Sorry,skužio ja napokon. Puno hvala!
Sorry,skužio ja napokon. Puno hvala!
Samo jedno pitanje, ABC, ako izbaci 1.clana kako ti kazes po kojem je dobio popust dali zadrzava -50%?
I ako mob.bas nije neophodan moze zenu kao nositelja, sebe kao clana1, broj iz druge mreze kao clan2 i na njega neki "jeftiniji" mob., ali nemora cekati 6mj.da zenu ubaci. Jesam dobro to povezo?![]()
Znači ovako:
Nova preplata na total + XL, ugovor na 24 mjeseca i smartphone
Total +XL > nositelj obitelji+ XL i dva člana:
1. član - total+ s (ja)
2. član - prijenos broja iz druge mreže - dobijem popust 12 mjeseci 50%
Ja imam flat pa me zanima da li mi to ostaje ili moram isključiti. Da li mogu dobiti neki uređaj i na ovog 2.člana?
Mozes i na drugi uzeti mob.ali po cijeni "za clana" obitelji.
to ovisi o tvojim komunikacijskim navikama. ako mjesečno šalješ 4.000 sms-ova i imaš 3.000 min prema tele2 isplati ti se zadržati opciju flat
evo par mobitela za 2. člana po cijeni od 8 do 248 kn putem webshopa:
NOKIA
2700 - 8 kn - 2mpx
c2-01 - 98 kn - 3,2mpx
201 - 98 kn - 2mpx, qwerty.
302 - 248 kn - 3,2mpx, wi fi, qwerty
T-mobile move 2 alcatel - 148 kn - 3mpx
TRENUTNO IH NEMA
Nokia x2 - 48 kn - 5mpx
Nokia 300 - 148 kn - 5mpx, t&t
Samsung Galaxy y - 148 kn - 2mpx
da
da. to bi bile kombinacije: J, K i L
Onda se znaci vise isplati izbacit clana zbog kojeg imamo popust i platiti 5kn/mj nego 10kn/mj rf placati?
Mom clanu tele2 otpo istice u 3.mj., pa ga mogu izbaciti (platit cca 30kn penala) i ubacit drugog i uzet opet mob.na clana za 8kn/98kn...I ostaje 50% popusta...
I jos nesto, dali je moguce da nakon 3 mjeseca kako je mob.kupljen putem web shopa na nositelja na netu jos uvijek stoji da ugovorna obveza ne postoji?
Za jednog clana je ovaj mjesec istekla i to su uredno azurirali i sad mi za 2 od 3 stoji da ugovorna obveza ne postoji! Da kupim preko neta jos jedan mob.?![]()
Zadnji uredio vwgolf3 : 03-10-2012 u 11:29
Zanima me postupak kod retention programa, odnosno da li da zovem operatera ili direktno u t-centru. Što je najbolje reći (odlazim iz tmobile , prelazim na simpu ....)
Meni je konkretno istekao ugovor 30.09. (nosiocu obitelji) . Broj je u mreži oko 15 godina.
Da li se ta njihova ponuda može koristiti sa trenutnim akcijama . Konkretno ideja je da dignem tarifu na obitelj xxl i dodam jedan vip(tele2) prepaid broj da smanjim na 12 mj 50% pretplatu. Nakon 12 mj smanjim pretplatu na XL (izbacim jednog člana iz mreže).
motorola user
Zaboravio si na penale za raskid trajnog naloga: 200 kn ako raskines u prvih 12 mjeseci
I
Moraš platiti 1x 25 kn tarife priča xs
Odgovorio sam ti:
http://cafe.mobil.hr/threads/72652-Z...=1#post1034373
Zadnji uredio ispravljach : 03-10-2012 u 15:47
a kako si rekao onda u abc metodi da može izbaciti taj broj na koji je dobio popust i ubaciti ženu na njegovo mjesto?
ja isto imam u obitelji broj koji nekoristim, (tele2 zbog popusta) i mislio sam ga izbaciti i na njegovo mjesto staviti sadašnji simpa broj koji koristim...
