Imaš sekciju Karte, pogledaj tamo. Ne znam sad točno napamet koje su stavljene. Ako nema tamo možeš i zatražiti.
Imaš sekciju Karte, pogledaj tamo. Ne znam sad točno napamet koje su stavljene. Ako nema tamo možeš i zatražiti.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Do sada sam bez problema instalirao IGO na desetak različitih telefona (prijatelji i rođaci).Danas sam kupio S3 i ne mogu da instaliram streč verziju.Neka ideja?
Nemam taj uređaj , kažu da je "Best" u to sam siguran . Većina koji imaju navedeni uređaj žale se da ne mogu instalirati korektno iGO MyWay ili MotoNav .
Primjetio sam to na nekoliko Foruma , čak i na stranim priča je ista ... Događa se i ista stvar i kod Sony Xpreria S (720x1280) , možda je i kod tebe problem ,
u velikoj rezoluciji koju ima mobitel . Nisam provjeravao podatke niti tehničke karakteristike . Većina se "oprosti" s iGO i prijeđe na Navigon za Android .
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
jel postoje navteq-ove karte za tunis? sve kaj nadem na torrentima je europa![]()
Pozdrav! Dali one datoteke u privitku isto trebam stavit ili nije potrebno??
Unaprijed hvala!!
jučer stavio igo primo na galaxy s plus, samo prekopirao preko postojećeg igo8, ubacio nove karte i sve radi ok. zanimljivo je da pokazuje prometne znakove npr. pješački prijelaz, zabrana pretjecanja, prestanak svih zabrana, oštra krivina,... ali uvijek postoji ali:
naime sve obavijesti, kako upozorenja za skretanje tako i znakovi, kasne par sekunda. upozorenje za skretanje se ne pojavljuje npr. 300m pa 150m pa na samom skretanju, nego na 50m i onda kad kaže baš da skrenete, već je kasno. isto je i sa prometnim znakovima i ograničenjima brzine.
znam da je prije godinu-dvije bio sličan slučaj sa sygic-om, ali se moglo to riješiti u .config file-u.
i još jedna "djetinjarija": vidim u mapama da ima za izabrati vrsta automobila koji se prikazuje dok se voziš, ali nigdje ne pronalazim kako ga izabrati umjesto strelice po menijima.
@ halflife Mislim da nije problem u aplikaciji iGO8 , nego u uređaju ... Većina telefona nema ugrađen standardni GPS nego AGPS i tu dolazi do razlike i kašnjenju ... Neki tvrde da je AGPS brži što po meni nije točno onda bi i normalni GPS uređaji imali ugrađen telefon i 3G ...
Telefoni imaju neku vrstu "Vegeta" GPS_a , a to ima svoj razlog ... Da se potroši čim više novaca kod mobilnih operatera , pogotovo kad si u Roamingu u nekoj stranoj zemlji u kojoj "Navigaš" ...
![]()
Kako je odgovor na ovo pitanje potaknuo novu raspravu, da ne bi ovdje otišli previše u offtopic, a i da ne gušimo zanimljivu raspravu, nastavak rasprave imate u temi
A-GPS-vs-GPS-iliti mala diskusija što je što
Zadnji uredio Sljaka : 31-07-2012 u 17:48
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
hmmm, znam ja dobro što je a-gps, a što gps. procesor je 1.4GHz što je sasvim dovoljno za tjeranje ovih navigacija. stvar je u tome što niti navigon niti sygic niti copilot ne rade ove male greške.sve na istom mobu. a koliko se sjećam niti prijašnji igo 8.4.
opet vam ponavljam da je prije godinu dvije bila slična situacija na sygicu za symbian. bilo je kašnjenja na križanju i rješavalo se editiranjem jednog file-a.
zato i pitam može li se to raditi sad i kod prima?
Koliko sam uspio skužiti , problem normalno da nije s uređajem , uređaji poput Samsunga S i S+ su vrhunski i što se tiče Processora nebi trebalo biti nikakvog problema , pa da i hoćeš bolje ne može ...
Da ! Postoji mogućnost da se izrečeni problem riješi u samim postavkama , odnosno u Sys.txt ... Gdje se najviše griješi , po meni u postavkama GPS-a gdje je GPS port postavljan na 4800 Baud , a TMC na 38600 Baud ... Najbolje bi bilo za probu olakšati Sys.txt i postaviti u njemu samo osnovne postavke . Nemogu sada napamet znati kako je kod tebe na Tvojem uređaju , ali ako izgleda ovako trebalo bi puno toga izbaciti ...
Port i njegovu brzinu možeš odrediti (upisati) prema svojem uređaju , svi bolji aparati
imaju brzinu 38400 ili 57600 , dok neki upurno forsiraju 4800 , otuda dolazi do problema
i "štekanje" , odnosno kašnjenje GPSa .
Pokušaj posložiti što kraći Sys.txt i mislim da nebi trebalo biti problema s
kašnjenjem prije skretanja ili prometnih znakova ili tabela ...
