Tako je oduvijek, N8 je ipak klasa više i skuplji mob.
bok društvo mislio sam da s anom budem dobio i quickoffice koji je registriran tj. da ima licencu jer bez nje ne mogu ništa drugo raditi osim čitati imam c-7 koji je kupljen u t-mobileu, a kolega ima n-8 isto kupljen u t-mobileu i njega u quickofficu ne traži licenci i može bez problema uređivati i pisati.
Da li netko zna zašto je to tako.
Tako je oduvijek, N8 je ipak klasa više i skuplji mob.
Da li neko zna zasto mi se mob povezuje na internet sam, bilo preko WLAN-a ili preko GPRS??? Da li je za to odgovoran neki program koji sam instalirao ili ako sam postavio svoj e-mail racun( gedao sam postavke nisam vidio da ima neka automatska postavka), azuriranjem je instaliran f - security da nije zbog njega ????
Zadnji uredio Dr.House : 06-10-2011 u 11:41
To mi se čini najčešće pitanje ikad na ovom podforumu.
Kad ti se spoji sam provjeri na Conectivity (najjednostavnije ono desni gornji kut stisnut pa na one dvije strelice u pop up-u koji se otvori > Connection manager (u njemu stisneš na aktivnu vezu i na dnu toga piše što koristi tu vezu.
Ili možeš instalirat ovu aplikaciju - http://store.ovi.com/content/115503 u kojoj se isto prikazuju spojene aplikacije.
Navodno Nokia Francuska objavila kako Belle update kreće od 26.10.11.
Teško povjerovat da će tako brzo.
Zadnji uredio DASP : 06-10-2011 u 19:54
To sam i ja pokušao naći ali čini se da je to opet netko od "insidera" tako da je vjerojatno fejk.
http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=55395.0 tu ima neki link!
Tu sam i vidio ali opet nema nikakvog linka gdje se može vidit da je to Nokia potvrdila tako da...
Ja jos nisam dobio ni Annu... iz Italije je mob
Posto s Annom nisam nikako zadovoljan, na koji nacin se vratiti na PR 1.2 ?
Hvala !
Moze se...negdje sam pisao o tome.
http://cafe.mobil.hr/threads/66603-N...enja.../page40
probao si i uspio?
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Izašao neki mali update Anne, v25.007 preko OTA, ja još nisam dobio.
Može mi netko pojasniti ovo u svezi Quickoffice-a na N8. Naime, kada se spojim na Upgrade, nudi mi kupovinu licence za nekih 50-ak USD. Iako mi se čini kada idem editirati neki tekst da to radi bez problema. Znači, N8 ima full podršku za ovaj program ili sam ja nešto krivo skužio?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
A ima full podršku za ono što je instalirano već, za upgrade ne, jedino upgrade zna stić sa novijom verzijom softwera moba.
Inače program je sranje ako se mene pita, ne znam zašto bi netko htio platiti za ovo, Smart Office je miljun puta bolji, jedino nešto ne radi u horizontali na S^3, ne znam jesu li to ispravili još, moram provjerit.
Ja nemam Anu instaliranu, a mobilni mi nudi taj update od 25MB iz čistog mira, jer nisam tražio da li ima novih ažuriranja softvera, a on mi ponudio taj update i još neka dva mala, pretrage i još nešto. Onda sam ja iz radoznalosti ukucao ono *#0000# i provjerio jel i9ma novih updatea softvera i dao mi je apsolutno istu ponudu, znači nudi mi taj mali Ana update od 25MB, a ne nudi mi Anu koju nisam instalirao i još koristim PR1.2!? Zar mi nije trebao ponuditi cijelu Anu, mislim da je velika oko 300MB? I kako bi to sad izgledalo da ja prihvatim taj mali update od 25MB, a nemam Anu već PR1.2? Neću ja to najvjerojatnije raditi, al' pitam čisto informativno, jer možda nekad i hoću.
P.S. To mi nudi mobilni, a ne Ovi Suite na kompjuteru. Preko kompjutera ga nebi htio updatovati jer ću ponovo izgubiti naš jezik pošto je firmware iz Švicarske.
