SGS3 U startu daš 695, a posle 135+75 tarifa.. Kaj mislite za taj deal?
http://www.tele2.hr/privatni-korisni...328/?dvctype=2
haha, lova skupita vec odavno sam je treba potorsiti (a i to je lako) haha![]()
SGS3 U startu daš 695, a posle 135+75 tarifa.. Kaj mislite za taj deal?
http://www.tele2.hr/privatni-korisni...328/?dvctype=2
da,još da na njuskalu nema prevaranata bi išlo...
ja sam putem njuškala uspješno prodao 16 komada Samsung Galaxy S3 (+ raznih drugih mobitela) te kupio robe u vrijednosti veće od 110.000 kn (auto i druge stvari).
prevaranata ima svugdje, a najviše među telekom operaterima koji za jedan prodani uređaj naplate još pola do tri mobitela pod stavkom "pretplatnička tarifa + opcija uređaj + uređaj".
i dalje sam mišljenja da je: tele2 bonovi+njuškalo = najbolja kombinacija za tele2 korisnike od 1.12.2011., bez obzira žele li najbolji ili najlošiji mobitel.
želite li na rate? onda je bolje minus po tekućem računu i kamata od 12% pa putem njuškala kupiti mob i plaćati tarifu na bonove.
u tom slučaju se plati 20% više mobitel što je i dalje povoljnije nego operateru platiti 50 i više posto.
Ponukan odgovorom kolege @ispravljacha moram i ja iznjeti jedan svoj izračun u svezi kupnje mobitela na pretplati!
Ali pošto ja isto mislim prelaz sa t-mobila na bonove opet se mozgam za tele2 pretplatu kao i neki uređaj. Za oko mi zapela lumia 820 koja je preko web shop 395 kn uz 135 kn
mjesečno opcija uređaj. Pošto bi najsmislenija bila revolucija tarifa 150 zbog dobre tarife ona bi za prelaz s druge mreže bila 135 kn mjesečno.
Ok, krenimo s izračunom:
Kupnja uređaja djeluje primamljivo 395 kn odmah a ona opcija uređaj više je u magli pa ispada kao uređaj se plati 395 kn! NE!
Uređaj nokia lumia 820 plati se 395 kn + 135 kn x 24 mj. = 3635 kn!
Normalno, tu nije kraj:
Idemo pretplatu koja je 135 kn x 24 mj. = 3240 kn! Ne zaboravimo i frekvenciju 5 kn x 24 mj. = 120 kn! Sve skupa 3360 kn pretplate!
Zaključno, uređaj i pretplata na 24 mj. zajedno ispadne: 6995 kn!
Ajmo vidjeti što smart tarifa bonovi nude za isto u mom slučaju razmišljanja što trebam! Odaberem smart 35 kn + 10 kn (za 500 sms-a, nekom možda ni toliko netreba) + 5 kn (uspostava).
Dakle bon od 50 kn mjesečno trebam! To je 50 kn x 24 mjeseca = 1200 kn.
Želim dakle nokiu lumiu 820! Pun ju je oglasnik za 2400 kn ili ju isto tako kupim i u EU vani negdje!
Dakle, za istih dvije godine dakle za uređaj i tarifu dade se 3600 kn!
Ovdje sada neću navesti još uštede pute kluba nOvčić (ali je i to za razmatranje) jer se smatra pod muss 50 kn mjesečno bona!
Dakle, za veliko finale dolazimo do rezultata da se ista stvar putem pretplate više isplati preko bonova a ušteda je 3395 kn! za 24 mjeseca!
Nekima nebitno? Meni baš i ne, cura mi juče dobila plaću 2400 kn. Za hrvatske uvjete ovo je jaaaaako nepovoljno i ako ovako nastavi općenito teme ponude mobitela možemo i ukinuti jer im nevidim smisao reklamiranja kad putem gsmarene saznamo za nove uređaje a ovim putem ljudi dobro razmotrite i računajte što potpisujete. Jer da se prestane kupovati na pretplatu vidjeli bi svi kako bi odmah uređaji postajali povoljniji kroz ugovor!
Zadnji uredio Inovator : 02-05-2013 u 01:35
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
Opet ljudi ne kuze.naravno da je u pretplati finalni iznos veci,al nekome je lakse otplacivati kroz dulji period nego odmah dati 5000 kn za mob.evo ja npr. Imam xperiu mini za jednu kunu.tarifa je 75. Opcija uredjaj 35 kn. Mene mjesecno ne dodje vise od 110 kn a s obzirom da imam modificirani jelly bean rom - mob mi leti sto na sat. A kod nekih operatera xperia mini dodje skoro 2000 kn....
Ovdje ne pišemo o propuštenim već o sadašnjim prilikama.
Kad bi pisali o "trofejima" mogao bi se nahvaliti o mobitelima od 5000 kn koje sam platio (zajedno s 24 mj pretplate/penala) za manje od 2000kn, ali kod nekog drugog operatera.
Koja je poruka koju tominho šalje:
Sony Xperia Mini za 115kn x 24mj =2760kn
Ono sto ja i maher22 predlažemo je:
Sony Xperia Mini za 990 kn na njuskalu + 35kn x 24mj =1840kn
Ako 990 kn napravis minus u banci (da bi kreditirao kupnju moba) platit ćeš max 120kn kamata prve godine i 60 kn druge (s obzirom da ćeš otplatiti pola duga). 180 kn kamata + 1840 je daleko, ali daleko jeftinije nego ono sto predlaže tominho
Gle @tominho... sad ti uspoređuješ dosta stariji mob a s tim još i lošije uspoređuješ.
