ajde konačno neke novosti.... mislim da ću si aktivirat tu tarifu......samo si se malo zeznuo moguće je aktivirati do 31.12.2006![]()
izvor: http://www.t-com.hr/privatni/telefon/tarife/nonstop.aspIzvorno postao T-Com
Moguće je aktivirati od 2.11.2006. putem SZK, T-Com centrara i partnera, aktivacija u roku 48 sati.
Zadnji uredio jay : 31-10-2006 u 16:02
ajde konačno neke novosti.... mislim da ću si aktivirat tu tarifu......samo si se malo zeznuo moguće je aktivirati do 31.12.2006![]()
Nije se zeznuo, čitaj pažljivije. Postoji razlika između od i do.Izvorno postao mobman
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Danas je gore nevadeni tekst uklonjen s T-Comovih stranica, a i link neradi![]()
Zvao sam tcom službu za korisnike, i rekli su mi da je ta usluga stopirana od strane Hrvatske Agencije za Telekomunikacije.Izvorno postao jay
No comment...zašto to H1 može, a T-com ne? Kako će se tcom oduprijeti sve većoj konkurenciji, kad im ne daju?
Ok, oni ipak drže najveći dio kolača, ali...![]()
Sada to šteti meni kao korisniku.
Opa... da je HAT uspio dići ruku... Samo da mi je znati obrazloženje... Vjerojatno zato jer konkurenciju ovime stavljaju u nezavidan položaj...
Upravo zato, T-Com je operater sa značajnim tržišnim udjelom i kao takav mora sve prvo odobriti kod HATa.Izvorno postao koccolino
Da, čovjek se stvarno zapita zašto naše institucije reagiraju isključivo kad se desi nešto dobro (iz pogleda korisnika).Izvorno postao koccolino
Evo ja sam sad zvao SZK i kažu (ono što sam i pretpostavljao) da je stranica maknuta jer nije ni trebala biti tu do sutra kada usluga starta. Pozitivne misli... pozitivne misli... pozitivne misli![]()
Zadnji uredio jay : 01-11-2006 u 13:29
da, rekli su da je blokirana jer je trebala startati od 3.! a nas je sve zbunio onaj do 2.11. heheehee.
vjerujem da ce HAT to odobriti, prvenstveno zbog toga što i H1 ima sličnu uslugu, ali i manji udio. zašto h1 može, a ostali ne... zašto to nije ponudila optima? ja se nadam da će to profunkcionirati...kao i svi ostali.
Citiram tekst sa t-zombixovog sitea (bravo majstore---prosvijetli nas i dalje...)
"Ali eto, ni HT nije dugo cekao pa je krenuo sa jos zescim dumpingom i ponudio skoro pa besplatno telefoniranje unutar svoje mreze. U ovoj situaciji je HT usao u nedozvoljeni dumping i Olgica Spevec ce imati pune ruke posla da smisli izgovor po kojem bi se HT-u tako nesto dozvolilo. Mada mi nije jasno kako im je to proslo u HAT-u jer kao operater sa znatnijom trzisnom snagom moraju prvo dobiti odobrenje za takvu uslugu pa mi je cijela ta vijest pomalo cudna. Osim ako…. hehe… evo ga pored "alija" i jedan "osim ako"…..
Dumping je nakon kocenja liberalizacije slijedece oruzje HT-a u boprbi za zadrzavanjem monopola. I dok je kocenjem liberalizacije sebi odrzavao ogromne prihode ali definitivno gubio u ocima korisnika, dumpingom HT okrece plocu i ide u svjesne gubitke koje ce pokriti poslovni i tzv. veliki korisnici kao i T-Mobile (direktno ili indirektno). Spustanjem cijene ispod svake razumne granice, debelo ispod cijene po kojoj te iste telefonske pozive naplacuje konkurenciji HT u ocima korisnika postaje heroj. Korisnici su ionako spremni prodati guzu za par kuna ustede i nije ih briga za prepucavanja izmedju telekoma ili oko ocuvanja telekom trzista, oni samo hoce jeftino i jeftinije.
