Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 20 od 20
    Forumaš Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2010
    Bodovi
    2.013
    Nivo
    10
    Bodovi: 2.013, Nivo: 10
    Ukupna aktivnost: 1,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Servis mobilnih telefona

Pozdrav,

Vec neko vreme razmisljam o otvaranju servisa za popravku racunara i mobilnih telefona. Sto se tice racunara, zavrsio sam smer elektrotehnica racunara pa mi sve to ide od ruke, ali mobilni telefoni su mi totalno nepoznata oblast.

Ja sam pokusvao nesto, umem da zamenim flet, neko dugme, masku, zvucnik, mikrofon. Ali ako telefon izgubi signal, ne prima karticu, nece da se upali, traze dekodiranje sa jedne mreze na vise, e tu sam totalno neupucen. Sto se tice novca za opremu, spreman sam da ulozim i kupim sve sto je od te opreme potrebno, ali ne znam sta treba.

Molim vas ako imate neku dobru temu, savet, sajt, tutorial da mi preporucte. Ne bi bio to servis samo za odredjenu marku vec za sve tipove telefona.

Unapred hvala

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2010
    Mobitel
    Motorola Milestone
    Operater
    Vip
    Godina
    32
    Bodovi
    2.500
    Nivo
    11
    Bodovi: 2.500, Nivo: 11
    Bodovi: 2.500, Nivo: 11
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Hudini Pregledaj post
    Pozdrav...

Molim vas ako imate neku dobru temu, savet, sajt, tutorial da mi preporucte. Ne bi bio to servis samo za odredjenu marku vec za sve tipove telefona.

Unapred hvala
    Nadji radnika koji to zna?

Mislim, nije u redu da otvaras servis, a neznas sta radis, zar ne?

Ne kazem da ti nemozes nauciti sta i kako, ali treba prakse. Kako bi bilo da svi serviseri gledaju tutoriale na Youtube-u prije nego krenu u popravak uredjaja, xD?

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Iskreno, ako ti je popravak računala struka, a mobiteli su totalna nepoznanica drži se onog što znaš. Otvori servis za računala, a mobitele ostavi za neka druga vremena. Nema goreg za servisera nego kad dođe na loš glas, a nestručnim popravljanjem upravo to ti se može vrlo lako dogoditi. Jednom kad te ljudi ocrne možeš jedino zatvorit servis jer će te obilazit u širokom luku.

Nije nemoguće naučit popravljat mobitele, ali nije baš ni tako jednostavno, pogotovo ne sve tipove mobitela. A što se tiče tutoriala i uputa kako, pogledaj malo pažljivije ovaj forum pa sam zaključi koliko se znanja nalazi na njemu. I to nije sve što bi ti kao serviser svih mobitela trebao znati.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Super-forumaš Postignuća:
    VeteranOverdriveTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Operater
    Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    43.984
    Nivo
    51
    Bodovi: 43.984, Nivo: 51
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otvorit servis za mobove , a neznati ga popraviti baš nije pametno. što se tiče dekodiranja to nije neki bed za naučit.

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sad možda i nije kada se gotovo sva dekodiranja obavljaju čisto softverski. Dok je nekoć trebalo radit TP, a što je posebno zanimljivo bilo na Motorolama i nešto manje na Siemensima, trebalo je biti vješt u rastavljanju telefona, ali i u poznavanju hardvera. Što se samog servisiranja telefona tiče, promjena flata, mikrofona i sl. je najjednostavniji dio cijelog posla. Promjena CPU-a, pojačala, kuglanje i sl. je ono što ja smatram poslom u tom smislu. Znači mikroskop i lemilica na vrući zrak ti postaju osnovni alat. A ono što je najbitnije trenutno jest analiza tržišta, odnosno isplativost ulaska u takav posao.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2010
    Bodovi
    2.013
    Nivo
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao n3n0 Pregledaj post
    Nadji radnika koji to zna?

