plan stima. Taj mob trenutno kosta 398kn, a ne 600kn.
Moj prijedlog:
za 14 mj, kad iP5 vec bude odavno u prodaji, a iP4s znatno padne cijena ti ces moci kupiti iP4s za male novce na tarifi total m. Potom formiras obitelj m i kao drugog clana ubacis broj na koji ces kupiti iP3gs. Tako ces placati 170kn/mj x12mj =2040kn, a jos ces zaraditi bar 1000 kn od preprodaje iP3gs, sto znaci da ce ti ukupan trosak biti 1000kn ili 85kn mj. To je malo vise nego sada (placat ces 60 kn mj), a svake godine mozes na taj nacin mjenjati iP za noviji i bolji.
Jasno?
Nemam.
Dali su mi kredit prilikom kupnje mobitela, tek sam nedavno izašla iz minusa!
Ja zapravo mizerno malo trošim - trenutno imam Mrak tarifu gdje za 50-ak kn dobijem besplatne razgovore poslije prve minute unutar mreže (što mi je super jer je većina mojih na t-mobileu i uglavnom su to izrazito dugi razgovori), Blackberry opciju i 25 MB prometa (što ne koristim jer surfam preko blekija). Račun mi je vrlo rijetko preko 70 kn!
Kupila sam i Bonbon karticu, te natjerala dečka i dvije najbolje prijateljice da i oni uzmu, stoga sad besplatno razgovaramo ondje. Mjesečno moram nadoplatiti 40 kn pa to koristim za kratke pozive (obračunska jedinica je jedna sekunda i nema naknade za uspostavu poziva).
Stoga sam htjela pronaći neku jeftinu pretplatu na T-mobileu iz više razloga:
a) surfanje - za bonbon imam ragu od mobitela, a kako često nešto zabrljam pa mi mobitel poždere promet, ova tarifa mi je super jer je internet flat
b) vidim da mogu za sitne novce dobiti super mobitel, puno jeftinije nego u Simpa paketu ili, još gore, bonbonu
c) ne da mi se stalno paziti koliko imam na računu pa trčati po još kad mi nestane...
Dvije stvari mi nisu jasne...
1. Ako uzmeš pretplatu i mobitel na Extra total XXL odmah sljedeći mjesec možeš postaviti taj broj kao nositelja u Extra obitelj XXL, a ako ga postavljaš kao člana moraš čekati 6 mjeseci?
2. Ovo pod "a)" kada kupuješ uređaj na extra total xxl, to treba biti sa brojem prenesenim iz druge mreže? Ili mogu uzeti pretplatu na broj koji je već na T-mobile (nema pretplatničku obvezu)?
Pitam zbog toga jer bi htio da mi broj koji je u T-mobileu bude nositelj, a ne bi htio platiti 500 HRK prvi mjesec...
Da li se taj prvi mjesec treba platiti račun za Extra total XXL ili za Extra Obitelj XXL?
Zahvaljujem
točno. odnosno, ako ga postavljaš kao člana moraš čekati 12 mjeseci ako si na taj broj kupio iPhone
- ako je ugovor na broj iz druge mreže dobivaš -50%, 24 mj
- ako je ugovor na broj iz T-mobile mreže ne dobivaš -50%, 24 mj. No, ako s tim brojem iz T-Mobile mreže oformiš obitelj i u nju ubaciš broj iz druge mreže i ugovoriš OTPO dobivaš -50%, 24 mj - na obitelj
- ako si na priča XS i tijekom siječnja ugovoriš OTPO na Total XXL i kupiš mobitel = u veljači ćeš dobiti račun od 35 kn plus potrošnja (time si platio 1. od 24. računa po novom ugovoru na XXL)
- u veljači se prebaciš s total XXL na obitelj XXL i povučeš broj iz druge mreže na koji ugovoriš OTPO = u ožujku i narednih 5 mj dobit ćeš račun od 270kn + potrošnja
- oko 10. srpnja 2012. moći ćeš obitelj XXL prebaciti na XL ili pridružiti nekoj drugoj Obitelji
Do kraja ugovorne obveze potrebno je podmiriti još 2 mjesečnih naknada.
Zašto su ukinuli ono da se može tri mjeseca ranije?![]()
...mislim da nisu ukinuli, odi u T-centar i pitaj za produljenje...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ma ne može se, to su mi još prije rekli u SZK, a i danas u T-centru!![]()
Single tarifu može se prebaciti u obiteljsku već sljedeći dan, ako čak ne i istog dana
Pozdrav,
pitanje za ispravljach-a!
