Nisam (još) bio u toj situaciji, no meni su rekli da su naknadni aktivacijski kodovi besplatni...
Molim ako ima neki korisnik aplikacije internet bankarstva za RBA koji placa 9kn mjesecno za token aplikaciju na mobitelu, posto rba naplacuje svaku reinstalaciju aplikacije 50kn, a svaka reinstalacije OSa zahtjeva novu instalaciju tokena, jel uspio rijesiti taj problem sa titanium backupom?
Npr, reinstalira OS pa sa titaniumom vrati backup tokena, jel sve radi?
Thanx
Nisam (još) bio u toj situaciji, no meni su rekli da su naknadni aktivacijski kodovi besplatni...
A meni rekli da se naplacujezato nisam uzeo jos...
Ako budes u slucaju javi mi rezultat... ako je free onda bih i ja uzeo
U PBZ-u je free, al bi isto volio znati ima li nacina da opet iskoristim isti kod jer mi se ne da svaki put do poslovnice a ROM-ove cesto mijenjam
Ja sam korisnik MBankinga HPB i uredno mi sve radi nakon sto TitaniumBackup odradi svoje.![]()
Ja to neću tako skoro aktivirati (ako ikada), ali sam i ja čuo više ljudi da im spremanje/vraćanje uredno radi pomoću TiBu.
Odlicno, to je to sto me zanimalosad na miru mogu uzeti tu uslugu
![]()
mPBZ token uredno možeš spremiti i vratiti s Titaniumom - ali!
- Treba ti pro verzija Titaniuma jer moraš restorati i device ID.
- Prije se token mogao restorati neovisno o device ID-u i to je bilo puno jednostavnije.
- Restoranje device ID-a i tokena u određenim situacijama ne radi. Što god pokušao, ne mogu ispravno vratiti token kada prelazim s ICS na JB rom. Možda ima veze s verzijom Androida, mojim mobom, ne znam, ali znam samo da Titanium uredno vrati device ID i app, ali app izbacuje nevažeče kodove - treba ga nanovo aktivirati.
Da ne bude sve tako crno, koliko god puta mjenjao romove ili radio factory reset, Titanium mi je uredno vraćao token app - dokle god ne petljam s JB-om.
Nemam pojma kako je s RBA tokenom, lako moguće da je slična priča.
Edit, offtopic:
Nikad mi nije bilo žao tih par dolara za Titanium. Moja prva, ali ne i zadnja kupljena aplikacija![]()
Zadnji uredio xlr : 18-02-2013 u 20:35
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Zahvaljujem se na detaljnom opisu...
A znas onu foru, tko ima rootan mob i titanium backup, dovoljno se potrudio da nadje i ispravan Pro TBtako da to nije bed...
Nekad mi bude zao da nesto ne platim
Thanx
Da ispravim netočan navod iz mog prošlog posta:
mPBZ token mogu uredno restorati uvijek, a isto tako može se restorati i device ID. Radio sam grešku u koracima... Znači treba:
- aktivirati token u banci
- napraviti backup tokena u Titaniumu (app+data)
- napraviti backup device ID-a u Titaniumu na način da backupiraš "Settings storage" sistemski app. U njemu je pohranjen device ID!
- po mogućnosti zapisati ID čisto da zapamtiš kako ide da ga sutra/prekosutra lakše prepoznaš kao ispravnog.
Kada wipeaš mob ili promjeniš rom radiš sljedeće:
- kada prvi put pokreneš Titanium može te pitati da restoraš ID s prethodnog roma - e to su se meni javljali problemi. ID je bio točan, ali nešto ne bi sjelo i eto problema. Radije taj korak preskočite/ignorirajte.
- upali Titanium - menu - manage device ID - restore from file - selektiraš ID s liste (jedan jedini, usporedi ga s onim s papira)
- i to je to.
Dakle nebitno je na kojem romu si backupirao Settings storage jer Titanium iz njega čupa samo ID tako da je backup uvijek kompatibilan. Nipošto nemojte restorati taj sistemski app kao aplikaciju jer ćete sjebati OS! Taj backup se iskorištava samo za restore ID from file funkciju.
Eto toliko![]()
Da, meni je taj postupak dosad uvijek radio i jednostavno sam se pomirio s tim da je s JellyBeanom nešto drukčije. Odsad fino sve radim ručno
Btw, možeš podijeliti kako ručno promjeniti device ID? Guglao sam to, nisam našao ama baš ništa korisno jer to je po prirodi random generirani kod. Tnx!
