Ne znam za sta ti tocno treba, tj sto smatras pod upravljanje mobom preko PCa, ali MyPhoneExplorer je meni solidno odradivao posao, izmedu ostalog i pisanje smsova. Mozes se spojiti i bluetoothom![]()
Pozdrav, koju aplikaciju preporucate za upravljanje HTC Wildire preko računala?
Za sada imam:
AirDroid-mana ne radi preko ukljucenog mobilnog interneta, zahtjeva Wifi (koji sad nemam)
Remote Web Desktop-ne mogu ucitati kontakte kako bi lakse tipkao sms-ove
Ne znam za sta ti tocno treba, tj sto smatras pod upravljanje mobom preko PCa, ali MyPhoneExplorer je meni solidno odradivao posao, izmedu ostalog i pisanje smsova. Mozes se spojiti i bluetoothom![]()
skini sync i instaliraj na raćunalo ipreko njega se moš spoiti
link za skinuti sync http://www.htc.com/hk-en/help/
Pronašao sam jednu interesantnu aplikaciju s kojom možete upravljati mobitelom pomoću kompjutera preko WiFi veze a zove se "droid VNC server" na https://play.google.com/store/apps/d...org.onaips.vnc.
Instalirao sam ju na mob, pokrenuo i prikaže mi adresu http://31.217.40.174:5901 koju upišem u adressbar browsera ali dolazi poruka "Ta web-stranica nije dostupna" "Could not connect to remote server - Check that the address is spelled correctly, or try searching for the site."
Može li ko da objasni u čemu je problem
Trebaš VNC Viewer. Ne možeš preko običnog browsera
Korak po korak kako uspostavit: How To | Droid VNC Server
Ne znam što želiš/trebaš, ali i AirDroid je odličan
Imam airdroid ali on ne može imati vizualnu komunikaciju moba i compa (npr. za pravljenje screenshotova moba itd)
EDIT:
Uspio sam, fantastična stvar. Na monitoru compa vidim screen mobitela i mogu raditi sve kao da sam na mobitelu.
Znači trebalo je samo skinuti na comp "VNC Free Edition Viewer for Windows" i problem rješen.
Thanks
@pape,
Postoji gumb Uredi post, bilo bi u redu da ga pocnes koristiti.
Pitanje za korisnike Droid VNC-a:
Radi li vam VNC preko mobilnog neta na isti način kao i preko wifi-a? Ako radi, na kojoj ste mreži? Meni na bonbonu ne šljaka, vjerojatno ne radi ni na T-Mobileu, ali htio bih provjeriti.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
If you're able to connect over your Wi-Fi connection but not over 3G (or Edge, GPRS), or if you've not tried Wi-Fi and simply can't connect over 3G, this is because you need to configure the network where your VNC Server computer is, to allow the connection.
When connecting over the internet, using 3G, Edge or a someone elses Wi-Fi connection (at a different location to your VNC Server computer), you are no longer on the same network, you are now connecting "externally", over the Internet. Because of this, your home network will block all connection attempts unless you configure it correctly.
Prati ove korake, trebalo bi onda radit
Grafički prikazano:
edit- ovo je za Real VNC.
Da, za Droid VNC piše sko je podržano od operatera(Wifi & USB & 3G (when supported by carrier)
edit2- al sudeći prema postovima na drugom forumu(nevjerniče) ti i tražiš Real VNC zapravo
Zadnji uredio yager : 28-03-2012 u 13:31
Prema ovoj šemi vjerujem da bi sve radilo kako treba. Kod Droid VNC-a je obruta stvar - mob je server, a komp klijent (viewer)... Imam IP moba (servera), isključen FW, port je forwardan, pokušam pristupiti, na mobu nakratko pokaže da je spojen i veza odmah pukne uz grešku na kompu "connection reset by peer (10054)".
Probao drugi VNC viewer, ali isto baca grešku. Vjerojatno bi sve bilo lakše da postoji Real VNC server za Android![]()
Mislim da na službenim stranicama ima sve
VNC® Free Edition 4.1
Ima i personal i enterprise verzije još
Real VNC server za AndroidZa komp se nađe sve što treba, jedino je Android ograničen po ponudi server aplikacija. Zapravo, nisam našao još nijednu pored ovog Droid VNC-a.
Nisam registrirao to boldano
Ovdje su neki prijedlozi kako to riješiti
Preko wifi se spoji na RealVNCu?
Preko wifija radi kao zmaj.
Sad sam stavio RealVNC Enterprise na komp i Viewer na mob, dignuo server na kompu i bez beda se spojio s mobom na komp preko mobilnog neta. Znači, obrnuti slučaj radi. Možda postoji nekompatibilnost između Droid VNC-a i RealVNC-a...
Budem malo to proučio... Davno bih odustao da mi mob na trenutak ne izbacuje poruku kako je spojen, neki signal očigledno postoji, samo trebam skužiti što prekida vezu. Logcat na mobu mi ne pomaže, Droid VNC nema nikakav log... Argh
Nažalost nemam neku drugu sim karticu čisto da eliminiram operatera kao krivca.
ispričavam se ako sam fulao topic no pitat ću ovdje, zanima me jel je tko uspio instalirat Android Screencast na HTC sensation, radio sam sve po ovome
no kad otvaram program baca mi ovu grešku
![]()
Ako su ti ADB i Java uredno instalirani, restartaj ADB server na kompu. Možeš preko konzole upisujući "adb devices". Tek nakon toga mi je Screencaster proradio... Ali da ti odmah kažem, kvaliteta je katastrofa, snimanje odrađuje u .mov formatu i pretrzavo je.
Isprobano na Desireu, SDK rev16, Java JDK 7
Ako želiš napraviti remote control s kompa nad mobom putem wirelessa, probaj ovako nešto:
http://cafe.mobil.hr/threads/73529-U...lom-preko-PC-a
Punokrvno VNC rješenje će taj posao odraditi puno kvalitetnije, ali mislim da ti tu treba i root (za droid VNC treba provjereno). Snimati možeš i s moba izravno putem raznih aplikacija, ali i tu će ti vjerojatno trebati root.
Bookmarks