Da nije te famozne uspostave poziva cak i unutar mreze bile bi konkurentnije ove tarife ovako slabo!
Nesto kasne sa objavom novih tarifa na web stranicama?!?!
Evo, Vip se malo trgnuo uvođenjem novih tarifa:
1) Start
0,99kn/min sve mreže + NzUP,
SMS 39lp, 0,39lp/MB
2) Non-stop
49kn mjesečna naknada
gratis unutar VIPa, ali uz NzUP,
SMS gratis prema VIPu
512 MB
0,69kn prema ostalim mrežama uz NzUP
3) Non-stop +
za 20kn više (tj. 69kn) u odnosu na Non-stop dobije se još:
SMS gratis prema svima
100 min prema ostalim mrežama uz NzUP
Moguća nadogradnja sa Vipme mobile surf paketima, te sa tjednim paketom...
Pitanje je samo koliko kasno je reagirao....
Da nije te famozne uspostave poziva cak i unutar mreze bile bi konkurentnije ove tarife ovako slabo!
Nesto kasne sa objavom novih tarifa na web stranicama?!?!
Tarifa je obicni shit, kao i obicno sve tarife na Vipu, Neznam sta me vise drzi na tom vipu vec 12 godina osim neke lude navike,bojimse da necemo nikad dobit nesto od vipa tipa Tele2 i Smart/Smiley, dakle govorim o prepaid tarifama , pretplate me nezanimaju, a da negovorim kakvu krs ponudu mobitela imaju vec 3-4 godine pa to je za plakat, em preskupi em totalni out sto je bilo u modi prije 5 godina lol
Mislim da nije više slučaj da se mreža ne zna prilagoditi korisnicima. Da su htjeli, mogli su. Slično kao i konkurentska mreža (jedna od dva bivša duopolista) mislim da se i VIPnet počinje okretati poslovnim korisnicima uz pružanje i prepaid mogućnosti za one koji baš žele, iz nostalgije ili čega već.
Kome je to previše, postoje jeftiniji, virtualni operateri.
Mislim da je lagano gotovo s onom klasičnom starom pričom o korištenju VIPneta kao prije nekih 5-6 godina. To će postati ekskluziv mreža s renomeom, s većinom pretplatnicima i to bi bilo to!
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
A i imaju Tomato koji se bori sa Tele2 i Bonbonom pa ne mora vise VIP se truditi za prepaid korisnike.
Ma taj vip je od uvijek imao najšugavije tarife, oni kao da još žive početkom 2000tih kad su mobiteli intezivno krenuli, s ovim glupim forama prema vipu gratis a danas se brojevi štetaju iz mreže u mrežu svako malo. T-Mobile sa Simpom ih ubija isto kao i tele2 sa Smartom. VIP je potpuno nekonkurentan što se cijena tiče, što prepaid što postpaid. Furaju se kao premium mreža više orijentirani poslovnim korisnicima, samo pitanje je do kada će to tako ić pogotvo u ovakvoj ekonomskoj situaciji.
Evo stavili su na Web Non-stop tarife:
http://www.vipnet.hr/nonstop
Pravo na uključenje Vipme paketa (10,16kn tjedno) nemaju korisnici tarifa Vipme Start, Vipme Non stop i Vipme Non stop+.
Ali mogu Vipme mobile surf pakete kupovati kad im ponestane MB-a.
Zadnji uredio Vivaldi : 06-09-2012 u 17:20
Pa ovo je prokleto skupo.Zivimo u doba gdje se mobitel koristi non stop,fiksne linije se koriste sve manje i manje,operatera ima vise nego ikad i oni se opet ogranicavaju na pozive unutar svoje mreze
Znaci za "samo" 49kn mogu pricati sa "svojima" i cak im besplatne poruke mogu slat,fakat senzacionalno...A nedaj boze da moras obavit nekoliko poziva sa odvjetnikom,doktorom,ljubavnicom ili rodbinom;onda mos odmah ici kupit bon od 200 kn da saznas kada ti punica ima rodendan i kada si narucen kod dermatologa...
Opet se vracamo 5 godina unazad gdje moramo pazit u koju mrezu zovemo (pogotovo kada vise ni ne znas ko je na kojoj mrezi bez obzira na predbroj).A za "samo" 20kn vise imas besplatan SMS i cak 100 Min prema svima,hahahahahah.
Bas me zanima kako ce Cronet reagirat na ovo![]()
pa oni se i ne bore za prepaid korisnike...odavno su ih oni otpisali. pa kad je to pocelo uticati na financijsku dobit,onda su pokrenuli tomato. pa sada imaju tarife za sisanje i tomato,za one koji ne zele da se osjecaju kao ovce.
mada mi se ponekad cini da su oni otpisali i postpaid privatne korisnike,s obzirom na ponudu.
misim da ce Cronet ovo propustiti
ko bi jos ulazio u ovako otvoreni rat sa ovako jakim protivnikom
Kako sam već napisao, VIP će ostati igrač ali za one koji si mogu to priuštiti (vjerojatno poslovni korisnici, firme, političari...), a prema zakonu valjda moraju nastaviti pružati usluge i onima koji ne spadaju u nabrojane.
