseci pogodnost umanjenja mjesečne naknade u periodu od 6 odnosno 24 mjeseca u iznosima od 35 i 75 kuna.
RETENTION - ZA NOVE KORISNIKE
novi privatni i poslovni korisnici tarifnih modela Plan za razgovore S, Plan za surfanje M i L, Plan za obitelj L , XL i XXL, Plan za zabavu XL i XXL, Plan za posao S, M, L, XL i XXL koji u navedenom razdoblju sklope pretplatnički ugovor sa ili bez obveznog trajanja, neovisno o tome da li su kupili ili nisu mobilni uređaj, ostvaruju pogodnost umanjenja mjesečne naknade u periodu od 3, 6, 12 i 24 mjeseca u iznosima od 15, 20, 25, 50, 75 i 125 kn.
ZA PRIJENOS BROJA
za nove korisnike tarifnog modela Plan za posao L, XL i XXL , Plan za zabavu XL i XXL, Plan za obitelj XXL koji prenesu broj u pokretnu elektroničku komunikacijsku mrežu HT-a uz kupnju mobilnog uređaja te potpisivanje pretplatničkog ugovora uz obvezno trajanje u razdoblju od 12/24 mjeseca pogodnost umanjenja mjesečne naknade u periodu od 6 odnosno 24 mjeseca u iznosima od 30, 35 i 75 kn.
ZA PRIJENOS S BONOVA
za sve korisnike bonova HT-a koji potpišu pretplatnički ugovor na jednom od sljedećih tarifnih modela Plan za razgovore S, Plan za posao S, Plan za surfanje L, Plan za Obitelj L, Plan za posao L uz obvezno trajanje pretplatničkog ugovora u razdoblju od 12/24 mjeseci pogodnost umanjenja mjesečne naknade u periodu od 6 odnosno 24 mjeseca, ovisno o tome da li su kupili ili nisu uređaj u iznosima od 10, 30, 35 i 45 kn.
ZA PRIJENOS BROJA I BEZ KUPNJE MOBITELA
prenesu svoj broj iz drugih pokretnih elektroničkih komunikacijskih mreža u pokretnu elektroničku komunikacijsku mrežu Hrvatskog Telekoma d.d., odnosno podnesu zahtjev za prijenos broja te postanu pretplatnici mobilnih usluga Hrvatskog Telekoma, potpišu ugovor uz obavezno trajanje pretplatničkog odnosa na 12/24 mjeseca na tarifnom modelu Plan za razgovore S, bez kupovine mobilnog uređaja ostvaruju pogodnost umanjenja mjesečne naknade u periodu od 6 odnosno 24 mjeseca u iznosu od 15 kn. Promotivna ponuda dostupna je za aktivaciju samo putem kanala terenske prodaje.
Zadnji uredio ispravljach : 19-11-2013 u 16:06
Od 2. prosinca 2013. do 31. siječnja 2014. godine ili do isteka zaliha uređaja, ovisno o tome koja okolnost nastupi prije, uvodi se pogodnost na tarifi Kreni za korisnike bonova Hrvatskog Telekoma koji u T-Centru ili putem HT web prodaje kupuju pametni telefon Alcatel One Touch S'POP na način da korisnici u navedenom periodu uz kupnju uređaja dobivaju start paket na bonove s početnom tarifom Kreni koji sadržava početnih 20 kn na računu i 2 GB prometa. Navedeni podatkovni promet se dodjeljuje u roku do 24 sata od trenutka aktivacije start paketa (o čemu će korisnici biti obaviješteni putem SMS poruke) te se može iskoristiti u roku od 30 dana od dana dodjele podatkovnog prometa. Po potrošenom podatkovnom prometu primjenjuju se uvjeti i cijene tarife Kreni sukladno službenom cjeniku HT-a.
ZAKLJUČAK
niš posebno, ali nek ostane zabilježeno kao još jedna glupa ht-ova blagdanska ponuda
Bookmarks