Postoji li mogućnost dodatne instalacije alfanumeričke tipkovnice kao što je ona na 5800 na 701?Malo sam nostalgičan![]()
dukicas
Ti na svom mobitelu imas instaliran jedan firmware koji se samo nadopunjuje novinama iz Anne. Zato ti i neda preko mobitela fajl veliki cca 300MB. E sad prilikom instalacije i fleshanja sa racunala, ono samo mora povuci s njihove stranice cijeli firmware tj. softwer da ti ga nanovo ukuca u tvoj mobilni. To ces vrlo lako skuziti ako ides nanovo refleshati telefon s NSU-om ili Ovi Suitom da ti prilikom sljedeceg fleshanja uopce neskida taj fajl jer ga vec ima skinuto, i tada ti cijeli proces traje jako kratko. Ovaj mali update ti mozda odmah bude instaliran u tome sto ti nudi u tih 25MB. A ako i nebude opet odes u sowtver updates i vidis jel ima sto novoga.
Sto se tice jezika, fleshaj preko Phoenixa i imat ces i hrvatski mislim samo odaberi pravi fajl. NIsam vise u tome ali mislim da bih mogao moci bez ikakvih problema.
Ali kad sam imao PR1.1 uradio sam update preko kompjutera i izgubio jezik i onda ga morao preko phoenixa ponovo flešati, a sad mi se to neda raditi jer sam i phoenixa deinstalirao i to nekako ''na divlje'' jer nije htio da se deinstalira na ffin način, pa sad je pitanje da li bih ga ponovo i mogao instalirati bez reinstalacije windowsa. Ali sjećam se da mi je gogy rekao da sljedeći put radim update firmware-a direktno preko mobitela i naravno wlan-a!? Pitam se šta bi sad bilo kad bi ja na ovaj PR1.2 prihvatio instalaciju tog malog ANA updatea od 25MB, bi li onda na mobilnom bila Ana ili PR1.2 ili bi mobilni se pogubio?
Prvo probaj instalirati phoenix nanovo. I to najnoviji po mogucnosti. (http://www.cpkb.org/wiki/Nokia_Phoenix_Service_Software)
Ako nezeli nikakvim putem napraviti reinstalaciju phoenixa tada se vrati system restore dan prije nego si maknio sam phoenix. Ako nisi imao ukljucen restore onda neznam, no znam da racunalo koje radi 3g bez reinstalacije windowsa xp (predpostavio sam da to imas jer si to napisao u teni o N8), nemoze raditi glatko ni osvjezavajuce kao prvog dana. Usput neznam jos tko ima xp pored sedmice koja ti je brza, ljepsa, preglednija i nepravi nikakve probleme niti javlja greske, no to je tvoj odabir. Ja bih je vec davnih dana maknuo, no tvoj je bed ako nemas volje instalirat sve nanovo. Meni treba za sve 5h i to da upicanim kako je bilo no dobro.
Zasto mislis da bih ti se mobitel pogubio pobogu ako ti i on sam nudi update? Pa vec bih instalirao x puta sve sto mi nudi. Dobio bih vjerojatno Annu, i onda bih isao na hard reset. Neznam sto to sve imas na telefonu no backup i instalacija svih tih programcica je djecja igra. Ja sam se igrao s tim telefonom i jedino sto bi mene zabrinjavalo jest da ti uz sve to nebude radio Nokia Ovi Store. To nazalost nisam nikad uspio popravit bez slanja na servis kod deckiju koji su mi napravili full flesh uredjaja. No ajd njih znam pa to bude odmah taj tren.
Fleshao sam N8 na Symbian Belle,ova zadnja dostupna verzija 111.020.0203. Mobitel s Belle koristim već tjedan dana i mogu reći da radi super. GPS hvata signal u manje od 30sek, kamera brže reagira, 6 home screenova i ovi widgeti mi se jako sviđaju. Home screenovi imaju zasebe postavke tako da sam radiš raspored ikonica i widgeta za portrait i landscape. U glavnom izborniku postoji opcija za dodavanje foldera i kreiranje submenia. Možem se imati od 3-6 home screenova. Puno bolji look&feel od Anna-e. Svima preporuka za update na Belle preko phoenixa, ili neka čekaju službenu verziju.
Na Belle imaš mogučnost za alfanumeričku tipkovnicu. Odeš na pisanje nove poruke>stisneš tipku u zadnjem redu između entera i strelice naprijed>alfanumerička tipkovnica.
Zadnji uredio domy_os : 09-11-2011 u 00:49 Razlog: spajanje postova
Što biva s temama i ostalim aplikacijama koje su radile na Anni kada se upgradea na Belle?
Kako se baterija drži pošto mislim da 6 home screenova i veće mogućnosti iziskuju i veću potrošnju?
Jel s Belle ona mehanička tipka na N8 za Izbornik postaje višak pošto meni nikako nije sjela, odn. volio bih da se u izbornik može nekom tipkom sa screena.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Bookmarks