Mislim, nije u redu da otvaras servis, a neznas sta radis, zar ne?

Ne kazem da ti nemozes nauciti sta i kako, ali treba prakse. Kako bi bilo da svi serviseri gledaju tutoriale na Youtube-u prije nego krenu u popravak uredjaja, xD?
    @n3n0 U pravu si da nije u redu otvoriti servis, a da nemas pojma sta radis, ali isto tako si rekao da se moze nauciti, pa sam ja rad da to naucim.

Sto se tice radnika, racunao sam da prijavim radnju i sve krenem legalno kao sto je i red, ali to ce zahtevati placanje poreza, prihoda i jos mnogo toga, pa racunam da ce servis racunara slabo donositi prihod jer po mom proracunu trebam popraviti oko 50 racunara da bih platio troskove, a to je jako tesko jer je konkurencija velika, A za servis telefona je ta konkurencija jako slaba, pa bi se vise isplatilo.

= Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Nema goreg za servisera nego kad dođe na loš glas, a nestručnim popravljanjem upravo to ti se može vrlo lako dogoditi. Jednom kad te ljudi ocrne možeš jedino zatvorit servis jer će te obilazit u širokom luku.
    Ovo si 100% u pravu. Sto se tice racunara dosta me ljudi poznaje i zove me da im popravim racunar, ali to su neke sitne popravke tipa reinstaliranje sistema, popravka gresaka i slicno, a sad svaki drugi covek koji se malo zainteresuje ume da obori i podigne siste,

= Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Nije nemoguće naučit popravljat mobitele, ali nije baš ni tako jednostavno, pogotovo ne sve tipove mobitela. A što se tiče tutoriala i uputa kako, pogledaj malo pažljivije ovaj forum pa sam zaključi koliko se znanja nalazi na njemu. I to nije sve što bi ti kao serviser svih mobitela trebao znati.
    Ovaj forum je preobiman, ima tako puno tema. Trebace mi meseci dok ih sve dobro proucim, mislio sma ako neko ima nesto o najcescim kvarovima i laksim popravkama hardverskog dela telefona da mi to preoruci.

= Citat = Izvorno postao Chief_Wolfinjo Pregledaj post
    otvorit servis za mobove , a neznati ga popraviti baš nije pametno. što se tiče dekodiranja to nije neki bed za naučit.
    @Chief_Wolfinjo bas to je onos to se najcesce trazi ovih dana, jer se telefoni uzimaju kod mobilnog operatera koji relefon ogranici na njegovu mrezu, a ljudi hoce da ubace neku drugu karticu i traze dekodiranje.

= Citat = Izvorno postao Inovator Pregledaj post
    Sad možda i nije kada se gotovo sva dekodiranja obavljaju čisto softverski. Dok je nekoć trebalo radit TP, a što je posebno zanimljivo bilo na Motorolama i nešto manje na Siemensima, trebalo je biti vješt u rastavljanju telefona, ali i u poznavanju hardvera. Što se samog servisiranja telefona tiče, promjena flata, mikrofona i sl. je najjednostavniji dio cijelog posla. Promjena CPU-a, pojačala, kuglanje i sl. je ono što ja smatram poslom u tom smislu. Znači mikroskop i lemilica na vrući zrak ti postaju osnovni alat. A ono što je najbitnije trenutno jest analiza tržišta, odnosno isplativost ulaska u takav posao.
    Pa dekodiranje je ono sto se trenurno najvise trazi, rekao sam da me ljudi znaju jer popravljam racunare, pa mnogi misle da umem i oko mobilnih telefona, imao sam ponude i ponude o dekodiranju, a i nije tako losa cena za to. Puno puta sam nailazio na telefone koji nece da se ukljuce, nemaju signal, nece da prime karticu.