A to što neki operater drži bezobrazno xperiu mini 2000 ili 3000 kn je njihovo neko pravo ali daleko od realne prodajne vrijednosti koja je 1000 kn za taj uređaj!
Jest da zvuči za kunu super ali opet taj mob platiš 841 kn na pretplati 75 kn.
Što ti nije bilo logičnije uzeti isti taj mob u prepaid tele2 za 895 kn i imati smart bon 35 kn?? I plus klub nOvčić gdje ti kapne 15% od uplate bona svaka tri mjeseca.
Ono što svi nesmijemo zaboraviti a to je da vrijednost mobitela od dana izlaska u dvije godine padne 40-50% cijena. To nije malo. A kroz pretplatu itekako se na ovaj način puno pretplati mob. Ja sam do prije dvije godine u t-mobile uvijek dobio mob za kunu neki i imao računicu. Sad je nemam. Obitelj neku nisam znao kombinirati niti s kime.
Preksutra mi istječe 24 mjeseca otkad sam u t-mobile uzeo samsung omniu 7 za 1 kn. Tada je vrijednost mobitela bila oko 3000 kn. Ja sam sa tarifom 100 kn + 10 kn frekvencija u ovih 24 mjeseca isplatio 2640 kn!
Koja je matematika toga? Lijepa - platio sam najnoviji trend mobitel tada za manje neg što košta u dućanu i imao 24 mjeseca gratis t-mobile korištenje usluga.
S tim da i danas mob do 1000 kn mogu prodati i nadodati za novi. Znači, jako dobar deal!
Jest da je ljudima teško odmah s gotovinom platiti. Ali nekad je bolje ako nema računice strpljenje = novac. Uzmi kasicu neku za mob i svaki dan dva umjesto kave ubaci među od 5 kn. Cijena voljenog moba će padat i skupit će se i gotovina (+ prodaja staroga). Npr. tele2 je donedavno imao i prepaid odličan LG L7 za 1995 kn a sada ga isti daje za 1195 kn.
Ja isto želim novi mob minimum dual core i 1 GB RAM al mi se ne žuri. Lagano skupljam i galaxy s2, xperia S ili lumia 820 naleti mi povoljno gotovinski bez ikakva potpisivanja i mjesečnih računa više!
Zadnji uredio maher22 : 02-05-2013 u 10:49
Xperia E 895 kn
http://www.tele2.hr/privatni-korisni...0/?typid=1#img
Mi6 Black
Snižen je dobar dio cijena u ponudi, negdje uređaji negdje opcija uređaj otplata!
Vidim da je Samsung SIII mini snizen na 2245kn (prije je bio 2445kn).
Edit: Tek sada sam vidio da je zapostojece korisnike 1995 kn sto je najeftnije za prepaid kod svih operatera![]()
Zadnji uredio 10aLEX : 09-05-2013 u 10:04
Snižena je i nokia 620 koju sam platio 1950, sad je 1795 kn za postojeće korisnike
A snižen je dobar dio uređaja... i xperia J sada ima prepaid normalnu cijenu od 1395 kn za postojeće korisnike! Neke su snizili na prepaid a neke preko pretplate bilo uređaj ili smanjili opciju rate mjesečno. MORAJU! Cijene mobitela kroz godinu ipak padaju, a ljudima postalo sve više isplativije smart 35 kn samo...
Kako dobiti uredjaj na rate (sto jeftinije) a bez pretplate!
Vidim da su se ovdje vodile rasprave o nabavci mobitela a da je na rate i sto jeftiniji pa bih htio iznjeti svoje iskustvo iz poslovnice u Osijeku.
Radi se o tome da se uzme mobitel kao prepaid korisnik ali postoji mogucnost da se uzme na do 24 rate (bez kamata) preko american express kartice. Tako da bi se mozda onima koji su zainteresirani isplatilo uzeti american express karticu (godisnja pretplata 150kn) da bi se ostvarilo ovo gore navedeno.
Moj primjer je Samsung Galaxy SIII mini za 1995kn (cijena za postojece korisnike) ja sam podijelio na 14 rata (a moze se do 24 rate kao sto sam prije spomenuo) i to me kosta 142 kn mjesecno i imam Smart 35 tarifu sto je ukupno mjesecno 177kn.
Ili dobije kune iz programa nOvčić
Ili si prebaci kune s drugog tele2 broja na kojem je dobivena neka količina promitivnih kuna
Imam u planu uzeti note 2 preko weba, jednokratno na ugovor 24mj. pa me zanima da li netko zna da li uredaj dolazi otkljucan na sve mreze ili mi je to lutrija?
Otključan je, 200%...![]()
onda je to to..hvala
@igor999
Ja imam onu opciju zbog prijenosa broja da dobijem 50% na uplaceni bon, znaci za 50kn dobijem 75kn.
Ali nije poanta u tome vec da se ne moraju uzeti skupe pretplate da bi se dobilo mobitel jeftinije (mjesecne rate) a naravno da je ovo sto sam ja naveo minimalna svota koja se trosi mjesecno (177kn).
S obzirom da im je došao Htc One i da isti planiram uzeti na rate, jedno pitanje: da li uredjaj dolazi otključan na sve mreže ili je to lutrija?
Ako dodje zaključan, a treba mi za tmobile - postoji li otključavanje kojim ne gubim garanciju?
Htc One webshop cijena 4945,00 kn.
Bookmarks