Moja situacija je ovakva:
Imam 2 pretplate u tele2 na svoje ime.za raskid prve pretplate moram platit penale u iznosu 635,48, a za raskid druge 1964,52.prvi bi isplatio prodajom lg gt540 i nesto sitno bi nadoplatio,a drugi prodajom lg 2x.
Zelio bih prijeci u t-mobile i uzeti neka dva dobra mobitela (galaxy s2 i recimo galaxy+ ili nesto trece) za male novce i iskoristiti ovu pogodnost 50%mjesecne naknade manje.
posto je tele2 ukinuo tarifu plan 0,kako sto bezbolnije ostvariti ovo gore napisano.
prijenosom oba broja na tarifu 500 iskoristio bi pogodnost,ako ih prebacim na obitelj 500 automatski gubim pogodnost,da imam jos jednu pretplatu sve bi bilo lako.ovako sam u nedoumici.
da li se uopce mogu dvi tarife od 500 spojiti u obitelj 500?
da li da potpisem u vipa ugovor na tarifu 25 na 12mjeseci pa da mi to bude treci broj koji cu prenjet i ostvariti pravo u obitelji na 50% nizu naknadu?to bi me izaslo 25*12=300 + rf za 12mjeseci.
ima li u ovome svemu pozitivne racunice?
Na oba broja trosim ukupno 300kn.
moze li ova kombinacija:
prenesem prvi broj iz tele na extra total xxl i uzmem galaxy s2 za 8kn.
prenesem drugi broj iz tele2 i postavim ga kao nositelja extra obitelj xxl i kupim galaxy+ za 198kn.
prenesem prvi broj kao clana extra obitelj xxl.
i ostvarujem 50%manju mjesecnu naknadu.
Zadnji uredio AHRGOVI2 : 11-01-2012 u 14:02
Koliko sam ja upoznat, kombinacija ti nije dobra jer taj prvi broj za člana extra obitelj XXL tarife možeš prebaciti tek nakon otplaćenih 6 mjeseci (ako si kupio Iphone onda nakon 12 mjeseci). Samo ako postavljaš kao nositelja onda se tarifa može odmah promijeniti, ali u tom slučaju ne možeš uzeti još jedan mobitel...
Imam Obitelj extra M sa 2 broja.
Ističe mi ugovor za nositelja za 2 mjeseca, a drugi broj je već istekao. Produžit ću oba i kupit naravno 2 mobitela. Jedan dobar a jedan manje dobar![]()
Imam također 16000 bodova. Kako do kredita? Kako ušećerit neki dobar mobitel? prijedlozi? hvala
1) Iznosi su ti preveliki. Jesu li to obračuni napravljeni u tele2 trgovini ili tvoja osobna procjena?
2) Koliko ti fali mjeseci do isteka po prvom , a koliko po drugom ugovoru?
3) Zašto ti se toliko žuri kupiti S2 i S+ kad će za 33 dana biti predstavljeni njihovi nasljednici, pa će S2 i S+ cijena još pasti?
4) Zar ti nije bolje kupiti uređaje preko oglasnika? Pitanje je hoćeš li uopće moći ostvariti sve što si zamislio s obzirom na liste čekanje za S2 i S+. Ja kupio S2 za 8 kn i prodao ga za nešto više od 2.700 kn.
ajmo prvo riješiti da dođeš do 18.000 bodova, s obzirom da su 8.11.2011. ukinuli kredite.
1) Imaš li trajni nalog?
2) Koliko ti iznosi račun za prosinac?
3) Koliko bodova su ti dodijelili temeljem tog računa i koliko imaš sada bodova?
4) Kad ćeš moći produžiti ugovor po nositelju, u ožujku?
Zadnji uredio ispravljach : 12-01-2012 u 16:37
[QUOTE=ispravljach;1010623]1) Iznosi su ti preveliki. Jesu li to obračuni napravljeni u tele2 trgovini ili tvoja osobna procjena?
2) Koliko ti fali mjeseci do isteka po prvom , a koliko po drugom ugovoru?
3) Zašto ti se toliko žuri kupiti S2 i S+ kad će za 33 dana biti predstavljeni njihovi nasljednici, pa će S2 i S+ cijena još pasti?
4) Zar ti nije bolje kupiti uređaje preko oglasnika? Pitanje je hoćeš li uopće moći ostvariti sve što si zamislio s obzirom na liste čekanje za S2 i S+. Ja kupio S2 za 8 kn i prodao ga za nešto više od 2.700 kn.