[device]
type="Samsung Mobile Phone"
[rawdisplay]
class="landscape"
highres=0
screen_x=480
screen_y=272
[folders]
app="\Storage Card\Primo2"
content="\Storage Card\Primo2\content"
has_secondary_root=0
[gps]
port=2
baud=57600
source=nmea
set_messages=0
[tmc]
show_tmc=1
port="COM,1"
baud=38400
source="GNSPORT"
internal_tmc_name="gnsport"
Sve potrebne podatke iGO ili Primo drže u Data.zip datoteci , sve ovo što upisujemo u njega je na neki način "višak" ponekad i bespotreban ...
Svi ti Primo ili iGO navigacijski programi mogu se zeznuti s raznim data.zip ili sys.txt ...
Neki neće ni radit na mobitelima , a rade na PNA uređajima , zato što su za njih pripremljeni .
...
*** sad više neznam kamo ili u koji dio Foruma upadamo ! ? Dali u iGO Navigacije ili u Samsung mobitele ! Sad bi se mogao naći opet koji "glavonja" , pa nas premjesti na neku treću temu ... jer opet govorimo o iGO Navigacijama!
sys.txt je prilično mršav
[device]
type="android"
[tmc]
source="gnse"
internal_tmc_name="gnse"
port="/dev/gnstmc,0"
[modules]
ITMC_STATION_SELECTOR="TMC_STATION_SELECTOR_NULL"
IFM_STATION_CACHE="DUMMY_TMC_STATION_CACHE"
[gps]
location_net=1
location_gps=1
accuracy_workaround=1
background_navigation=1
[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_xy="1280_800:864x555/600x800,1280_720:864x555/600x800,1024_600:864x555/600x800,960_540:960x499/540x888,854_480:854x442/480x816,800_480:800x442/480x762,480_320:480x295/320x455,400_240:400x225/240x385,320_240:320x221/240x301"
[3d]
usepolyfarroads=0
[folders]
linked_root_list="/mnt/sdcard/NavGear"
[network]
available=1
[tmc-http]
enabled=0
[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest/2/boot"
Koliko vidim ovaj Tvoj Sys.txt , čudno je što to sve uopće "klapa" , sve mi to malo izgleda "virtualno" (imaginarno) ...
Nebih se baš s takvom ("Vegeta") Navigacijom volio orjentirati po Europi , bojim se da bi tu "Roaming" mogao dobro "šišnuti po džepu" ...
Uglavnom se svodi na korištenje mreže (telefona - 3G) ...
location_net=1
location_gps=1
[network]
available=1
[tmc-http]
enabled=0
[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest/2/boot"
Prava PNA Navigacija danas košta zanemarivo , koliko je jedan mjesečni prosječni "mobitelski" račun na kraju mjeseca ... (450-550-800 kn)
Molio bih za malu pomoc, da li IgO aplikacija iz tutoriala sa
http://cafe.mobil.hr/threads/73008-i...sve-rezolucije
radi OK na Milestone 2, odnosno rezoluciji 480x854?
Lep pozdrav
Radi bez problema, samo ubaciš odgovarajući skin.
Dobro večer ili jutro, kako kome...
Dakle SVE sam napravio kako treba na HTC Exploreru.
I sad me zanima jedna stvar...
Gdje se to nalazi??
Nigdje tone mogu nać na mobu...
Hvala i pozdrav
A koje to?
Pa baš taj program, kako da uđem u njega?
Ne mogu ga nigdje nać jer valjda na HTC-u nema toga da je sve posebno raspoređeno u mapama, šta ja znam...
Tražio sam svuda ali nigdje...
Pa gdje si ga kopirao kad si spojio mobitel? Otvori neki file manager i pronađi ga. Ako nemaš, instaliraj Astro, ES, Total Commander, X-Plore,... Sve imaš na Playu.
Evo to sam uspio riješit.
Treba se downloadat program Androzip i onda se može pregledati sadržaj na SD kartici.
E sad...
Kad otvorim program piše mi: "Program application database cannot be found!"
Što se događa?
Jesi stavio mape te lang i voice fileove?
Pogledaj u sys.txt da li treba promjeniti path za otvaranje programa.
Možda je problem i u razoluciji ekrana pa moraš skinuti verziju za 320 x 480.
Probaj instalirati drugu verziju iGo-a. Ipak je ovo cr...k verzija pa ne mora svima i uvijek raditi.
Stavio sam sve mape i voice, ma sve. Baš sve kako je pisalo sam napravio.
Evo sad ću probat stavit onaj prvi skin jer sam imao drugi po redu pa ćemo vidjet.
poz ljudi,svaka čast na forumu i na temi al meni jedna stvar nije jasna kod instaliranja navigacije pa bi imao pitanje,možda je već i postavljeno al ga ja nisam našao.
instalirao sam si igo i kad pokrenem navigaciju vidim da mi veličina rezolucije nije u redu.naime meni treba ona najmanja 320x200 ili tako nekako.
rezolucija mi je momentalo prevelika pa na mobu(navigaciji) nemogu da vidim sve pogotovo slova kada bi trebao da upišem odredište.
riječ je o LG p350 sa 2.2.2 androidom ako nešto znači.hvala vam unaprijed
Bookmarks