Evo.. odlučil otvorit ovaj topic.. jer razvoj na našem tržištu je lagano zabrinjavajući..
Krenulo je sve Tele2 Revolucijom.. koja i nije bila neka revolucija, ali prvi su ponudili tarifu bez uspostave poziva..
Pa je došao Vip sa Savršenom... malo poboljšao Revoluciju ali uz caku da nema subvencija na cijene uređaja...
I zadnji došao naš njemački pinky T-mobile s ničim novim osim što zgurao neki uređaj sa subvenciranom cijenom i u ugovor ubacil mogućnost blokiranja VoIP usluga....
Dakle, još prije Revolucije operateri su počeli dizati cijene uređaja, kako bi kompenzirali nove tarife i slično, sve to prema usklađivanju s EU normama... Dok s druge strane, po dobrom starom običaju, ajmo oderat korisnika koliko još stignemo, kasnije bude teže....
Gledal sam po netu malo, i u Švedskoj je jedan operater prijetio se blokirat skype...
Mislim, nisu naši samo tako došli na ideju...
Što je zabrinjavajuće da bi za recimo godinu dana na tržištu mogle ostati samo tarife kojima operater si omogućava blokiranje usluga određenih...
Razmisljam si, pa operater moze neku uslugu uskratiti, pa ti ako hoces uzmi ako neces idi dalje?.... Sad neznam kakve regulative ima nas Hakom da nas zastiti od tako necega...
Any thoughts?
Mislim da je ipak veci gubitak preko Voip-a tj. glasovna komunikacija i da ce prije to ograniciti neko M(essage)oIP.
Tako da im 0.facebook nije toliki trn u oku.
Pogledajte samo cijene medjunarodnih poziva preko mobitela i Voip-a da bi shvatili koliko je tu gubitak.
Isprike na pogrešnoj formulaciji u specifikaiji EXTRA Total+ tarifa, promijenili smo tu stavku. Dakle, HT samo zadržava pravo na promijene što se VoIP i MoIP usluga tiče, što ne znači da ćemo to pravo i iskoristiti. Uglavnom, svi naši korisnici će biti na vrijeme obaviješteni o promjenama - ako ih uopće i bude.
Još jednom napominjemo kako je prilikom objave pravilnika došlo do pogreške u formulaciji, te nije riječ o uvođenju zabrane s 31.siječnjem već o mogućnosti uvođenja zabrane najranije od 31. siječnja 2013. Pogreška je već ispravljena, što možete provjeriti na http://www.t-mobile.hr/2/extra-tarife-plus.asp
evo i novine su počele izvještavati
http://danas.net.hr/hrvatska/domaci-...vanje-i-pozive
Izgleda mi da se operateri pokušavaju boriti protiv vjetrenjača... Neshvaćaju da je internet postao baza preko koje ide razgovor,video poziv, poruka, fajlovi - SVE! Umjesto da daju povoljne flat tarife, oni idu u blokiranje.. Baš me zanima koliko dugo će im ta politika funkcionirati!? A mogli su i u tom segmentu uzeti dio kolača.. Ja bih rado dao 100-150kn za flat na mobu,ali pravi flat-ne ovo smanjenje brzine fake-flat..
Da neznam bolje mislio bih da smo u Kini...komunizam i to... Sva sreća da smo u demokratskoj EU!
Gamad! -još će naplatit posjet T centru, đizs...
tako je isto bilo 1.3.2011.
uveli Extra Total tarife u kojima su naveli neograničeni internet te da operater ima mogućnost smanjiti brzinu
onda u travnju dodali da će to smanjenje biti uvedeno svima 1. svibnja koji imaju Extra Total tarife
a kada ste 20. svibnja ponudili Extra Obitelj tarife naveli ste da njima usporavanje ide od 1. lipnja
zapravo flat internet je bio od 1.3-30.4.2011 za Extra Total
i od 20.5.-31.5.2011. za Extra Obitelj
nakon toga se sve vratilo na staro: želiš li surfati kupi opciju jer se 0,5/1 gb brzo potroši
baš me zanima hoće li na proljeće 2013. biti ponuđena mogućnost: kupi opciju i možeš koristiti VoiP i MoiP
Glupiraju se sad da to nije sigurno, ništa se ne zna itd. itd.
A taj datum je sasvim slučajno u ugovoru? Možda će biti, možda neće, ali imamo točan datum kad bi se to trebalo dogodit, ako se uopće dogodi. Yea right![]()
To se već događa. Ja imam teškoće poslati GMAIL poruku s IPhona preko Nimbuzz programa kada nisam u WiFi nego u njihovoj mreži, a primiti takvu poruku čisti je Syfy!
Kao inicijator ove teme zadovoljan sam postignutim rezultatom
Ne znam sto su htjeli postici, ali vise mi ne radi VPN putem T-Mobilea i bonbona - Cisco VPN klijent i standardni PPTP. Putem VIPove mreze sve radi uredno. Ima li tko kakvih iskustava?
Bookmarks