kako nema opcije..... pa odi na apply update from external storge i u tom dir naddi update.zip
i to je to
meni sve radi uredno
To sam prvo probao, ali nikako mi ne moze pronaci zip file. stavio sam ga i na internu sd karticu i na pravu sd karticu. ali nikako ga ne moze "vidjeti". probao sam cak izvuci "img" file iz tar datoteke, ali ga ni tada sistem nije mogao "vidjeti".
idealno bi bilo ako bi mi mogao pomoci oko ovoga zasto ga sistem ne "vidi". uopce mi nema logike. fajl trenutno ima ekstenziju .tar. moze li biti tar ili mora biti zip ili rar?
Prvo moraš ustanoviti fleša li se taj kernel iz recoveryja ili odina - to uvijek piše tamo gdje si ga skinuo. Zipovi se flešaju u pravilu iz recoveryja, a tar uvijek iz odina. Img flešaš iz fastboota, ali nemam pojma funkcionira li to tako na samsungu.
Par sekundi guglanja i evo ti rješenja:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1997701
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
eto ovako sam ja radio ..... http://www.tuxgarage.com/2012/11/Roo...-Firmware.html
napravi tako pa javi....
Ipak sam nekako uspio. Pa da pomognem drugima.
Ako nemate opciju Install zip from sd card to je zbog limitacije u vasem kernelu. Morat cete flashati novi kernel preko Odina da dobijete bolji meni.
Ako koristite Verziju s ovog mog linka, onda flashajte "PhilZ-cwm6-XXLSJ-OXX-3.1" kao PDA putem Odina. Zatim skinite fajl "Root_SuperSU.0.96.Only-signed", prebacite ga na internu sd karticu, bootajte se u kernelov menu i instalirajte ovaj zip fajl.
voila, sistem je rootan.
Nije uopce tesko kada sam shvatio zbog cega imam ogranicen meni. Cudno je da pojasnjenje za ovo nisam nasao ni na x developers, nego sam sam shvatio metodom try&guess.
Dobra je ovo fora s preimenovanje u update.zip. Zapamtit cu ovo.
Zadnji uredio ravilov : 17-01-2013 u 11:03
Zapravo, sa stock romom si dobio stock recovery (što ti nazivaš "meni"), a stock recovery ne dozvoljava flešanje bilo čega već samo fajlova koji se zovu update.zip (OTA updateovi se najčešće distribuiraju kao update.zip fajlovi). Kernel je nedužan u cijeloj priči.
Druga stvar je što kod SGS2 s promjenom kernela dobivaš i drugi recovery, a s tim i puno više mogućnosti. U pravilu su kernel i recovery dva neovisna svijeta.
TrećeDovoljno je da si samo flešao taj gore kernel s mog linka - u njemu ti je superuser i busybox, sve što ti treba...
Ove stvari bi trebao razumjeti jer daleko si dogurao (dobronamjeran savjet).
..kroz minimalno mjesec dana.. realno tokom ozujka dolazi sluzbeni 4.1.2.. pa recimo ja cu to cekat.. jer nijedan custom rom nema project butter u sebi, il barem dijelove istog koji ce doci sa sluzbenim 4.1.2...
LSJ je leak..
Kolikk ce nam project butter dat... nadam se da ce se osjetit![]()
JB 4.1.2. za SII dolazi početkom veljače.
U Singapuru.. realno je ne ocekivat ga kod nas prije ozujka..![]()
Unutar tjedan dana su obecali update za euroazijsko trziste. Nije OTA, ionako, pa ce stoga ici brze.
Jel flashao tko ovaj sluzbeni 4.1.2? Zanimaju me dojmovi...
JA sam flashao prije par tjedana jb sa ovog linka , pretpostavljam da je to isti software?
Nije, to je onaj leaked, ovaj koji je izasao danas je krajnji "proizvod".
Ajde nek' netko javi jel ima bitne razlike, jer ako nema onda mi se ne da pravit upgrade!
PB bi trebala biti dovoljno bitna razlika.
Project butter![]()
Ne znam gdje da postavim pitanje, a da ne otvaram novu temu. Nadam se da ce mi neko pomoci. Kupila sam Samsung Galaxy s2 u osmom mjesecu i radio je odlicno do prije 3 dana. Otkako sam ga kupila stalno mi se pojavljivalo AKTUELIZACIJA SOFTVERA sto ja nisam dirala do prije 3 dana. Vrag mi nije dao mira pa sam to cackala i aktuelizirala softver (ako se tako kaze) i sve je uspjesno do kraja obavio. Nikakvih greski nije bilo i onda se kroz par sati samo ugasio. Nije se htio upaliti dok nisam izvadila bateriju i ponovo je vratila, sljedeci dan se nije nikako gasio, juce par puta i sinoc ga napunim skroz i jutros ustala ugasen telefon i nece nikako da se upali i kad izvadim i vratim bateriju, probala punjac ukljucit izbaci mi uzvicnik i skroz prazna baterija. Mozete li mi kako pomoci, posto se ja bas i ne razumijem.
Stavio sam ja na bratov, a ja imam onaj leak-ani. U brzini nema nikakve razlike, drugačije su one zadane pozadine te su dodane funkcije sa 4.0.3 (ono kad stisnete sa 2 prsta ekran i nagnete ekran on se zumira i ozumira i te fore, i ispravljen je onaj bug kad se ponekad neće otključati mob već je trebalo pričekati nekoliko sekundi) ostalo kolko sam vidio je isto.
@Maja_
..frend je nedavno imao slicnih problema...
Ako imas garanciju, nosi u servis ds ti naprave factory reset i stave zadnji software..
ili napravi sama ako znas...
Prije naravno backup..
Hvala ti, imam garanciju i odnijela sam u servis :-)
Fleshovao sam ga sa finalnim romom za Spaniju i radi ko blesav. Podatci su ostali na telefonu, ne trazi sim unlock. Baterija trazje duze , sve je very smooth.
Svaka čast Samsung.
Nakon flesha pise sledece:
Baseband I9100XXLS8
Kernel 3,0,31-816988
Build No JZ054K.I9100XWLS8
Flesh sam radio preko Odina, nadje se raspakovani rom, klikne se na PDA i start...
posle 3min 24 sec restart i voila![]()
Dali postoji način da se stavi neka slika kao wallpaper, ali da bude cijela tj. da ju mobitel ne odreže? Probao sam ju smanjit na rezoluciju mobitela, ali uvjek ju odreže. Dali postoji kakvi način?
Bookmarks