Mobitel se puni uredno, sve radi OK, ništa nije nadograđivano. Koliko ja znam desire uopće nema crvenu lampicu, osim moga...![]()
Onda je moguce da nesto ne stima u dijelu za punjenje tog prvog Desirea.
Ako imas garanciju odnesi na servis, inace ne znam sto bi bilo najpametnije napraviti.
Mobitel se puni uredno, sve radi OK, ništa nije nadograđivano. Koliko ja znam desire uopće nema crvenu lampicu, osim moga...![]()
Cek, hoces reci da osim te lampice nista drugo nije problem? Baterija se puni, mobitel uredno radi...?
BTW koliko znam u Desire je RGB LED tako da moze svijetliti koje god boje hoces. Druga je stvar koje boje OS konkretno koristi.
Ispravite me ako grijesim.
Desire ima multicolor lampicu, samo podrška za druge boje ovisi o rom-u kojeg koristiš.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Sve radi bez greške, samo je lampica promijenila boju sama od sebe. ROM je froyo standardni, nema S-off i nije rootan. Pokušao sam u postavkama naći promjenu boje ili načina punjenja, ali nema. Drugi mob je rootan i ima Runnymede V6 S.E ROM i u postavkama kaže da su boje lampice za upozorenje predefined, odnosno ne mogu se mijenjat.
Imam problem sa svojim HTC Desire igrao sam igru i odjednom se sam resertovo i kada se poceo paliti pise samo HTC i ne ide dalje dok nisam par puta morao da izvadim i vratim bateriju i opet je radio normalno do danas dok se nisam nakacio na internet sa njime i opet isti problem resertuje se i samo pise HTC i ne ide dalje dok ne izvadim bateriju tako moram par puta da izvadim i vratim da krene e sada ni ja sam ne znam do cega je problem..
Ako nije rootan nosi na reklamaciju, ako je reflashaj rom i provjeri sd karticu.
<offtopic>
Dobro, sta je ovo s ljudima? Vise nitko ne zna koristiti tocke i zareze?
Ovo je bilo bolno za citati.
</offtopic>
<ontopic>
Napravi master reset, prije toga spremi sve bitno jer ce inace nestati.
</ontopic>
Znaci tel nije pod garanciom dobio sam ga od prijatelja iz swedske otkljucan je bio ja na njemu nisam nista radio sve je bilo sredjeno ja ga smo koristio dok nije poceo da mi se tako ponasa
Znaci probavao sam kada se pali stisnem one 2 tipke za pojacavanje i smanjivanje i Clear Storage pobrise mi sve i opet nista,probavo i na reboot bootloader i opet nista sve isti siptomi...
Zadnji uredio yager : 22-02-2012 u 22:26
Ako sam te dobro shvatio pobrisao si dalvik cache ili što? Ako je tako morat ćeš definitivno flashat rom. Probaj ga ugasiti pa paliti sa vol - i power, kad se upali odi na recovery pa opet kad se podigne odi na backup/restore pa restore i tamo potrazi da li ima stari backup. Ako nema, jbg nemaš sreće moraš skinuti neki rom i flashati ga.. Imho
Ma to je pobrise sve sa njega vrati ga kao da je fabricko radi sve oki ali kao kada se zagrije da pocne tako da budali...
Evo najlakse da ti objasnim tel sam vracno na fabricko podesavanje pobrise sve sa njega znaci sve i radi oki sve,e cim npr igram neku igru duze ili na netu surfam cim se zagrije on se resertuje i pise ona slika HTC i ne mozes mu nista samo moras izvadit bateriju i vratit i tako par puta,ili po mom nekom mom gledanju upali se kada se malo oladi sada neznam ni ja sam...
Meni to zvuci kao problem sa postavkama cpu-a, može bit da je overlockan. Trebaš potražiti na market program cpu spy i pustit ga da radi, pretpostavljam da ti je mob rootan pa ga malo koristiti i povjeriti na kojoj brzini radi cpu (naravno sa spomenutim programom) ako je vise od 1.1 mhz onda bi to mogao biti problem. Volio bi da se javi još netko tko se time više bavio, ja samo nagađam. Bilo bi dobro da kažeš malo više podataka o telefonu koji rom, kernel... pa će i savjet biti točniji.
Evo malo jos info oko tela znaci na njemu je android 2.2,kernel 2.6.32.15-gf5a401c, softwar 2.29.405.5
Jel imaš superuser app u aplikacijama?
Ne nema te app na telu..
Onda ti mob nije rootan i pitanje je što ćeš dalje. Ako nemaš račun i mogućnost garancije ostaje ti da probaš proces zamjene rom-a. To moraš sam odlučiti i ukoliko kreneš u to moraš čitati upute koje imaš i ovdje na forumu, malo guglaj jer to nije lako ovako objasniti a i ja sam to radio jako davno.
Sličan problem sam imao sa svojim. Otišla matična. Sreća moja da je mob bio pod garancijom![]()
Upravo to. Ako je u pitanju abnormalno zagrijavanje kod normalnog korištenja (vrlo topal mob kada skineš poklopac baterije) u tom slučaju su ljudima mjenjali matične ploče.
Negdje sam našao savjet za popravak matične ploče. Kaže tip da se zbog grijanja lemovi na ploči rastope. Rješenje - rastavit mob, izvadit matičnu, stavit je u pećnicu i peći je par minuta. Zvuči smiješno, ali itekako ima smisla... Pošto ti mob nije pod garancijom, a matična je neisplativa investicija, i nemaš baš puno za izgubit ako pokušaš
Našao na marketu aplikaciju za mijenjanje boja lampice koja radi. Sad mi svijetli plavo kad ga punim
Pa,sad... Ko ne riskira, ne profititra...
Zadnji uredio ravilov : 24-02-2012 u 16:41 Razlog: koristi gumb Uredi post
To pečenje ima smisla ako komponenta uobičajeno radi na visokim temperaturama (npr. grafičke kartice, ispravljački dijelovi na elektronici i sl.). Mob jednostavno nema dovoljan izvor struje da stvori toliko topline na tako maloj površini. Ako bi i došlo do curenja neke veće količine struje koja bi zbog recimo lošeg kontakta mogla prouzročiti visoko zagrijavanje na kontaktu, dakle maloj površini, onda bi mu baterija trajala jako kratko, a on to nije nigdje spomenuo. Uostalom, ovi simptomi koje on navodi uopće se ne mogu povezati s lošim lemovima.
Evo vako sinoc sam na tel uradio Upgrade na HTC Desire Android 2.3 Upgrade i radio je sasvim normalno probavo sam da ga pregerijem ili preotertim sinoc i nije mi uspevalo znaci isao je kako treba ali evo danas sam malo na netu bio sa njime i odjednom se resertuje i satm se pali gasi tako stalno dok nisam bateriju izvadio i ponovo vratio i on je opet kreno da radi..
Bookmarks