Tako, vuk sit, ovce na broju. Kome se ne sviđa, postoji zbilja velik izbor ostalih (virtualnih) operatera!
U Mobisu!
Tome se ne treba čuditi. Vipnet je tako odlučio podijeliti svoje usluge: Vip kao premium usluga, a Tomato kao best-buy.
Po meni ovo nema nikakvog smisla,zasto davati 49kn za besplatne pozive unutar vipa i sms poruke kad imas paket za 1okn tjedno u kojem isto to sve imas,jedino sto u tjednom paketu imas 250mb a u nonstop tarifi 512mb,no svejedno tarifa kao da je stvorena za razdoblje prije 5godina a ne za sada kad je sve totaalno moderno
Moj Youtube kanal --> Gameplay Croatia
Klasika iz Vipa. Na prvi pogled čak i ne izgleda loše, ali onda kada vidiš uspostavu poziva, odmah nema smisla. Preskupa tarifa, kao i sve kod njih. Čisto da se ne kaže da ne nude ništa novo, deranje korisnika se nastavlja.
Dapače varijanta s tjednim paketom ti za 30 dana nudi 30/7*250MB=1071 MB kad bi svih 250MB potrošio svaki tjedan.
Jedino, jedino ima smisla varijanta sa 69kn, ukoliko potrošiš barem 35-40 min prema ostalim mrežama, inače varijanta Hoću sve plus s uključenim tjednim paketom je bolja. 1071MB-512MB koliko ima više ova kombinacija se iznivelira sa SMS porukama prema drugim mrežama koje su u Non-stop + tarifi ipak besplatne.
Ali definitivno, tarife su promašaj...
Zato imaju svog virtualnog operatera...
A inertni korisnici neka plaćaju više...
Tko im je kriv...
Ne samo inertni nego i oni korisnici kojima su informacije preko neta, ali i foruma nedostupne. Razne bake, nonići, mame i tate u godinama koji nisu stakli neko znanje služenja internetom... Svi su na udaru ovakve besmislene igra VIPneta.
Mi na forumu ćemo jasno razgraničiti što je skupo, a gdje bismo jeftinije prošli, ali izgleda ima dobar dio korisnika (jer VIP ne bi niti postavljao ove nove Tarife da je suprotno) koji stave bon pa "dok potraje".
U Mobisu!
Tako ti je kod kupovine bilo čega. Ne možeš ušetati u bilo koji dućan i kupiti, nego moraš pratiti gdje je jeftinije, gdje je neka akcija, itd.
imam pitanje, uključena mi je tarifa hoću SMS, sad bi htio na ovu novu non stop+, e sad, ako nadoplatim 100kn odmah će mi produzit ovu staru hoću sms, kako sad izvesti to?
hvala
gidi jap!
Promjena na nonstop + nema veze sa bonom od 100kn, samo promjeniš tarifu slanjem A na 770, te odabereš, pa će ti biti skinuto 69kn.
Naravno, ako nemaš 69 kn na računu doplati koliko ti je potrebno.
Ako si slučajno u Bonus Programu (više nije dostupan), dobit ćeš bonus 7og idućeg mjeseca, ako unutar kalendarskog mjeseca ubaciš 100kn zbrojeno.
Ako nisi u Bonus programu, onda se možeš uključiti u program : Vipme & više
http://www.vipnet.hr/vipme-korisnici...i/vipme-i-vise
Ali radije ostani na bonus programu, ako ga imas...
dodatne kune ipak više vrijede nego gratidm minute i poruke, koje u varijanti ionako najčešće imaš besplatno
Zadnji uredio Vivaldi : 10-09-2012 u 20:08
ne kužiš, ako ubacim 100kn , automatski će mi aktivirat hoću sms, jer bon od 100 ju aktivira, a bez bona ne mogu aktivirat ovu novu jer nemam dosta na računu..
gidi jap!
nastavak sa http://cafe.mobil.hr/threads/73777-T...21#post1034921
Gle, Tarifa Hoću sve + je dobra za one VIP korisnike kojima nisu prioritet dugi razgovori, i koji imaju pozive prema svim mrežama, bez laprdanja prema VIPu, i kojima je 100 -200 MB dosta.
A tko ima potrebu za 300+MB, i duge razgovore s Vip korisnicima, a voli i slati dosta SMsova (bar 50), nema što ostajati na Hoći sve +, nego je idealna tarifa NonStop +
Izračun optimalne tarife: http://www.tarife.si/hr/unos-mjesecne-potrosnje.html
Evo sad Non-stop ima 1 GB, a Non-stop+ ima 2 GB uključeno u tarifu.
Agent u SZK mi veli da će od ponedjeljka biti akcija 50% popusta na nonstop tarife kroz 12 mjeseci.
Slanjem poruke DAR na 500.
Ali mi je rekao da će biti potrebno deaktivirati, pa slanje poruke, pa aktivirati tarifu nakon potvrde.
A to mi je malko bespotrebno, mogli su riješiti da vrijedi od slijedeće reaktivacije...
Živi bili pa vidili....
Bookmarks