Pored mobilnih, imam i old school papirnati reminder u vidu post-ita na ekranu. "Zlo nastupa 18. u mjesecu, budi spreman". Tu su još sms reminder za 15. dan trajanja tarife (služi više kao checkpoint i sumiranje troškova) i jedan reminder tri dana prije isteka tarife. Zvoni mob, dolazi sms i zlu ne trebalo dolazi i jedan mail
Kakogod, tankam mob sa 200kn pa nemam straha, call me paranoid ali nije loše od samih početaka razvijati navike za ubudućekuc kuc kuc, pljuc pljuc pljuc
Da, google ti šalje sms ako imaš podešen broj moba na accountu.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Iskreno ni ja nisam znao za tu mogućnost da ti gmail šalje SMS, al to ću baš probat (iako sam važnije obveze uvijek stavljao kao podsjetnik u kalendar, kao što je Wild-Boy napisao)
Da, kao što kaže Wild-Boy svaki mobitel ima alarm, kalendar, podsjetnike...To znamo svi, kao i da kompjuter ima kalendar i mogućnost podsjetnika - ali taj kalendar se može obrisati, zatajiti, slučajno ugasiti mobitel, nestane baterije, mobitel ukradu...A sms poruka će stići i ako ukradu mobitel (jer sim dobiješ novi sa istim brojem). Poanta je da dobijemo fool-proof remainder a to bi bio Gmail! Nikakve registracije nisu znanstvena fanstastika nego jednostavno uneseš broj na koji želiš dobiti sms! A kalendar se daleko lakše uređuje na kompu nego na mobitelu...ja ni kontakte više ne uređujem na mobitelu nego sve preko gmaila i sve je sinkronizirano (fool-proof)Pretpostavka je da svatko ima Gmail - a tko nema, eto morat će odraditi tu strašnu registraciju ako želi sms-remainder... Ovo kako Wild-Boy stavi u kalendar podsjetnik - to isto zapravo i ja radim, samo preko kompa (a tamo onda ima više opcija, pa i sms, email podsjetnik)
Pošto su prigovori da tomato ne šalje sms upozorenja da se nadoplati, da će isteći tarifa...sada kad postoji rješenje da ipak stigne sms, sada je to nepotrebna gnjavaža!? Meni je to odlična stvar! Kome ne treba neka se ne gnjavi, i crvenim markerom napisati podsjetnik na čelo će odraditi posao...ili možda neka navije svoj unutarnji biološki sat da zvoni određeni dan u određeni sat - kao Kremer u Seinfildu...heheheSamo treba paziti da se ne stisne snooze...hehehehe
Uglavnom, meni SMS na tomatu stiže, bude neki čudan lijevi broj ali piše u poruci info o podsjetniku! Na bonbonu mi nisu stizale poruke s Gmaila, tj. stizale su prije par mjeseci pa su prestale...neznam zašto...
Koliko stoji slanje te poruke?
sms sa gmail/calendar je besplatan!
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Iz Speedtest historyja kada podvučem crtu brzine su mi bile negdje 3-4,5 Mbps za download i u većini slučajeva 1,1 Mbps (kao da je zaključan na tu vrijednost) za upload. Mjereno na mislim tri lokacije. A ko za inat, sad pokrenuo test i kaže 5,5 Mbps za download. Valjda kiša malo raščistila zrakPing je konstantan oko 90 ms.
Morati cu se preseliti negdje blize vodotornjujer ovdje na periferiji Pule signal je ocajan.Sada sam bas probao: ping 147ms, dow 0,88 Mpbs up 0,25 Mpbs-a.Mozda im se BS malo ingolfa
![]()
Zadnji uredio RAUL : 21-05-2012 u 17:24
Tko rano rani, zajebo je pjetla
A čuj, možda nema toliko veze s mojom lokacijom koliko s nekim drugim postavkama stanice na periferiji. Možda je manja propusnost ili nešto sl. Probat ću baciti jedan test u strogom centru... Snaga 3G signala tu kod mene uopće nije savršena (-90 do -100dBm, 2-3 crtice od ukupno 4) makar gledam u vodotoranjNa Tele i Tmobile sam imao ful signal. Malo smo se udaljili od teme.
Evo rezime korištenja u 30 dana (30.04. 19:37 - 30.05. 16:00)
potrošeno:
minuta - 598
SMS - 202
MB - 252
--------
1052 jedinice
+ oko 33,93kn za uspostave - 117 uspostava
Znači 55+33,93 = cca 89 kn
89/1052=8,46 lp po jedinici
Ja zadovoljan
u 16:00 sam još imao preostale minute, a kune nisam provjeravao...
U 19:00 sam primijetio da su mi resetirali (i skinuli kune naravno), znači prije vremena, jer sam očekivao između 19:14 kad sam poslao aktivacijsku poruku prije 30 dana, i 19:37 kad su aktivirali prije 30 dana...
Znači, ne moraju ti produljiti točno u sat i minut, nego mogu bilo kad tog dana...
Zadnji uredio Vivaldi : 30-05-2012 u 23:14
Brutalna tarifa ponovno dostupna od 01.06 do 30.06!
Služba za korisnike mi je potvrdila da se do kraja mjeseca može aktivirati brutalna tarifa.Od 1.6.-30.6
Nek razmisle poznanici, hee...http://www.simpa.hr/prejakaopcija.asp
A vidi ovo iz Uvjeta korištenja Prejake opcije:
8. Nakon prestanka promotivnog razdoblja korisnici više neće moći aktivirati opciju, niti će se opcija reaktivirati. Svi korisnici koji su do 30. rujna 2012. aktivirali opciju, istu će moći koristiti do prestanka valjanosti nakon čega će se opcija deaktivirati i o čemu će korisnika biti obaviješten SMS porukom.
--
. [Lejzermaster]
Evo brutalne opet na webu..
http://www.tomato.com.hr/brutalna-tarifa
--
. [Lejzermaster]
@Raul
Za tih 200 min. prema VIPu I Tomatu je kriva tarifa 'Na tudji racun'!
Sta se brutalna ponovo moze aktivirati do 30.6.? I uvjeti su isti kao i za stare korisnike?
Nisu više najpovoljniji. Simpa ih je prešišala! Za 50 kuna nudi više!
Bookmarks