pozdrav
kupia sam huawei g300 ....(nakon što mi je htc evo3d upa u more )
sad tražim neku aplikaciju koja je slična FriendStream koja je bila na HTC-u
a da radi sa google i facebook???
pozdrav
kupia sam huawei g300 ....(nakon što mi je htc evo3d upa u more )
sad tražim neku aplikaciju koja je slična FriendStream koja je bila na HTC-u
a da radi sa google i facebook???
Malo sam čita i ...sad da bi ima tu aplikaciju na zaslonu mora sam instalirat GO Launcher EX...(mada nisam do sad koristia Launcher) (nije mi treba na htc-u![]()
i nako njega sam instalira Colorize Widget (koji daje tu opciju da čitaš sve što ti se pojavi na fejsu) znači nemoram otvarat fejs i puno je preglednje za čitanje...
li problem je što ga nemogu nikako pokrenit!?? ..piše da stisnem home tipku ili na sred ekrana i da izaberem Colorize Widget...ali ja njega nedobivam nikako?
može malo pomoći i savijeta?
https://play.google.com/store/apps/d...NvbG9yaXplIl0.
EDIT:
riješia sam "problem" instalira sam Seesmic (Facebook, Twitter) i to je to!![]()
ima ko kakvu preporuku za uredjivanje kontakt(imenika brojeva) da se mogu ubacit slike iz galerije u adresar(kontakt br)
da nemoram pravit svaki kontakt ispočetka!?..tek tad dobijem mogućnost da postavim sliku kontakta!?
![]()
Zadnji uredio ravilov : 09-10-2012 u 15:55 Razlog: koristi gumb Uredi Post
LOL.
To ti je ko da si sad rekao da na windowsima nisi nikad koristio desktop ili start menu.
Onaj prvi ekran sa kojeg pokrećeš aplikacije... TO je launcher. Svaki telefon i svako sučelje ga ima, pa tako i Sense. Bez launchera telefon bi bio praktički neupotrebljiv.
Usput, koristi gumb Uredi post umjesto postanja više puta zaredom.
Imam jedno malo glupo pitanje:
Pročitao sam ovdje negdje na forumu ali ne mogu vise to naći, čemu služi task killer na androidu??
Neznam za što se koristi, ali sam negdje pročitao da napravi više štete nego koristi!!
Kod prijatelja sam vidio da kada igra igrice na androidu, poslije kada završi ako ne pokrene task killer mobitel mu je jako spor!!
Task kiler ukratko ne radi ništa (možda probleme samo) - uglavnom nema potrebe za njim. Zapravo samo remeti rad androida jer android sam gasi aplikacije po potrebi ili prebacuje u cashe memoriju - a onda brzo "dozove" u prednji plan po potrebi i tako ne troši bateriju dok je ugašena app ili cashirana a brzo se pokrene i uz manju potrošnju baterije nego da je ponovno ispočetka pokretana!
Android ima nekoliko levela važnosti aplikacija pa onda kad treba rama gasi od najmanje važnih (igrice, korisničke app) pa ide prema važnijim sistemskim app... Taj način sasvim ok funkcionira. A mobitel će biti spor zbog sveukupnih faktora (puno instaliranih app, loše optimizare app, malo rama, spor procesor, zahtjevne app, procesi koji ostaju u prednjem planu i koriste procesor...). Za brži mob jednom godišnje napraviti factory reset i instalirati samo app koje se koriste. Memorijska da je što brža, bar class4 ili bolje class 6 ili 10. Drugi rom je također opcija (cyanogenmod i sl.) xda-developers.
Jedina stvar za koju možda se može imati task kiler je ubiti neku app koje je prestala odgovarati ili slično...ali i u tom slučaju iskoči info da se ugasi app - ili se ode u postavke pa ugasi app ručno. Takve stvari su rijetke - jer android poprilično dobro barata aplikacijama i memorijom.
Treba znati i odabrati aplikacije koje su bolje optimizirane i koje su "lakše". Npr. za dialer koristim Dialer One - jer je brz, imenik i call log u jednom, t9 biranje kontakta. Dok je stock ipak malo tromiji i ima manje mogućnosti. Opera mini je daleko bolja i lakša od opere mobile. Stock browser koristim za stranice s flashem i sl. (rijetko). Za prognozu Fancy Widgets - jer nema često pull nego samo npr. ručno ili svakih 1h i to ukoliko otključam mob i spojim internet u roku od 5 sec od otključavanja. FolderSync može zamijeniti i Dropbox, box, google drive, sugarsync i brdo drugih app za cloud. QuickPic za slike - jednako brz sa 1000 slika kao i sa 10. Neusporedivo bolje od svake stock galerije programa. EsFile Explorer - može pristupati i cloudu i root manager.
Evo, poanta je da treba pametno birati kvalitetne aplikacije (koje imaju velik broj reviewa i downloada i ocjenu). Ako postoji kvalitetna app koja ima više funkcija - zašto ne!? Čim se nakrca puno app, obično se uspori android. Ukoliko je napravljen root može se obrisati bloatware i tako osloboditi memorija telefona ali i radna memorija telefona. Ovakvim pristupom nema potrebe za task kilerom - jer kada skype prestane odgovarati, odabere se da se ugasi i to je to.
Inače, dojam da je mobitel spor bez task kilera je samo dojam. Neka prijatelj resetira mob na tvorničke postavke i nek pusti da mob sam upravlja pa će vidjeti da je uvijek jednako spor i brz. Eventulano sekunda-dvije dok ne ugasi mob igricu ili nešto...ali onda se ponovno (po potrebi) pokreću app koje su bila cashirane da bi se oslobodio RAM za igricu. Tako meni čak ugasi launcher pro (bolji, brži i lakši od stock) - ali izlaskom iz igrice se odmah vraća (pola sekunde treba).
Bookmarks