1.njihov izracun
2.Prvi istice za 18 mjeseci,drugi za 12
3.zelio bih iskoristiti ovu pogodnost 50% i radi flat interneta
4.to i mene muci
ovo je moj izracun isplativosti
raskid tele 2 pokrijem prodajom mobitela
1.uzmem na novi broj pretplatu extra total xxl i galaxi s2 za 8kn
2.1.2.2012.prebacim novi broj na extra obitelj xxl
3.prenesem prvi broj u obitelj i ostvarujem popost od 50% na naknadu te kupim neki mob od 50 kn
4.prebacim drugi broj na t-mobile,na tarifu extra total m i kupim galaxi+ za 398kn
5.nakon 6 mjeseci ukljucim drugi broj u obitelj i smanjim tarifu na xl
pretplata me izade 6*250+6*75+18*175=5100 tj 212,50 mjesecno u tele2 bi me izaslo12kn manje;naravno ovo je iznos samo tarife bez rf,poziva,poruka....
prodajom s+ I drugog jeftinijeg mobitela zaradio bih 2000 kn.
da li je izracun tocan?predlazete li nesto drugo?
ajmo prvo riješiti da dođeš do 18.000 bodova, s obzirom da su 8.11.2011. ukinuli kredite.
1) Imaš li trajni nalog?
2) Koliko ti iznosi račun za prosinac?
3) Koliko bodova su ti dodijelili temeljem tog računa i koliko imaš sada bodova?
4) Kad ćeš moći produžiti ugovor po nositelju, u ožujku?[/QUOTE]
Imam trajni nalog
200 kuna za prosinac
daju mi između 500 i 700 bodova
u ožujuku po nositelju
Ne mogu do 18000 jer su mi počeli već oduzimat bodove (stare 2 godine valjda)
u mojoj obitelji svi imaju iPhone4 (ili iPhone4s), i svake godine mijenjamo za noviji i bolji (3gs > 4 > 4s), a stari prodajemo za dobru cijenu. A veliki galaxy mobiteli nisu nam prirasli srcu da ih nosimo sa sobom, imamo ih par doma, ali se najviše koristimo galaxy tabletima. To je naš odabir. Ti moraš sam odlučiti što želiš.
U postupku sam izrade ove preporuke, pa je zapelo na nekoliko stvari...
1. Potpisao sam zahtjev za prijelaz iz VIP u T-mobile na extra total XXL (ne znam po kojem kriteriju određuju, al su mi rekli da postoji mogućnost da će mi odbiti zahtjev - cca 200 hrk je bila potrošnja u VIPu)
2. Kada sam htio napraviti drugi zahtjev za prijelaz drugog broja na T-mobile za člana extra obitelji kako bih ostvario 50% na tarifu za koju ce nositelj biti broj prenesen sa extra total xxl, rekao mi je gospodin iz T-mobilea (kuži što hoću) da bi mi on savjetovao...
da prvo taj broj koji bi prenio za člana extra obitelji XXL prebacim na istog korisnika kao i broj koji će biti nositelj extra obitelji xxl, jer nije siguran da ce mi inače priznati popust. Raspitao sam se u VIPu i kažu da je to moguće i da košta 90 hrk.
Nekako mi nema smisla ali gospodin je odmah skužio što želim i o čemu se radi, pa mi je savjetovao to i da pazim na korake...
ako postoje neka dugovanja prema vipu - možda te odbiju. provjeri s vipom jesu li sva tvoja dugovanja podmirena
zahtjev za drugi prelaz u t-mobile napravi početkom mjeseca koji uslijedi ugovaranju otpo-a po totalu xxl. dakle, početkom mjeseca koji uslijedi ugovaranju otpo-a broj s total xxl prebaci na nositelja obitelji xxl, a za člana zatraži prelaz iz druge mreže u t-mobile, a ugovor mora biti na istu osobu koja će ga uklopiti u svoju obiteljsku tarifu. ne gine ti trošak prijenosa ugovora u vipu
1) zovi szk i pitaj koliko će ti bodova otići u zastaru u siječnju, a koliko u veljači 2012. pa mi napiši.
2) koji dobar mob ciljaš? (samo nemoj reći S2 ili S+ jer je gotovo nemoguće da ćeš ih dobiti, oni ti mogu biti drugi ili treći izbor, ako se slučajno u riječkoj luci nasuka samsungov kontejneraš s pošljkom galaxya namjenjenih čitavoj europi)
3) obitelj M s dva člana: koristiš oba broja, ili si drugog aktivirao samo radi kupnje drugog mobitela?
Ok, novi plan. Sestri ne daju uzeti obitelj XXL.
Ja jos imam do kraja ovog mjeseca i300 tarifu ugovornu obvezu. Jel mogu ja uzeti obitelj XXL mozda vec i sad, ili barem 1.2, a da onda ona dodje kao clan i 'donese' u miraz 50% popusta?
Bookmarks