Budući da sam promijenio mobitel, opet sam se uhvatio promjene Android ID-a. Postupak je ukratko ovakav:
Slučaj 1 - stari mobitel radi
- backupirati Settings Storage (oprez: Settings Storage nikako ne restoreati na klasičan način kao druge aplikacije)
- na novom mobitelu iz starog Settings Storagea vratiti stari Android ID
- mobitel se automatski resetira
- ako nakon reseta bude tražio promjenu ID-a, odbiti promjene jer bi ih u protivnom vratio na staro
Slučaj 2 - stari mobitel ne radi
- prepisati Android ID iz nekog od starih backupa (tražiti stavku AID)
- na novom mobitelu prepisati njegov Android ID i backupirati Settings Storage
- spojiti mobitel na PC ili SD karticu ubaciti u čitač kartica
- raspakirati backupirani Settings Storage file koji završava na tar.gz*
- sve settings fileove otvoriti u nekom hex editoru
- pronaći novi Android ID i zamijeniti ga sa starim ID-em (find and replace)
- spremiti promjene i sve ponovno zapakirati*
- resetirati mobitel
- iz editiranog Settings Storagea vratiti stari Android ID
- mobitel se opet resetira, ovaj puta sâm
- ako nakon reseta bude tražio promjenu ID-a, odbiti promjene jer bi ih u protivnom vratio na staro
*Total Commander nativno podržava ove arhive, a kako ga već dugo koristim, nisam trebao dodatne aplikacije
Ja sam mu isto zahvalio da odlicnom objasnjenju... sve je u koracima napisao ;-) majstorski
Vratim Device ID, restore backupa i dalje ne radi :-(
Radilo mi je probleme na Galaxy S II, sada i na Noteu 3.
Upravo ženi prebacujem stvari s njenog HTC Desirea HD (full TiB app+data backup) na Galaxy S II (restore device ID, restore app+data s full TiBom) i opet ne radi.
AAARGHHHH. Ne da mi se više u bankuuu.
Gdje mogu pogriješiti. Nije mi jasno?! Možda se nešto mijenjalo zadnje vrijeme... Iako, oduvijek mi je stvaralo probleme iako sam restorao device ID redovito. Uspijevalo je sporadično i nisam skužio zašto..
Mislim da se nesto promjenilo jer meni zadnjih pola godine ovo ne sljaka po metodi koju sam opisivao. Ili se promjenio Android ili Titanium, nesto je drukcije.
Meni navedena metoda ID+backup radi super na AOSP romovima, no međutim kada restoram to sa AOSP roma na STOCK rom onda ne radi. Isprobao i na POBA i PBZ mtokenu. Obrnutu situaciju nisam probao. Imam galaxy S3.
P.S.
Probao sam i kombinaciju aplikacija Change my Android ID + Nandroid manager te ista stvar.
Zadnji uredio BUG.kc : 05-04-2014 u 12:22
Hvala za odgovore, ekipa. Obavio sam banku jutros.
Opet!!!![]()
Prčkao sam po Note 3 i opet mi se izgubila aktivacija. Nisam siguran uopće u kojem trenutku... Nije mijenjan Device ID. Možda kad sam vraćao Nandroid? Vjerojatnije zbog toga što sam fleshnuo novu verziju originalnog FWa zbog nove verzije bootloadera, pa nanovo rootao. Kako god, fakat glupo. Pa mora biti načina to bekapirati. Ne da mi se po petnaesti put u banku po set aktivacijskih kodova. Idem zguglati po stranim sajtovima....
Evo, tu sam nešto našao
http://blog.valverde.me/2014/01/03/r...ecurity-token/
"..........In other words, the SHA-1 digest of the device's android_id (a unique identifier), or a default value if that doesn't work. Notice that it hashes the hex string, not the actual bytes. So that's why Titanium Backup did not work when I tried it - I was not backing up this identifier, even though there was an option for that in Titanium Backup. It‘s too late to go back now though, let’s keep reversing this app......"
Hmm, nisam iz prve našao neku takvu opciju u TiB-u. Idem dalje tražiti
Zadnji uredio navdra : 08-04-2014 u 05:56
Ako imate RBA internet bankarstvo, negdje desno postoji opcija reaktivacije koda za RBA token (nisam probao).
Naravno, treba imati mogućnoct ulaska u stranicu, koja je moguća ako imate čitač kartice.
Bookmarks