Sto se tice isplativosti, vec sam rekao da se samo popravljanje kompjutera i ne isplati toliko, kad bih u to ukljucio i popravku mobilnih telefona bilo bi puno isplatljivije.
    Zadnji uredio Hudini : 30-01-2012 u 16:21

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Tipično je za naše ljude da svakog tko se imalo razumije u tehniku odmah proglašavaju stručnjakom za sve što ima imalo veze s onim čime se baviš. Pa makar to bili i samo tamo neki čipovi. Do sada sam bio "stručnjak" za sve što u nazivu ima elektro. Najgore je u tome što takvi i to ozbiljno misle.
    Ako več igraš na kartu isplativosti onda je i samo dekodiranje mobitela tu jako problematično. U dosta slučajeva za otključavanje trebaš dodatnu opremu u vidu box-a ili donglea, a takve stvari i nisu baš jeftine. Problem je i danas ogroman broj modela na tržištu i velika dinamičnost tržišta. Ako npr. box za neki model platiš 100€ onda moraš imati barem 20-tak tih modela da bi ti se to isplatilo. Pitanje je hoćeš li npr. naći 20 istih modela da ti ih ljudi donesu na otključavanje. Ako već želiš u profi vode pogledaj malo gsm hosting forum da stekneš malo više uvid u sve to.
    A što se tiče obimnosti, tu ti nažalost ne možemo pomoći. Možeš jedino pokušat sreću sa traženjem kad ti je već mobitel u rukama. A za svaki slučaj smisli uvjerljivu priču zašto nešto ne možeš "objektivno" napraviti. Nikada ne smiješ reći da ne znaš .
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2012
    Operater
    Bonbon,T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    za servis mobitela treba ti od opreme najprije 1.lemilica s potencijometrom 2.povecalo veliko sa svijetlom 3.duvaljka na vruci zrak ili ti lemilica na vruci zrak sa regulatorom 4.mozeš a i nemoraš uzet lemilicu ic ona ti je za mjenjat sokete na plocama od kompova te dobro posluzi za mobitele 5.mikroskop jer neke djelove nemozeš radit sa povecalom 6.set odvijaca ili ti torhova.. itd
    Zadnji uredio Tomo Mobis : 04-04-2012 u 01:25

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    @Tomo Mobis ako radiš kako pišeš onda tvoja iskustva treba zaobići u širokom luku. A broj mobitela se daje isključivo na privat, da ne bi bilo zloupotreba,
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2012
    Operater
    Bonbon,T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hehe moje iskustvo treba zaobic dobro si me nasmijo radim stime vec 8 godina prodaja i servisiranje...

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Gle, ako baš hoćeš, imam debelo više iskustva od tebe i znam da taj posao, ako želiš biti majstor svog zanata zahtijeva preciznu i pažljivu osobu. Tvoje pisanje, zanemarimo pravopis, gdje nisi u stanju odvojit riječi banalnim pritiskom na razmaknicu odaje čovjeka koji se površno odnosi prema onom što radi. Moje iskustvo mi kaže da takvi ko ti nauče neke osnove, a sve drugo ili je nepopravljivo ili nema dijelova ili...(možeš dodat po izboru)i tu godine iskustva ne igraju puno ulogu. Tvoje nespominjanje bilo kakve mjerne opreme isto upućuje na nekog tko baš i nije majstor od formata. Ako me možeš uvjeriti da griješim, drage volje ću se ispričat.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2012
    Operater
    Bonbon,T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma uprav ste svaka cast i majstori koji imaju 30 godina radnog iskustva još u vijek uce i niko se nije rodio da sve zna....... a što se tice preciznosti tu se baš nebi slozijo savama...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    VeteranTagger Second Class5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Android OS
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    6.453
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.453, Nivo: 19
    Bodovi: 6.453, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problem da našnjih "majstora" je što svatko može kupiti set torx odvijača u Pevecu i on odmah postane serviser.
    Nedavno sam pročitao tu na forumu izjavu jednog člana (čak u nekoliko postova daje takve savjete) da on popravlja smočene uređaje tako što im zamjeni bateriju, eventualno ga otvori ako nešto ne radi i premaže određeni dio rakijom.
    Stoji da čisti, ali čisti medicinski alkohol bude od koristi, kod čišćenja, ali u rakiji ima puno "nečistoća" kao što su složeni šećeri, eterična ulja itd. Takvo "sručno" servisiranje mobitel dovodi do daljnjih kvarova, a samom tim i do daljnje nemogućnosti ili neisplativosti popravka istih.
    Every man is a genius until he opens his mouth.