Čuo sam se sa kolegom koji radi u T-Mobilu. Rekao mi ja da pričekam sa svojim akcijama do oko 20.10. jer onda treba doći novi Iphone 5 pa će biti veliki popusti na starim Iphonima. Također mi je rekao da pošaljem upit na face jer on ima naputak da ako se prelazi iz VIP-a samo na nositelja obitelji, onda ide 50% popusta,a ne na člana iako drugačije piše u uvjetima promotivne ponude i ako je to točno onda mi propada ova moja akcija. Javim šta su mi dogovorili...
U uvjetima kaže jedno , a oni imaju naputak na nešto drugo.
Taj naputak je za mene app. Jučer sam u T-centru pitao za prijelaz iz vip-a u člana i djelatnica nije znala. Nakon toga je nešto čitala po ekranu (ne moram opisivat njen zbunjen pogled) i rekla da tamo u uvjetima piše da nije moguće . Uz to je rekla da nije moguće prepaid broj prebacivat , već samo pretplatnički. Onda sam zvao službu za korisnike koja je rekla da je moguće prebaciti broj kao član obitelji jer tako ona vidi u da piše u uvjetima.
Sve piše u uvjetima u stavci ispod točke 1.2. Tu piše i da je moguće prebacivati i prepaid broj.
motorola user
Nemam pojma, to mi je prijatelj,kaže on meni danas pa ti kao da radiš u T-comu kako sve znaš. He,he, zahvaljujući vama dečki i zato hvala! Rekao mi je " strpi se još 2 tjedna,dolazi Iphone 5, četvorka koju hoćeš ide znatno dolje, svejedno ti nije kasno ni 28. samo da bude prijava u ovom mjesecu". E sada nema ni jedan razlog da me laže.
Ne razumijem sto gubis vrijeme s takvim telefonom. Dodaj još 1200 kn i imaš S3 ili HOX ili SXS. Uz mene i Dardu ti poznajes sve sheme T-mobilea kako se docepati mobitela od 5000 kn za manje od 2000 kn. A onda, umjesto da to iskoristis kupujes mob vrijedan 2000 kn. E moj Miha013
Ne bih se baš složio s tobom. O vrijednosti mobitela ću se ravnati po njuškalu, i Xperia P vijedi nekih 1200-1500kn manje od S3, 700-1000kn manje od HOX, i 300-600kn manje od Xperie S. Dakle, ne možeš reći da jedan od njih košta 5000kn (u dućanu) pa onda reći da ovaj košta 2000kn (na njušci).
Također, imam manji manevarski prostor od vas, jer ja nisam vlasnik i sve što smislim mora odobriti moja majka kojoj je puna kapa mojih kombinacija s mobitelima. Taj broj (nositelj Obitelji +L) je njezin broj i ne dozvoljava mi da s njim išta radim osim produžim ugovor na trenutnoj tarifi. Tako da mislim da je tih cca 1800-2000kn koje mi T-mobile daje kroz Xperiu P ok ponuda.
Jedina druga mogućnost koju imam je potpis otpo na +XXL i top smartphone pa ulaz u obitelj za 6 mjeseci što košta oko 1600kn, ali to ispada iz kombinacije zbog gore navedenog. Potpis otpo na nekoj od single tarifa pa ulaz u obitelj kao nositelj je +tarifama onemogućeno, tako da mi jedino preostaje ovo što sam napravio. Ako ima još koja mogućnost, prosvijetlite me :-)
prihvacam tvoj argument koji je determiniran ogranicenjima u obitelji, ali mene nisi uvjerio u navedene donje cijenovne razlike izmedju Xperia P i s3 (1200kn), hox (700kn), a ovo mi zvuci najnevjerojatnije: 300kn manje od Xperie S.
iz osobnog iskustva znam:
iphone4s prodao sam za 4000kn
s3 za vise od 4000 kn (prosjecna postignuta cijena vece kolicine uredjaja)
hox vise od 3000 kn
najbolja xperia jedva 3000 kn.
xperia p se nudi i za 2500 kn, ali nekako sumljam da itko razuman kupuje taj mob za vise od 2000 kn
Zadnji uredio ispravljach : 04-10-2012 u 23:29
Xperia P = 2000-2200kn, recimo da se može za 2100kn prodati uz malo strpljenja.
