A to što gori oko Pule te ne brine? Oh, wait, pa mi nismo bili na televiziji![]()
Sve gori! Evo danas gasili i auto u centru grada... Valjda mu puko hladnjak ali gasili su ga protupožarnim aparatima![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Evo spavam ja, spava zena,spava kcer. Ja hladim j..a na ovom vjetru i tipkam po mobitelu. Hebem se s Galaxy SIII. Raspuhalo se danas u Slavoniji, nije kao bura al puse. Nadam se smirivanju vremena i jakom suncu tamo oko 1.8. Onda cu hladiti j..a na Jadranu u Biogradu.
niš posebno, pokušavam prokužiti kak se radi sa ovim, novi sam i ne razumijem se previše a j.... su ohlađena več odaaaaaaavno
evo me,nisam izgorio
vise nista ne dimi i nema vise zara za rostilj
Svaki put me iznenade ovi biseri od policajaca na granicnim prijelazima.
Ovaj put sam im morao dokazivat da je to moj potpis na mojoj osobnoj..lol
PS: Polozio sam C1![]()
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
nisam ti cestitala na fejsu :brukica: pa eto tu, cestitam na polozenom C1
a sad.. dobro, ne sad, nakon srednje... bezi bre odavde
kako bi nasi komsije to rekli, tko zadnji izadje iz drzave, nek ugasi svjetlo.
(ovih dana sam si opet sva u emigrciji + sto sam otrkila da mi se u zeljenoj drzavi priznaje moja diploma uz polaganje prve pomoci i jezika koji je, onak, maltene osnovni levelsad se samo treba domoc vize. samo.)
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Fala fala
Moram priznat da nakon mj dana provedenih u Becu, Zagreb mi se cini kao selo; i po ljudima i opcenito kao grad (bez uvrede ikome).
Vrlo vjerojatno (90%) idem tamo studirat nakon srednje. Nema smisla gubit vrijeme ovdje
PS: Skuzio sam da si silno inspirirana bijegom iz Hrvatske na fejsu, samo, nisam pohvato u koju drzavu ciljas?
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Hint: Grtalice![]()
Izgleda da je Hrvatska (p)ostala previse primitivna za ljude takvog kalibra,vani samo med i mlijeko...
Inace cestitam na diplomi.
![]()
yup, Kanada. Ontario vjerojatno, al' sam si trenutno tak super "optimisticna" u buducnost ovdje da bih otisla i na sam sjever cuvat' pingvine skup' s eskimima. opce nije bed
zelja je oduvijek bila British Columbia, al mi svi govore da je skupo i da cu ispizdit od kise
a nis, sad cekamo 1.1.2013. jer otad vrijede novi imigracijski standardi, pa cemo vidjeti gdje, sta i kako.
tri godine.. samo da mi se kontinuirano na tri godine domoc' radne vize.. nakon tri godine vec mozemo dobiti drzavljanstvo.
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
a cuj.. kolko se sjecam, ti si jos dosta mlad, jel da, tek iz srednje izasao.
cekaj da krenes raditi.. that is, ako ikad krenes raditi, obzirom na stanje u drzavi.
cekaj da se pozelis osamostaliti, osnovati obitelj.
cekaj da dobijes dijete.
cekaj da ti iz mjeseca u mjesec kresu placu, a osnovni troskovi zivota samo rastu, i rastu.. i rastu.
pa si pogledaj u dijete, zapitaj se kakvu mu buducnost uopce mozes pruziti ovdje. zelis li mu da jednog dana, nakon mukotrpnog obrazovanja, ne moze naci posao godinama, a ako ga i nadje, to nece biti u struci, nego neki deset posao, za kojeg je debelo prekvalificirano, ali ujedno jos deblje potplaceno.
fala, al ne fala.
ja van idem prvenstveno zbog djeteta. ne zelim da za xy godina mora sa svojom crkavicom od place jos skrbiti za mene i cacu si, jer kako je krenulo, nasa generacija ne bu novceke od mirovine vidla. mislim, odakle da ih vidi, kad nezaposlenost samo raste? tko ce financirati penzice i socijalu?
ova drzava samo tone, i tone, i tone.
bmk, ja nisam kapetan da potonem s njom :amen:
Ionako nas se premalo rađa i sad još ovo. :\
Stvar je u tome što je moguće uspjeti u našoj državi, biti dobro plaćen a da ne radiš 24/7.
