Deformirao se je monitor i kristali nisu tamo gdje naparoverazbrojse moraju biti. Nazalost,mislim da nema spasa...![]()
Imam monitor LG 22" , slučajno je srušen sa stolića visine 50_tak centimetara . Ima već neku godinu , ali
mi ga je žao bacit .
Pri padu nije dobio neko vanjsko oštećenje , niti mu je puklo staklo , ali kod ukopčavanja na računalo u
donjem dijelu ekrana pojavili su se koncentrični sivi polukrugovi , koji se izrazitije vide u donjem dijelu
ekrana te se kreću prema sredini uglavnom na čisto bijeloj podlozi . U prvom momentu razmišljao sam da
se od udarca o pod (na pločice) "razlio" LCD kristal , kasnije mi je palo napamet da nisu pukle donje dvije
lampe za osvjetljenje .
Pitao bih ima li ovdje neko rješenje !? (kupiti novog) .
U prilogu imam slike , ali moj mobitel nezna radit manje slike od 1024x768 , što je za forum malo
preveliko ... Nadam se da će ovako biti dobro !
Pogled iznad:
Pogled ispred:
Pogled sa strane:
![]()
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Deformirao se je monitor i kristali nisu tamo gdje naparoverazbrojse moraju biti. Nazalost,mislim da nema spasa...![]()
Šteta, danas za relativno male novce može se kupiti monitor sa IPS matricom. Ali dobro, čestitke na kupnji!
O IPS matrici sam razmišljao , ali htio sam 24 inčni monitor HD da ga korektno mogu upariti s TV_om , na full HD rezoluciji .
Uglavnom ovi novi IPS monitori nemaju digitalni priključak nego samo HDMI , grafička je Nvidia GeForce 9800 GT 1GB i ima
dva DVI priključka jedan sam spojio pomoću HDMI adaptera na TV , a drugi direktno u Monitor . Klasični "plavi" Vga SUB-d
mogu koristiti za još jedno računalo prebacivanjem na tipku "Source" . Sve u svemu baš onako kako sam htio - zadovoljan .
Prevladala je ipak cijena monitora , ovoga sam dobio na akciji za 1100 kuna , mislim da nisam loše prošao .
![]()
Za ovo nisu krivi kristali nego se deformirala folija unutar LCD panela. Vjerojatno bi se moglo riješiti, ali je jako pipkavo i postoji mogućnost da ti pukne panel ili lampa.
Tak inače izgleda kad je pod pritiskom. Ugl, treba mirna ruka, oštro oko i 3 pive za difuzor vratiti natragMoguće je i da se od udarca unutarnji metalni okvir savinul pa je donji rub pritisnut. A ak ga ipak razbiješ, imaš besplatne difuzore
![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Imamveć neku godinu oko 25 više nego Ti , malo jesam "oćoravio" , ruka mi je mirna , pivo ne pijem tako da bi ta operacija bila dosta riskantna .
Na monitoru sam zamjenio sve kondenzatore (9)komada i radio je super , ali srušila ga mala mačka , pao na pod i eto nesreće + trošak za novi ...
Monitor sam obećao dati "gratis" nekome ko to može srediti , upravo sam ga poslao jednoj korisnici s ovog Foruma u Zagreb , pa neka ona Tebi
kupi tri pive i središ joj monitor i svi ćemo biti zadovoljni , Ti imaš Pivo , ona veliki 22 inchni monitor , a ja novi (onaj gore na slici) .
PS: Mislim da je ova Tvoja dijagnoza kvara monitora , najrealnija do sada i da se to može rješit !
![]()
Đaba ti,prošla mu mačka preko puta...![]()
Bookmarks