Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13
    Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Najbolje memorijske kartice za android?

Zanima me koja bi bila najbolja memorijska kartica za android - veličine dolaze u obzir 16 i 32 gb.

Evo zašto pitam:
    Postoje razni proizvođači, Sandisk je kao jedan od najboljih, najkompatibilnijih za mobitele, androide. Ali ima i ostalih pa neznam koji bi došao u obzir a koje definitivno izbjegavati...
    Što se tiče brzine shvatio sam da postoje dvije opcije, ili koristiti klasu 2 i 4 koje valjda imaju nižu voltažu, stabilnije su u radu s androidom ili pak brže klase 6 i 10 koje na androidu znaju počesto praviti probleme...nekakav bug u kernelu androida koji pokušava sniziti voltažu radi uštede baterije a kartici za veće brzine treba veća voltaža...pa onda se dešava nestabilnost.
    Kod veće brzine, klasa 10 npr. se onda brže prenose (čitaju i pišu) veće datoteke, dok se manje prenose sporije (npr. app2sd ako se koristi i tako nešto sistemski).

E sada, na xda sam vidio zaključak kako je najbolja Sandisk 32 GB microsdhc klasa 4.
    Kod nas uglavnom nemogu naći te sandisk kartice...nema ih baš...ima ovih manjih i sporijih.

A ono što sam primjetio kod sandiska je da čak i manje brzine npr. klasa 4 radi na brzini 6, skoro pa je klasa 6. Neki ljudi spominju da im klasa 4 sandisk radi brže od klase 10 neke druge marke...

Meni baš i nije bitno koja je klasa - bitna mi je kvaliteta i stabilnost u radu. Bitno mi je da mogu prebaciti app2sd aplikacije na memorijsku ali i da mogu slikati i snimati HD video bez problema...možda kada budem imao bolji mobitel i FULL HD...

Zanimaju me iskustva sa karticama s ovoga našeg područja - kakve su što se tiče snimanja HD i Full HD videa ove sporije, klasa 4?

Vidim da sandisk sada nema oznake brzine nego su sve kao klasa 10, tj. ima ono UHS brzinu, ultimate mobile kartice za multimediu, dvobojne. One su kao valjda nova tehnologija koja brzo prenosi i sitne datoteke i velike...Ima li tko iskustva s njima?

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A i ti si se raspisao, možda je to moglo i kraće, ali definitivno bih izbacio ono "najbolja" iz naslova

Nisam analitičar sd kartica pa mogu reći samo par svojih iskustava:
    - bilo koja class 6 kartica je dovoljna za app2Sd ili bilo koju varijantu data2sd i sl., snimanje u full hd...
    - kernel nigdje ne dira voltažu sd utora ili ako ga uopće definira, to se ne mijenja nego je fiksno. To je kao da se ide smanjivati voltaža za sim karticu - zbog čega?
    - osobno sam koristio sandisk mobile 8GB class 6 i to je bila mrcina među karticama. Do danas nisam našao bržu od nje (bržu u benchmarcima, ne u stvarnoj upotrebi jer tu su razlike naspram class 10, ako postoje, nijanse). Koristim danas samsung 32GB class 10 karticu, među jeftinijim kod nas, odlična, nemam zamjerki.

Da danas kupujem novu karticu, uzeo bi bilo šta iz low-mid segmenta class 10 ili 6. Jednom sam dao pare za super brzu karticu (sandisk) i tu brzinu nisam nikada mogao iskoristiti, niti u Android mobu niti prije u Nokijama koje sam imao.

Najveća mana kartica su prijenos i rad sa sitnim datotekama s čime sam se realno susretao jedino kod bulk kopiranja tisuća ikona kod prvog popunjavanja kartice. Strpiš se malo duže i to je to. U radu i kod loadiranja tisuća ikona u galeriji ne vidim nikakve probleme jednom kada galerija precacheira slike...

Izvuci zaključak isplati li se kupovati nešto za 500kn kada skoro pa istu stvar dobiješ za 250 (bubam).
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mobitel ne može iskoristiti brzine koje pružaju kartice class 6+.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, znam da mobitel ne može iskoristiti više od class 6. Ali stvar je u tome što ono što piše na memorijskoj ne mora biti nužno i istina - zato sam rekao "najbolja". Možda je bolje reći najpouzdanija, najbolje odgovara androidu...A to sam nešto čitao da su voltaže niže na mobitelu, a microsd kartice većih brzina traže veću voltažu - pa zbog manjka struje se dešava nestabilnost. Zato je class 4 optimalna. E sada, ako je to zbilja klasa 4 a ne neki šrot...o tome se radi. Dal će mi zatrzavati HD video? Ne planiram dati 500 kn. Planiram dati oko 150kn - 16 ili 32 GB...Ovisi jel kupujem kod nas ili na ebayu.

Našao sam Transcend 32gb class 4 za 200kn - malo mi je puno para, ali opet ako će Sandisk 16gb class 10 raditi bolje za 150kn - zašto ne!? Džaba 32 gb ako ću imati problema...a i poskupo je!
    Nebitno mi je jel klasa 2 ili klasa 20 - bitna je cijena oko 150kn, da radi stabilno, dovoljno brzo da mogu snimati Full HD a i prebaciti app na nju - navigacija i sl...

Lako je kupiti napamet Adata u merkatoru 16GB class 4 za 90kn - ali kako će ona raditi? Običnog korisnika koji želi napuniti pjesmama će zadovoljiti i onda class2...ali što je sa Full HD videom, Navigacijom, aplikacijama na memorijskoj, stabilnost pod opterećenjem, trošenje struje (jel postoji razlika kod class 4 u odnosu na 10?)...

Trenutno mi je unutra par godina stara Transcend 8GB class6 - radila je ok, samo mi se čini da crkaje...2-3 videa mi upropastilo se pri snimanju...

Evo teme s xda o toj tematici:
    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1150369

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, čest je slučaj (namjerno) krive deklaracije klase na karticama. Na ebayu je čest slučaj i loših kartica za ispisanim žigom nekog proizvođača/klase. Iz iskustva najviše povjerenja dajem SanDisku, sve njihove kartice odgovaraju deklaraciji, a to se lako može provjeriti i raznim bench alatima.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, tu se svašta dobije sa tim brzinama - ali još kad tome pridodamo da postoje "dvije brzine". Ova koja je oglašena i vrijedi za velike fajlove te ona druga za male fajlove 4KB...pa tako može biti random write 4kb 0,006 kod nekih klasa 10 recimo, i veće brzine kod sporijih - npr. klasa 4...pa je 1,5-3 mb/s. I sada ako i potrefim naći dobru klasu 10, i da nije kopija onda obično random speed bude 0,006 ili 0,020...

Klasa 10 je znači dobra za snimanje videa i prijenos velikih količina npr pjesama s kompa...a klasa 2 i 4 bi bile dobre za proširenje sistemske memorije - app2sd i slično. I sada treba naći sredinu - koliko sam shvatio to bi bila sandisk 32gb klasa 4 - jer je zapravo klasa 6, tj. brža od oglašene a i mali fajlovi se prenose brzo, mislim 1,5 mb/s...samo što nema kod nas u trgovinama.

Neznam jel ima kod nas recimo da je barem pristojne kvalitete. Gledao sam reviewe od adata, kingston, silicon power, transcend, patriot,gskill,muskin... - razne klase, veličine 16 i 18 gb...ali random speed je obično jako mala...ili govore ljudi da se znaju kvariti i sl...
    Nemožeš nikako na zelenu granu - a ne želim sada baciti pare na karticu koja će biti lošija od ove koju sada imam...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    Nokia 6300
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    7.240
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.240, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Poštedi se muka i kupi si adata. 200kn class 10 u protisu 32gb. Imam class 4 i radi bez greške u svim mobitelima u koje sam stavio dok su transcend i kingston radile probleme pucanje datotecnog sustava, preskakanje glazbe, slike nije mogao spremiti itd. I još k tome u x10 mini ta class4 radi brže od class10. Nismo mogli vjerovati, a kao x10 ima velikih problema sa class4 karticama što se i pokazalo sa kingstonom

Obavezno prije kupnje proguglaj svoj mob sa tom karticom i klasom da ne bi bilo.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzeo danarg adata 32gb class10. Nisam vidio ovaj post..hehe..250kn. Mislio sam da je 200 a kad ono 250..reko nema veze, dosta zaj......je! To je ona sa usb adapterom. Dobra je. Radi. Malo još testirat samo.. Danas mi prijatelj isto spominjao protis..ali ovdje u os mi je lakše i ako treba reklamirati...

Datum registracije
    Jan 2008
    Bodovi
    10.532
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.532, Nivo: 24
    Bodovi: 10.532, Nivo: 24
    Ukupna aktivnost: 31,0%
    Ukupna aktivnost: 31,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja uzo sandisk sdhc class 10, 64gb...postizem 11.2 MB/s
    Kak su vama brzine?testiro sa sandiskovom app...
    Piknuo na ebayu za nekih 400kn...
    Second place is the first loser!!

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    Nokia 6300
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    7.240
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mlesic Pregledaj post
    Uzeo danarg adata 32gb class10. Nisam vidio ovaj post..hehe..250kn. Mislio sam da je 200 a kad ono 250..reko nema veze, dosta zaj......je! To je ona sa usb adapterom. Dobra je. Radi. Malo još testirat samo.. Danas mi prijatelj isto spominjao protis..ali ovdje u os mi je lakše i ako treba reklamirati...
    Uopće nisam vidio tvoj post. Super. I ja uzimam istu kroz par dana.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo testa s mobitela. Čitanje je perfektno, jedino brzina pisanja bi mogla biti bolja..iako je ovo i previše za mobitel ali eto..
    Najbolje od svega je 32gb prostora..a i hepek usb je ludilo. Malen ko nokat. A kartica ide u utor koji ide u komp, dok se nazad stisne da izađe. Evo slika! Jako praktična stvar!
    A-data 32gb class 10

Zadnji uredio mlesic : 05-12-2012 u 16:13

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    Nokia 6300
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    7.240
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mlesic Pregledaj post
    Evo testa s mobitela. Čitanje je perfektno, jedino brzina pisanja bi mogla biti bolja..iako je ovo i previše za mobitel ali eto..
    Radije ju šišni u usb čitač pa na kompu izvrti test u ATTO, ovo na mobu je sve...

Kingmax 32GB micro SDHC Class 6 170kn

Zadnji uredio strikoo : 21-12-2012 u 18:51

13. 'Hvala' kaže:

xlr

Svježe registriran Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2016
    Bodovi
    1.579
    Nivo
    9
    Bodovi: 1.579, Nivo: 9
    Bodovi: 1.579, Nivo: 9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav svima,

zanima me na kojem webshopu mogu nabavit memorijsku 32gb za mobitel. Kupio sam si sandisk ultra 16gb u linksu, kartica je dobra, ali mi je postalo premalo 16gb. Htio bi kupit online da platim paypal-om. Nebitno jel sa ebaya, ili bilo kojeg hrvatskog webshopa, bitno je samo da prihvača paypal
    i također da me dobro služi kao i ova kartica do sad. Dosta brzo cita datoteke, podaci se prebacuju isto zadovoljavajučom brzinom...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. memorijske kartice
    By malena in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 18-02-2009, 18:00
  2. Memorijske kartice
    By mihha in forum Motorola
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 03-08-2007, 19:43
  3. Memorijske kartice
    By nsudar333 in forum Symbian S60 1st i 2nd edition