A po cemu tocno bi ovo trebalo spadat pod "Opcenito o mobilnim telefonima"?![]()
Pozdrav,
imam Sony Ericsson Live With Walkman (WT19i) zaključan na T-Mobile. Jučer sam nabavio TurboSIM karticu nakon što sam čuo da se s njom mobitel da otključat na sve mreže.
Sve je uredno radilo jedan dan, no mobitel je najednom izgubio mrežu i više ne želi radit s ni jednom karticom osim T-Mobile/Simpa.
Traži me unos PIN-a i nakon toga dobijem poruku "Usluga nedostupna - Odabrana mreža (tomato) nije dostupna".
Ručna pretraga mreža pronađe T-Mobile, Tele2 i tomato, no odabirom tomata ne želi se povezati. Pojave se crtice kao da je spojen na mrežu i tako stoji sve dok ne ispiše poruku "Vaša SIM kartica ne dopušta povezivanje s tom mrežom." Nikakvi rebootovi, paljenje/gađenje zrakoplovnog moda ne pomažu.
Ima kakve pomoći tu ili moram baš radit pravi unlock (zvao sam servis, 100 kn košta)? Kako je moguće da je najednom samo prestala radit, a radila je jedan dan?
PS. Nije do kartice, stavio sam i VIP karticu unutra - također ne želi pronaći mrežu.
A po cemu tocno bi ovo trebalo spadat pod "Opcenito o mobilnim telefonima"?![]()
A trebao bi znati. Struktura foruma je po meni prilicno jasna i logicna.
Drugi put ipak molim te pripazi, takve teme cesto i u smecu zavrse.
@zag0 ako ti ponovno i proradi uvijek ćeš imati probleme sa tom unlock karticom. Ako ništa drugo internet ti neće raditi sve dok ne bude uključen i data roaming...
Najbolje i najefikasnije rješenje ti je ipak odnjeti mob kod nekog unlockera da ti to riješi. Za servis ne brini jer nikad ili gotovo nikad ne gledaju da li je uređaj otključan ili nije (a ti se uvijek možeš praviti i blesav da nemaš pojma i čudiš se kako to da nije zaključan), a sa druge strane je minimalna mogućnost da baš budeš morao slati uređaj na servis.
Every man is a genius until he opens his mouth.
Bookmarks