Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 4 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 80
    Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.628, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Trajanje baterije na vasem iPhone-u

Nedavno (u subotu) sam uspio nabavit iPhone 4, i to čak u Tmobileu za vrijeme akcije, lucky me. Jailbreakan je na 4.2.1, tethered, ali šta sad. I baterija se grozno ponaša, bez da radim apsolutno išta, sa svim poisključenim, Locations, Push, Cellular data nestaje 5-6% u sat vremena. Dakle da ne radim apsolutno ništa, nego mi stoji sa strane pitanje je bi li izdržao jedan cijeli dan bez punjenja. Nije bilo ništa pretjeranog na njemu sa Cydie (samo appsync). Nakon te katastrofe sam ga vratio na tvorničke postavke i drži dva dana s praktički non-stop korištenjem i wi-fi jem uključenim i tek je na pola prazan. Isto tako, dok je bio jailbreakan sam osjetio prilično zagrijavanje kod intenzivnijih igrica, a nakon nekog vremena i trzanje iako sam redovno ubijao background procese. Nešto malo sam čitao po netu i poprilično ljudi ima iste simptome kao ja, a nisam baš vidio ikoga da je rekao kako mu nema velikog utjecaja jailbreak na bateriju. Tako da, da li ima netko sa četvorkom na 4.2.1 u sličnoj situaciji? I naravno da ne očekujem iste performanse na jailbreakanom i tvorničkom, ali ovdje se radi o više nego dvostruko manjem trajanjnu baterije.
    Zadnji uredio Corunir : 18-01-2011 u 20:50
    Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    S6 edge
    Operater
    V)(P
    Godina
    38
    Bodovi
    22.149
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.149, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam na 4.1 stavio jailbraik normalni, teethered...radilo je sve oko cca tjedan dana, isto tako poinstalirao možda par kojekakvih jednostavnih appova...i onda odjednom također po satu po 5-6% počelo padat..napravio sam restore i nisam od onda stavio jailbreak...i evo, od onda je prošlo cca 40tak dana...imam sa appstoreao legal instalirano 70tak appova i baterija mi drži duuuuugo... minimalno uvijek po 4h piše da ga intenzivno koristim...i po više od 12h standbye da bi pocrvenila baterija...
    Da ga koristim normal...dva dana bez frke...
    Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
    Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....

Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    meni uz igrice, internet i razgovore do kraja dana dode na nekih 50%...4.1 je soft, jb... nisam primjegila da se nesto vise zagrijava nrgo ne jb...
    ono sto sam primjetila je da se kamera jaaako grije... bez obzira na jb...jel i vama tako?
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemoguće da se kamera grije, ali ispod nje su memorija i a4, i da tamo se i meni zagrijavao što ej normalno, ali pitanje do koje granice. Evo
    Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2009
    Operater
    t mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hm a dobro u tu skupinu onda i ja spadam.. Baterija drzi jedan dan.. Uz net.. Fejs.. Msn... Igre.. Ako ga koristim non stop u 8 h isprazni se dosta.. Toliko da moram na kraju dana staviti puniti... Mozda ima nekakve veze mozda nema.. Al bas cu sad zbog toga sta baterija krace traje kupovati aplikacije.. Zato u torbi furam kabel.. A i ak slusate muziku isto guta.. Morao bi prvo izracunati koliko bi me kostalo da pokupujem aplikacije koje koristim.. I to nije 100% sigurno da zbog crackiranih app-ova baterija krace traje !

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije zbog crackiranih appova nego daemona koji se vrte u pozadini, to su procesi koje jailbreak doda. Rekli su da će do untethered verzije probati popraviti stanje s baterijom, upitno je koliko. Evo sad već probavam par dana i dok se jailbreakan mob preko noći isprazni za 30-40%, nejailbreakan se ispraznio za ukupno 3%. Pa sad reci da nije neka razlika. iPhone spušta frekvenciju na kojoj radi procesor za velik postotak kad je u standbyu, a čini se da ga daemoni koje jailbreak doda sprječavaju u tome te se zato potrošnja gotovo izjednači s onom kad se mobitel koristi. Naravno od te potrošnje treba oduzeti potrošnju ekrana, ali ugrubo je to to, i vremena koja sam ja dobio s takvim testiranjem to potvrđuju.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    May 2008
    Mobitel
    rip..N96 i ajfon 4
    Operater
    098-091
    Godina
    40
    Bodovi
    7.688
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.688, Nivo: 20
    Bodovi: 7.688, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    meni padne vise manje nekih 5-10 posto preko noci ako ga ne koristim. probat cu veceras pa cu editirat i stavit tocno koliko. tehered jb je na njemu
    ovisi i koliko kome noc-spavanje traje

