A i ti si se raspisao, možda je to moglo i kraće, ali definitivno bih izbacio ono "najbolja" iz naslova
Nisam analitičar sd kartica pa mogu reći samo par svojih iskustava:
- bilo koja class 6 kartica je dovoljna za app2Sd ili bilo koju varijantu data2sd i sl., snimanje u full hd...
- kernel nigdje ne dira voltažu sd utora ili ako ga uopće definira, to se ne mijenja nego je fiksno. To je kao da se ide smanjivati voltaža za sim karticu - zbog čega?
- osobno sam koristio sandisk mobile 8GB class 6 i to je bila mrcina među karticama. Do danas nisam našao bržu od nje (bržu u benchmarcima, ne u stvarnoj upotrebi jer tu su razlike naspram class 10, ako postoje, nijanse). Koristim danas samsung 32GB class 10 karticu, među jeftinijim kod nas, odlična, nemam zamjerki.
Da danas kupujem novu karticu, uzeo bi bilo šta iz low-mid segmenta class 10 ili 6. Jednom sam dao pare za super brzu karticu (sandisk) i tu brzinu nisam nikada mogao iskoristiti, niti u Android mobu niti prije u Nokijama koje sam imao.
Najveća mana kartica su prijenos i rad sa sitnim datotekama s čime sam se realno susretao jedino kod bulk kopiranja tisuća ikona kod prvog popunjavanja kartice. Strpiš se malo duže i to je to. U radu i kod loadiranja tisuća ikona u galeriji ne vidim nikakve probleme jednom kada galerija precacheira slike...
Izvuci zaključak isplati li se kupovati nešto za 500kn kada skoro pa istu stvar dobiješ za 250 (bubam).

Odgovori uz citat

Bookmarks