Izvorno postao
ludwig888
Tele2 od nas radi ovce
Kad će konačno prestati pljačka građana od strane mobilnih korporacija koje sve nude „besplatno“.
Skupivši jedva novce da provedem godišnje praznike (4 dana) u jeftinom nam susjedstvu nisam ni slutio da me čeka božićna čestitka od mog mi voljenog mobilnog operatera kojem sam vjeran već 3 godine i kojem sam za te tri godine samo za prosječnu mjesečnu pretplatu od 150 kn ostavio 5 400 kn ne uključujući ostale naknade.
Dakle, došavši u Mađarsku dočekala me je poruka da je roaming tj prijenos podataka (internetom) 5,95 kn/ 100kb. Nažalost morao sam nakratko koristiti Internet (jer nisam uspio uhvatiti signal za wi-fi) i prema besplatnom programu instaliranom na androidu koji je do sad uvijek pokazivao realnu potrošnju pisalo je 3 MB prometa (sveukupnog mjesečnog prometa) a prilikom provjere računa na portalu moj tele2 na koji sam se spojio preko wi-fi-ja, kad sam uhvatio mrežu, pisao je prihvatljiv iznos trenutna potrošnje. Dosta, ali ne pretjerano tj. oko 180 kn (koliko sam izaračunao, a na portalu moj tele2 pisalo je da je trenutna potrošnja oko 300 kn a to piše i danas) za internet je jako puno pošto oni nude sve besplatno i uračunato u naknadu za pretplatu i kunu se u revoluciju al eto takva su pravila pa 'ko mi kriv.
No šok je tek uslijedio kad mi je za vrijeme mog boravka u inozemstvu odjednom pisalo na mobitelu „NEMA USLUGE“ i nisam mogao niti ikoga zvati , niti itko mene zvati, niti otići ne daj bože na internet, ni ništa, nego sam ostao odsječen u stranoj državi od svijeta i ne daj bože da mi se nešto dogodilo ne bih se mogao nikome javiti.
Dakle unatoč tome što sam već tri godine pretplatnik i što uredno podmirujem račune oni meni šalju poruku da sam premašio dozvoljeni „limit“ potrošnje i da mi više ne pružaju uslugu koju plaćam.
Niti me je itko upozorio na limit, niti na uskraćivanje usluge koju plaćam kad mi je najpotrebnija, niti na njihov čudni obračun prijenosa podataka po kojem sam napravio račun samo za prijenos podataka od 600 kuna (ma i to nije šok kad sa crnom ovcom potpisuješ ugovor nego što su mi odbili pružit uslugu i čini mi se da bih bolje prošao na bonove pa bih se mogao nekome i javiti ili nadoplatiti a ovako su me blokirali i tako nagradili moju vjernost).
Ali da šok bude i veći pa prijeđe u nevjericu, saznam i to, kad sam se vratio u hrvatsku, da mi je i dalje usluga obustavljena, doduše sad mene mogu zvati, ali ja ne mogu iskoristiti svoje besplatne poruke uračunate u naknadu za pretplatu niti mogu iskoristiti besplatne minute za razgovor niti GB-te za internet (sve uračunato u naknadu za pretplatu) dok ne podmirim potrošnju koju sam učinio prije 2 dana po njihovom suludom obračunu potrošnje prijenosa podataka u inozemstvu (iako obračun računa za naknadu pretplate i potrošnju inače dobivam početkom slijedećeg mjeseca, nakon obračuna potrošnje koju sam učinio) te dok ne podmirim prošlomjesečni račun do kojeg mi je rok 20-ti u slijedećem mjesecu (tj. ovom) i koje sam uredno već tri godine plaćao na vrijeme.
U razgovoru sa službenicom na njihovom telefonu tj. službom za korisnike rečeno mi je da je to tako kako njima piše i da se mogu žaliti pismeno i nikako više niti s ikim razgovarat. I kome sad da se žalim (osim simpatičnoj crnoj ovci sa reklame) na lažno reklamiranje raznih pogodnosti i nepoštenu naplatu i dokazujem stvarnu potrošnju ili je vuk poje „ovcu“ i novce i ovaj put i ostavio hrpu sličnih nezaštićenih i nezadovoljnih „ovaca“ bez novaca pa ovim putem barem upozoravam korisnike cijenjenog mobilnog operatera da se paze divljih propisa koje su očito u tele2 preuzeli iz životinjskog svijeta pa kod njih vlada zakon jačeg .
Bookmarks