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Bodovi: 109.480, Nivo: 80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo napomena: ako imate neki im program (skype, msn, im+) provjerite da vam on ne vuce bateriju. Meni je skype preko noci povukao vise od 50% i jedva ga je punio. Dok nisam iskljucio onaj push. Ali ne mora biti to, vjerovatno taj tethered vuce
    iPhone 5s 16 GB

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2009
    Operater
    t mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Btw sta donosi novi update 4.2 ?
    Sad sam izracunao cijene svih app -ova oko 150 kn.. Hm predomisljam se.. Sad pisem prek iphona 4 yailbreake 4.1 i ujutro mi je bilo 99% sad je vec na 50%.. Koma..

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ništa nije uključeno bilo. Location services, push, wifi, cellular data, brightness na pola, a s cydie samo appsync jer mi je bilo dosadno pa sam htio vidjet razliku u performansama u igricama između 3G i 4 (brutalna je naravno). Takav mi je u standbyu trošio 5-6% na sat. Nejailbreakan ima sve navedeno uključeno i drži 2 dana bez problema s umjerenim do intenzivnim korištenjem.

@zachary točno tako, vidiš da nije skupo a performanse su neusporedive i s tim ipak pomogneš proizvođačima, nisu oni baš svi besramno bogati kao rovio, gameloft ili ea. Osim toga, kod updateanja moba ti se neće izbrisati sav napredak u igricama ili postavke u aplikacijama, kao ni na ostatku mobitela dok kod update+jailbreak je to neizbježno

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako vam to kratko traju baterije? Meni traje oko dan i pol na 3GS-u sa dosta poziva, malo igranja, stalno ukljucen wlan (4.1 limerain)
    iPhone 5s 16 GB

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2009
    Operater
    t mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa eto tako... Jucer sam na poslu igrao igru i malo net.. Msn.. Igra.. I dva puta sam ga punio.. Pusiona blago receno... Btw di se mora uclaniti da bi se dobio develop kit za izradu app- ova?? Koliko to kosta ?

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    On je mislim besplatan, ali da bi stavio app na appstore i testirao ga, moras platiti 100$
    iPhone 5s 16 GB

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @imaticx: Pa eto, očito jailbreak ima problema s četvorkom, jer nejailbreakan 3gs se ne može mjerit s nejailbreakanom četvorkom, dok ako su oba jailbreakana četvorkina baterija je sramotno loša.

@zachary: Developer kit je besplatan ako ne misliš stavljat appove na Appstore. Ako misiliš ionako nemaš sreće jer zadnji put kad sam gledao se nije moglo u Hrvatsku primati plaćanje za prodane appove. Treća stvar: kit je samo za Mac OS, tako da ako ga nemaš nemoj ni pokušavati. Odnosno postoje razni načini za hackintosh ili virtualne mašine na koje se stavi Mac OS na običan PC ali u pravilu nema sreće s time.

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam u kuci i jedan iphone 4 (isto 4.1 limerain) i baterija traje dan i pol - dva
    iPhone 5s 16 GB

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eto, ja ga baš pokušavam maksimalno opteretit dok nije jailbreakan, dakle sve upaljeno osim 3G, samo EDGE i sad mu je već treći dan da radi bez punjenja i još nije prazan. Budem kod sljedećg punjenja isključio sve to pa ću vidjeti razliku.

Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa ja stalno igram igrice, stalno mi je upaljen 3g/E ili wlan, provjeravam mail svako malo, zovem, JB je 4orka 4.1 je soft...imam cak i u temi prognozu koja se apdejta svakih pola sata, i navecer kad idem spavat baterija mi je rijetko ispod 40%...cesce oko 50-6'...
    ne znam zaista sta vi radite al dobro
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2009
    Operater
    t mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako to mislis da se naplata App-ova nemoze obaviti iz Hrvatske ? Pa kma nasih developera koji su stavili svoje app- na store.. Znaci treba mi MAC- da bi mogao preuzeti kit ? Nejde na windows 7 ?..
    Sta radim sa baterijom ?... Hm nista
    Igram igre.. 3G je ukljucen... Net.. Msn.. Fejs.. I jedva baterija izdrzi jedno popodne znaci cca 8 h! Radna smjena.. A posto kao iphone4 ima i do 40% bolju bateriju od 3GS nije mi bss normalno da moram puniti 2x iphone tokom dana!