Problem: vani je puno lakše uspjeti pa sa istim trudom i ambicijama možeš postići puno više. Čovjek ide tamo gdje mu je bolje, ne?
ovaj link sam prpteklih dana dobila od hrpe ljudi sto na wall sto u inbox
brojka je, u stvari, jos i veca, jer ovo je iz evidencije Hzz-oa. a ima hrpa ljudi koji nisu evidentirani na burzi. brojka je jos i veca od grada velicine Vinkovaca.
mene je apsolutno bas briga, al ono, skorz skorz, i za natalitet, i za izumiranje, i za sve te spike.
od domuljublja se ne zivi.
kako sam fino rekla na fejsu, dom je tamo gdje je obitelj, a obitelj ce biti tamo gdje moze normalno zivjeti.
tu ne mozemo normalno zivjeti.
Hvala.
Ne govorim da je svugdje vani med i mlijeko, a da je Hrvatska sranje, nego govorim da je tamo drugaciji mentalitet.
Npr, vozio sam se podzemnom i dosla je kontrola u civiliu ( a ne kao nasi specijalci u uniformi pa da ljudi mogu platit mobitelom kartu) i uhvatili su jednog tipa, nije imao vise od 30. Covjek je bez pogovora izvukao novcanik i pitao kolika je kazna.
Ta razlika u mentalitetu me najvise odusevljava. Ovdje vecina (nazalost) gleda kako prevariti...
Jednostavno Hrvatska je prepuna seljacina i lopova..
To je nazalost istina,imamo prekrasnu zemlju i stvarno bi mogli zivjeti kao Švicarci,ali lopovluk i pohlepa nas sve vise zakopavaju.Uvijek kad dodjem u Austriju ili Njemačku osjetim onaj drugaciji osjecaj,vlada nekakva "sređenost" i kultura i to volim,ali opet,iz Hrvatske nebi za sve pare svijeta i nadam se da necu morati...Toplo se nadam da ce nas EU barem malo prosvijetliti jer ovako necemo jos dugo.
a mozda prodjemo kao Grci. ako ne i gore.
tog je mene strah.
muz i ja smo sad doslovno na raskrscu sa samo dvije opcije.
stvarno nam je "sad ili nikad".
ili cemo otici van (ne mastam o medu i mlijeko, o viletini i bijesnom voznom parku - samo o normalnom zivotu u kojem su primanja redovna, od kojih se moze normalno zivjeti i gdje postoji nekakva buducnost za moje dijete.
ili cemo se uvaljati u kredit za gradnju kuce i drhtati narednih xy godina sto ce biti s valutama, kamatama, trzistem, bankama...
muzu je u mjesec dana placa pala za soma kuna. soma kuna, eeeej! a da ne pricamo o tome kako mu je zbog politickih igara firma, koja je do jucer bila medju najjacima u rvackoj, sad u polozaju da je uopce pitanje hoce li kroz koji mjesec opstati.
moj posao je siguran jer sam pod gradom, ali velika je sansa da ce i meni rusiti placu. jer, hey, nema se za fontane, stadione i ostale nebuloze.
pa ti zivi.
ne, "zivi" je zapravo kriva rijec.
prezivi.
Ako je takva situacija(a vecini nazalost je)ipak bih izabrao inozemstvo,u tvom slucaju Kanadu jer se tamo lijepo zarađuje,ali se i puno radi.Nema smisla ostati u Hrvatskoj ako je necija buducnost upitna.Ja se ipak jos nadam da ce se situacija popraviti dok ja zavrsim s faksom(cca 4,5 godina)...
Ja bih u Skandinaviju!
Ja u Nizozemsku!![]()
Ja bih u Španiju. Zbog klime i jezika. I svega ostalog![]()
Україна
Iz Španjolske i štakori bježe![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Bookmarks