Ovim potezom si HT priprema teren cak mozda i znajuci da nece moci ponuditi uslugu. Priprema si teren da vrlo skoro pocne po novinama ponavljati tezu o tome kako bi, eto, oni htjeli ljudima ponuditi jeftinije telefoniranje ali … o gle cuda… sad im HAT to ne da i ne dozvoljava. Naravno da ce pri tome krenut ocrnjivati konkurenciju, a korisnici ce to objerucke prihvatiti i istog trenutka stati na stranu HT-a jer, naravno, nece imati blage veze u cemu je problem. Maestralan potez. Pretvaras se da oces ljudima dati besplatno telefoniranje, znas da ti usuga nece proci ali svejedno bacis reklamu samo da bi mogao pricati da si ti to kao jako zelio ali zlocesta konkurencija ti nije dala. To ce biti najveca reklamna kampanja u organizaciji HT + HAT. Vec vidim reklamu u kojoj Gacina prolazi glavom kriz zid…
No ostaje veliko pitanje da li ce ova usluga zavrsiti isto kao i VIP-ov Homebox i biti blokirana. Ako ne bude blokirana HAT bi se trebao pobrinuti da i drugi operateri mogu kupovati minute po istoj cijeni (cak malo nizoj) kao i krajnji korisnici jer jedino tako ima smisla. Ako HAT ne odreagira brzinom munje (a znamo kako je inace mujnjevit), bojim se da ce se to famozno cuvanje telekom trzista koje Gacina stalno spominje pretvoriti u ono sto u stvarti i je cijelo vrijem tj. cuvanje HT monopola (ili VIP + HT duopola) po svaku cijenu. A HT-u je u stvari svejedno. Ako usluga bude blokirana dobit ce odlicnu reklamu, ako ne bude ukinuta dobit ce na vremenu da jos malo gaze konkurenciju. Win-Win situacija za HT.
Da, znam da se vama (kao i meni) svidja ideja da platim 20 kn mjesecno i telefoniram uz placanje samo uspostave poziva ali… dajte samo na trenutak razmislite dalje od cijene telefoniranja. Zar ne bi bilo ljepse da svi imaju iste uvijete pa da moze telefonirati na podruciju cijele Hrvatske uz placanje samo mjesecnog pausala i to bez obzira u koju mrezu zovemo? Meni je to puno simpaticnije da svi konkurenti mogu ponuditi tako nesto nego se HT-u dozvoli jos jedan, ovaj puta ocito protuzakonit, napad na konkurenciju."
...ili ipak...
Izvor: http://www.business.hr/show.php?id=15706T-HT krši odluke Agencije za telekomunikacije
Dražen Tomić
drazen.tomic@business.hr
(objavljeno 2.11.06 12:57)
Hrvatska agencija za telekomunikacije morat će provjeriti novu T-Comovu uslugu za privatne korisnike koja omogućuje uz mjesečnu naknadu besplatno telefoniranje unutar fiksne mreže T-HT-a.
Da se nešto zaista događa, potvrđeno nam je u HAT-u, gdje su bili jako iznenađeni novom uslugom HT-a.
HAT je tražio objašnjenje od T-HT-a, na koje je kompanija reagirala, kako tvrde u Službi za korisnike, privremenom obustavom prodaje nove usluge.
Iz HAT-a poručuju kako T-HT, odnosno T-Com, nije tražio dozvolu za nove pakete, što je obvezan i prema zakonu o telekomunikacijama, podzakonskim aktima, ali i odlukama Agencije jer je to operater s pretežitom tržišnom snagom koji izravno podliježe nadzoru, osobito kada je riječ o uslugama i cijenama za krajnje korisnike koje imaju velik utjecaj na cijelo telekomunikacijsko tržište u Hrvatskoj.