Xperia S = evo ti link za cijenu od 2300kn, a s obzirom da One X ide za oko 3000kn, ne možeš ga prodati za preko 2700kn
One X = 2900-3200kn, neću sada tražiti linkove (kod ove razlike sam možda najviše pretjerao), dižem cjenovnu razliku na 900-1200kn
S3 = 3300-3600kn, pala im je cjena otkad si ih ti prodavao po cijeni preko 4000kn, sada 3500kn vrijedi ako je nov i otključan na sve mreže.
Sve u svemu, opet si malo pretjerao s cijenama jer si pisao cijene prema prosjeku po kojem si ti prodavao, a počinješ podavati čim neki uređaj stigne u T-mobile pa postižeš astronomske cijene. Tvoj prosjek ne odražava stanje na tržištu, niti trenutnu cijenu. Ali svaka čast na tom prosjeku :-)
Da završimo s offtopicom, samo sam htio reći da si malo pretjerao s podcjenjivanjem Xperie P u odnosu na ova 3 modela, pogotovo u odnosu na Xperiu S. Po meni, Xperia S ni ne vrijedi puno više od 300kn u odnosu na Xperiu P.
Njene prednosti su: bolja kamera (12mp>8mp), više memorije(32gb>16gb), veća rezolucija(hd>qHD). Ali ono što ne oduševljava je identičan hardver kao i npr. HTC Sensation koji mora pogoniti ekran visoke rezolucije, i taj hardver je možda malo bolji od onoga kod Xperie P. Xperia P zbog manje dijagonale ne zaostaje znatno kod gustoće ekrana, imaju istu količinu rama, oba imaju nfc, oba imaju hdmi port.
Plus kod P je aluminijsko unibody kućište koje je stvarno vrlo kvalitetno i puno bolje u usporedbi s plastikom kod S-a. I ako se ne varam, tehnologija ekrana je bolja kod Xperie P.
Zadnji uredio miha013 : 05-10-2012 u 00:14
Sto se tice tvoje odluke za kupovinu, svatko ce na kraju napraviti ono sto je za njega najbolje, sigurno da ima boljih kombinacija nego ova koju si ti sada napravio, ali uz tvoja ogranicenja.... Druga stvar je ta, da ti neces prodavati taj mob. nego ce ga valjda, tako barem zakljucujem, koristiti tvoja mama, pa si tako trebao najbolje nju pitati sto ona zeli i kako joj lezi taj mob... Ali ako joj trenutno netreba mob., onda si definitivno trebao jos malo sacekati, jer dobro znamo da malo malo uleti neka dobra ponuda....
Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?
Pa da, mobitel cu ostaviti sebi vrlo vjerojatno, tj. majci ili curi, ovisno kome ce se vise svidati Xperia U, a kome Xperia P. Meni je dovoljan HTC One X :-P
Svjestan sam toga da ce doci i bolja ponuda od ove, ali ne vjerujem da ce doci prije Bozica, sto mi ugovor produzuje za 3 mjeseca jer otpo u tom slucaju krece u sijecnju. A -50% na tarifu mi istjece u svibnju, sto znaci da mi eventualno puno placanje tarife s 5 raste na 8 mjeseci. Nekako mi je onda povoljnija opcija manje riskirati, jer tko zna hoce li tada biti akcija -50% kroz 24mj.
meni je zadovoljstvo pokloniti svojim bližnjima mobitele vrijedne 5000 kn koji se na njuškalu prodaju za 3500-4000 kn, a ja ih (zajedno s pretplatama t-mobilea) platim manje od 2000 kn. zato volim temu o produzenju pretplatnickog odnosa. tu nailazim na sebi slicne. ostali uglavnom kupuju od mene, i meni slicnih, i na njima svaki mjesec zaradim nekoliko placa. hvala ti DŠ... što potencijalne pretplatnike t-mobilea tjeras na bonove te onda takvi na njuškalu placaju duplo skuplje nego što bi iste telefone platili u t-mobileu (dakako, s uračunatom pretplatom kroz 24 mj).
dakako, ima i onih koji koriste lg cookie, nokiju 5220, ...
njima je zaista tele2 smart 30 ili prejaka od t-mobilea sasvim dovoljna
Bookmarks