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2009
    Operater
    t mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svasta... Zvuci mi proces dobivanja develop kita kopliciranijim nego izraditi neku jednostavnu igru.. Morat cu pronjuskati to..

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    S6 edge
    Operater
    V)(P
    Godina
    38
    Bodovi
    22.149
    Nivo
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo primjer mojeg intenzivnijeg korištenja danas:
    4.1 nije jailbreakan, sve čisto i stock
    cca 75 aplikacija na njemu
    brightness na cca 80-85% non stop, bez auto

5:15h using
    17h standbye

cca znam da sam oko 2h igrao igrice, i 1h čitao materijale za ispit na ibooksu...ostatak surfanje, mail i gluposti...
    Tada mi je baterija bila na 10%

PS: po mom testiranju iPod na cca 80% glasnoće troši oko 2-3% baterije po satu.
    Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
    Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....

31 days registered

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    iPhone √16
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo vidin da nesto raspravljate o bateriji...pa evo ja ću dodat svoja iskustva
    iman i4....priko noći mi baterija padne za 1 posto ili niti jedan (vjerojtano jer mi nista ne radi u pozadini) a baterija mi izdrzi dan ipo dva (jedan put je i 3 dana)
    uglavnom izdrzi nekih od 8 do 10 sati upotrebe...eto ako vas jos sta zanima pitajte

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisi napisao je li jban, koji soft ima na sebi, itd. Samo daj šta god ti padne na pamet.

Ali recimo da računaš noć standardno, dakle 8 sati i da ti padne samo jedan posto. iPhone se automatski gasi na 3%, znači da ti ostaje 97% baterije od jednog punjenja. Ako uzimaš da je 1%=8h to bi bilo 97*8h=776h što je 250% appleovih deklariranih 300h sati dobivenih u laboratorijskim uvjetima, što je nemoguće postići u stvarnoj primjeni. Za kolko prodaješ svoju četvorku , ja bi takvu
    Zadnji uredio Corunir : 21-01-2011 u 00:11

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    iPhone 4 32GB
    Operater
    Teletina, T-ŠIT
    Godina
    40
    Bodovi
    5.428
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.428, Nivo: 17
    Bodovi: 5.428, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 17,0%
    Ukupna aktivnost: 17,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stvarno ne znam kakav ti to mob imas da izdrzi 10h upotrebe, izgleda da su nas ostale zaje... i dali nam pokvarene iphonove.

31 days registered

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    iPhone √16
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nije jb-kan...ima 4.2.1 soft.....

e ovo doli sta si pisa...znan i ja san to razmislja doduse nisan računa ali san uglavi promislija da bi onda triba izgurat vise od 300 sati u standby-u ali znan da to nije moguće...a sad sta da ti kazen...meni baterija padne za 1 posto ili nijedan ja tija ili ne...viruj mi ne falin ja taj mobitel niti ista jer vise ga mrzin nego volin...hahaha...mogu ti slikati screenshout navečer i jedan ujutro...mislin to ti neće puno značiti jer ga ja mogu u međuvrimenu puniti ali eto...

= Citat = Izvorno postao Zagy Pregledaj post
    Stvarno ne znam kakav ti to mob imas da izdrzi 10h upotrebe, izgleda da su nas ostale zaje... i dali nam pokvarene iphonove.
    taj put kad mi je izdrza 10 sati upotrebe izdrza je i 2 dana i 10 sati u stanby-u....hahaha...a neznan sta da van rečen, ali neman razloga van lagati....vjerojatno san uspija doć do 10 sati jer san slusa muziku na slusalice...pa kakva je situacija kod vas...meni većinon izdrzi 8 sati upotrebe???
    Zadnji uredio imaticx : 21-01-2011 u 00:28

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako kažeš da je tako, nemam ti isto razloga ne vjeroavt. Pogotovo jer se mom spusti za 3%, što bi dalo 258h standbya i iako je ispod 300h je i dalje nerealno.

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 4 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. [N97] trajanje baterije
    By PRONOKIA13 in forum Symbian S60 rel. 5
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 19-05-2010, 23:02
  2. 3GS i trajanje baterije
    By SmokingDope in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 06-05-2010, 17:25
  3. [Baterije] – trajanje baterije na symbian nokiji