HAT bi idućih dana trebao provesti analizu novih usluga, a operateru poručuju kako će poduzeti sve potrebne akcije. Budući da nije zatražena dozvola za novu uslugu, niti je odobren cjenik, to bi moglo značiti da bi usluga mogla biti ukinuta, odnosno do daljnjeg zabranjena.
Jučer sam zvao službu za korisnike i teta me stavila na listu čekanja. Rekla je da će me zvati čim usluga bude dostupna, u što je 90% sigurna. Rekla da još moraju srediti neke stvari.![]()
Nema sanse da bi im ja to odobrio, ali mali Gacina (ili mali od Mudrinica) sigurno hoce. Pa imali su vremena, a sad su se sitili otkrivati toplu vodu...
...also known as El'AnDrA...
kratko i jasno, HaTe mora od HATa traziti dozvolu za SVAKU novu tarifu, a s ovom je (iz kojih razloga biti ce rijeci kasnije) skocio bez pitanja tatice za dozvolu
a sto se tice srece kratkovidnih korisnika Zombix je to fajn napisao, pa da ga i doslovno citiram da se ne trudim sam pisati nesto istoga smisla:
(posted by t-zombix na jednom od njegovih blogova)
Dumping je nakon kocenja liberalizacije slijedece oruzje HT-a u boprbi za zadrzavanjem monopola. I dok je kocenjem liberalizacije sebi odrzavao ogromne prihode ali definitivno gubio u ocima korisnika, dumpingom HT okrece plocu i ide u svjesne gubitke koje ce pokriti poslovni i tzv. veliki korisnici kao i T-Mobile (direktno ili indirektno). Spustanjem cijene ispod svake razumne granice, debelo ispod cijene po kojoj te iste telefonske pozive naplacuje konkurenciji HT u ocima korisnika postaje heroj. Korisnici su ionako spremni prodati guzu za par kuna ustede i nije ih briga za prepucavanja izmedju telekoma ili oko ocuvanja telekom trzista, oni samo hoce jeftino i jeftinije.
Ovim potezom si HT priprema teren cak mozda i znajuci da nece moci ponuditi uslugu. Priprema si teren da vrlo skoro pocne po novinama ponavljati tezu o tome kako bi, eto, oni htjeli ljudima ponuditi jeftinije telefoniranje ali … o gle cuda… sad im HAT to ne da i ne dozvoljava. Naravno da ce pri tome krenut ocrnjivati konkurenciju, a korisnici ce to objerucke prihvatiti i istog trenutka stati na stranu HT-a jer, naravno, nece imati blage veze u cemu je problem. Maestralan potez. Pretvaras se da oces ljudima dati besplatno telefoniranje, znas da ti usuga nece proci ali svejedno bacis reklamu samo da bi mogao pricati da si ti to kao jako zelio ali zlocesta konkurencija ti nije dala. To ce biti najveca reklamna kampanja u organizaciji HT + HAT. Vec vidim reklamu u kojoj Gacina prolazi glavom kriz zid…
ma to su gluposti ......ako je besplatno zašto treba neke aktivacije i pizde materine .....zašto jednostavno svima to ne uključe pa onda mogu reć da je non-stop .....to su samo fore da se zadrže korisnici ...
Nitko ne veli da je besplatno, već da telefoniraš za 0 kn/min, uz mjesečnu naknadu i naknadu za uspostavu poziva...Izvorno postao Ludacris
Evo od danas je moguće aktivirati Non-stop opciju uz malo izmjenjene uvjete, a načini aktivacije i link su ostali isti (http://www.t-com.hr/privatni/telefon/tarife/nonstop.asp)![]()
Izvorno postao T-Com
Hm, dakle gubiš 12,20 kn popusta u Halo paketu što te u stvari košta 32,20 kn, te svaki poziv naplate po cijeni jedne minute. Ako puno telefoniraš - isplati se ...
Nije ovo za mene ...
Odlukom HAT-a, od 16.04.2007. dodatna mjesečna naknada za korištenje tarifne opcije Non-stop iznosit će 70kn sa PDV-om (umjesto dosadašnjih 20kn).
Bookmarks