14. 'Hvala' kaže:

7 days registered

Datum registracije
    Mar 2012
    Operater
    Bonbon,T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Treba onda da ga opere u slatkoj vodi mozda proradi koji heheheh bolje rakiju da popije a da kupi 100% alkohol za cišcenje i staklenu kemisku hehehehehh moze kupit torhove u Pevecu i kolko ce mobitela rastavit snjima...
    Zadnji uredio Tomo Mobis : 07-04-2012 u 09:48

VeteranOverdriveTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Operater
    Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    43.984
    Nivo
    51
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    najlajše je rastaviti mobitel , a poslije kad ga treba sastaviti bez oštećenja tu nastaje problem barem kod mene hehehe

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    LG g3
    Operater
    VIP
    Bodovi
    9.766
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.766, Nivo: 23
    Bodovi: 9.766, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jedno pitanje nevezano bas za ovo ali za servis imam jednu nokiu e75 i izgleda da krepao ekran,nema garancije...zna netko koliko bi mogao doci ekran i dali se uopce isplati popravljati i gdje...vidim da ima neki servis u draskovicevoj ili

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jan 2014
    Bodovi
    23
    Nivo
    1
    Bodovi: 23, Nivo: 1
    Ukupna aktivnost: 7,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question mobitel na servisu

pozdrav svima! kupila sam kineski smartphone mobitel i tablet prije par mjeseci u konzumu.mobitel mi je nezgodno pao i razbio se ekran... iako se ne kužim meni se činilo da osim što je display razbijen on možda radi jer se na nekim mjestima vidjela ikona za unlock i sve zgleda o.k ... ja sam se nadala da će me popravak doći do 250kn... jučer su me zvali iz servisa (zašto me zovu sa skrivenog broja? )i kažu mi da se popravak ne isplati( mob sam platila 600kn) jer je osim displeya otišla i matična ploča i popravak je 450kn! da li da odnesem mobitel u drugi servis ili da im vjerujem? možda im se ne da naručivati i mijenjati display pa su me ovako otkantali?

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vjeruj. Postoje mobiteli kod kojih je display zalijepljen za matičnu ploču i u pravilu se mijenja sve zajedno. Rijetki su serviseri koji se usuđuju to razdvajati. Postupak je riskantan, a zarada nikakva.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jan 2014
    Bodovi
    23
    Nivo
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok, hvala... znači kupujem novi.. ne znam da li da kupim opet kineski ili da uzmem markirani... ponuda je velika a suprug se opekao sa sony xpiriom koja se čudno ponaša što mi govori da ne znaš na kaj buš naletil...

Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kupi nekog kineza ali direktno iz Kine a ne putem nasih posrednika, normalno kupi i zastitu da ti opet prilikom pada ne nastane steta.
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 8
    Posljednji post: 13-07-2007, 19:57
  2. Izrada mobilnih telefona
    By Inovator in forum Općenito
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 18-10-2006, 16:54
  3. Gen-X nova generacija mobilnih telefona
    By RedkinG in forum Benq-Siemens (svi modeli)
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 13-10-2006, 22:39
  4. fotke sa mobilnih telefona - kad se male ruke slože..
    By gog in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 21
    Posljednji post: 29-08-2006, 18:09
  5. Odgovora: 7
    Posljednji post: 24-08-2006, 23:06

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove