Izasao JB leak:
http://www.sammobile.com/2012/11/15/...519F3Q.twitter
Ovaj update je totalna katastrofa. S*ebali mi mob totalno. Zblesirao se nekoliko puta u toku podneva, a i baterija se cudno ponasa.
Izasao JB leak:
http://www.sammobile.com/2012/11/15/...519F3Q.twitter
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Imam pitanjce ekipa: jučer sam kupio S2 i sve OK, danas instaliram Quick System Info i vidim da za CPU piše da je ARMv7 Dual Core, ali na 800MHz (nekad očita 1200 MHz), te očitava samo 11.5 GB interne memorije i 831 MB memorije (to je valjda RAM), jel CPU ne bi trebao biti Cortex-A9 kak piše na GSM areni? -i 16 GB interne memorije? -i 1GB radne memorije? WTF? -ili je taj programčić sve krivo očitao?
To je normalno. Jedan dio RAM-a je rezerviran, a memorija se u marketinškom svijetu računa kao 1GB=1000MB (isto vrijedi i za tvrde diskove ili SD kartice). Jedan dio interne memorije je rezerviran za data particiju.
Ne postoji SGS2 na 800MHz, ne brini. Cortex A9 jest ARM procesor![]()
Ma znam ovo sa kB/MB/GB/TB (imam tako npr HDD od 2 TB, ali za koristit je 1.71 TB, no u bajtovima je to 2 000 000 000 000 bajtova i to je to) - OK, hvala.
-još jedno pitanjce usput: gdje za Boga miloga ima uvid u GSM/3G mrežu? -da npr. mogu isključit 3G, da mi radi samo na 2G ili obratno... HVALA. (instaliran je ICS 4.0.3.)
Uđeš u dialer i ukucaš *#*#4636#*#* - phone information - odabereš na dnu network type. GSM only je samo 2G, WCDMA only je samo 3G. Ovaj kod inače vrijedi za sve android telefone.
HVALA legeno. PS: kako to da toga nema u izborniku? BLAST...
-e sada još samo jedno pitanje: što se tiče nove verzije (4.1 Jelly Bean) a mob imam 1 dan (i na njemu je ICS 4.0.3.) - jel da pričekam update pa da tek onda tek počnem podešavati sitnice u mobitelu poput imenika, sličice za kontakte, programčići i sva druga moguća personalizacija... ILI...? -hvala unaprijed za odg.!
Ako misliš na ovaj JB leak par postova iznad, strpi se malo ili dobro raspitaj kako stoji situacija s formatiranjem moba. Vidim da ide preko Odina, a kod njega se inače gube podaci kod updejta. Ima kvačica koja određuje hoćeš li raditi factory reset ili ne, ali ne mogu ti reći koliko je pametno updejtati s ICS-a na JB i pritom ostaviti sve aplikacije i podatke nedirnutim...
Kada izađe OTA onda neće biti gubljenja podataka.
nedavno sam kupio ovaj telefon samo imam jedan problem poslije zakljucavanja telefona zaslon mi se ponovo upali kroz par sekundi ugasi pa ponovo upali i tako citavo vrijeme pa bi molio za pomoc kako da otklonim to?
Jel imaš originalni ROM ili neki custom?
Nešto mi se dogodilo s mobom. Sva muzika mi je poduplana ili u tri i kad slučajno kliknem na neku pjesmu, a da nisam pogodio od dvije ili tri koja je prava, napiše mi u player-e da je format nepodržan. Šta se dogodilo, zna li netko rješenje?
U školu sam im´o ja petice sve, samo iz vladanja bogami ne!
Pozdrav svima, imam Galaxy S2 i na njemu Android 4.0.3 od BH telekoma. mobitel je od eroneta bih i oni nisu bili pustili android 4 update pa sam instalirao 4.0.3.
Imate li mi preporuciti neki domaci update na 4.1? Postoji li tutorial na ovom dijelu foruma?
PS. Kod ove bh verzije se mob cudno gasi kada je ukljucen mobilni internet (3g) pa bih zaobisao njihovu verziju androida 4.1 ("cudno gasi" = ugasi se i ne moze se upaliti dok se baterija ne izvadi, sistem je rootan).
Predstavljam da ne pomaže niti dugo držanje power tipke? Zgodna stvar obično kad se zblesira....
Držanje power tipke 10ak sekundi mora rebootati mob pa makar se sve u njemu slomilo po pitanju softvera.
Afaik, još nema službenog updatea na 4.1+. Zašto ne probaš nanovo načisto flešati 4.0.3 koji trenutno imaš, ili neku drugu (npr. hrvatsku ili bilo koju čistu) verziju roma?
10 sek. power tipka ne pali uvijek. Meni se ponekad (doduse rijetko) znade tako zblesirati da moram vaditi bateriju.
Nego, cesto mi se dogodi u toku razgovora ili u standbyu da izgubi mrezu. Neka poruka tipa "service lost" ili error...
Ponekad nakon par sekundi nadje mrezu a ponekad treba reboot.
Ima netko iskustva s tim. Na original fw-u sam od t-mobilea.
Hm, prvi glas, a bome ledio mi se mob još dok je aktualan bio slomo bug, pa razni sod-ovi gdje zbog malog napona vrisne hardver... Power tipka je sve to odrađivala s dostojanstvom
Imam, danas. Nemam pojma šta je uzrok i morao sam rebootat mob jer promjene freq bandova i airplane mod on/off nisu upalili. Okrivio sam Vipovu mrežu.Ponekad nakon par sekundi nadje mrezu a ponekad treba reboot.
Ima netko iskustva s tim.
Ja sam na t-mobile, konstantno na 2G pa ne znan od kud ovo gubljenje signala..
Nasao sam na ovom siteu (http://www.smartphonehrvatska.com/20...-jelly-bean-2/) Android 4.1.2 za moj Galaxy S2. Fleshao preko Odina i sve proteklo u redu, odlican ROM, sve same pohvale.
Medjutim problem mi zadaje rootanje. Pokusao sam onom metodom da stavim root file na sd karticu (external) i ucitam zip preko boot menija, medjutim uopce nemam opcije da otvorim zip sa sdkartice. Evo i slika:
https://www.dropbox.com/s/fkvqmiyy9corh43/ekran.jpg
Gledao sam po netu i mislim da mi sada preostaje jedino da opet preko Odina rootam uredjaj. Citao sam na xdevelopers da bih trebao rootati preko CF-Roota.
Medjutim, moj baseband je I9100XXLS6 i nikako ne mogu pronaci CF-Root za taj kernel.
Mozete li mi pomoci da dodjem do ovog CF-Roota ili postoji drugaciji nacin da rootam ovaj ROM
Zar ne treba gledati verziju kernela, a ne baseband. Baseband ti ničemu ne služi ovdje, ali kernel bi trebao biti što bliži verziji tvog roma.
to sam i prije gledao. ali u jedimo mi u basebandu imaju ovi XX znakovi. Kernel mi doslovce pise ovako:
Kernel version
3.0.31-462349
se.infra@SEP-111 #3
SMP PREEMPT Tue Nov 6 02:42:23
KST 2012
Vidite? Uopce nema onog XX??? da bih znao koji kernel instalirati.
Ja sam potpuno zbunjen.
DODATAK:
Jedino mi jos kod Build number ima oznaka: JZO54K.I9100XXLSJ
Je li mozda treba traziti kernel s LSJ?
Bookmarks