jako podsjeća na Hero-a
maknuli trackball i dodali optiči "joystick", dodali LED flash, i maknuli tipke za uspostavu/prekid poziva...
Pojavile su se slike i specifikacije još jednog Android uređaja. Doduše specifikacije smo već vidjeli.
* 3.2-inch HVGA AMOLED capacitive touchscreen
* 600MHz Qualcomm MSM7227 processor
* 5 megapixel camera with LED flash
* Bluetooth 2.1+EDR
* WiFi
* Quadband GSM / EDGE plus dualband HSPA
* Magnetic compass
* 3.5mm headphone jack
* 1300mAh battery
![]()
jako podsjeća na Hero-a
maknuli trackball i dodali optiči "joystick", dodali LED flash, i maknuli tipke za uspostavu/prekid poziva...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Da, šteta što miču trackball. Maknuli su ga i s Incredible i stavili D-pad.
Evo i na gsmareni specifikacije:
http://www.gsmarena.com/htc_legend-3141.php
to je model koji nasljeđuje hero-adobr je uistinu
Pojavio se također na njemačkom Amazonu po cijeni od 459 eura. Razlika u cijena između Desirea i njega je 40 eura(možda je Desire ipak isplativiji?!)
Ali ništa ne osvaja kao onaj osjećaj metala kad primiš mob u rukuIMO, materijali izrade su debelo na Legendovoj strani.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
imam jedno pitanje posto bi volio uzet sada kada izadje ili taj htc legend ili desire aliglupa mi je ta zakrivljenost na dnu kod legend ne znam sta ga moraju kosit samo smeta kada ga stavljas u dzep
,,,nego moje pitanje je ovo imao sam u rukama par dana iphone i na njemu zaista sve ide glatko dok po youtube se vidi kako steka desire i legend,ocito os nije optimiziran ali me zanima kada se pokrene npr navigacija igo my way koja na iphone radi zaista perfektno brzo zumiranje na mapama nema stekanja dali se ista stvar dogadjala i na htc hero da tako steka ili radi normalno mozda glupo pitanje al me zanima odgovor ako tko zna hvala
![]()
U krivoj temi pitaš
Ima Igo tema(iskustva) i Hero tema
@xlr - to je istina. Legend će fizički trajat duže.
Izašao unboxing video i kratki pogled na mob, kao review. Video traje 20 minuta.
Evo link koga zanima.
Made from single blok of aluminiumIzrada stvarno izgleda odlično!
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Damn, mobitel mi je sprijeda stvarno lijep..
Jedino mi se nesviđa ova kutija u kojoj dolazi, preuska i preduga je, a kolko sam vidio, sva je bijela, nigdje nepiše ni HTC.
Nerazumijem zašto prave sve manje i manje kutije, pa ja sam svu opremu od Omnie u njezinu kutiju jedva ugurao i još kutija se nije mogla dobro zatvoriti, dok kutija od N82 je baš ogromna, četvrasta, sve stane bez problema..
No nije to baš ni bitno, bitno da je mob stroj![]()
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
...znaci prejeben je, unatoc samo 600 mHz, radi jako fluidno, odma bi mijenjal omniu za ovu igracku
btw evo jos jedan video i review....
http://www.slashgear.com/htc-legend-review-0876928/
video review nije najspretniji al pokazuje dovoljno
http://www.youtube.com/watch?v=JK0RRDgC_JU
Četiri nova HTC-a stižu na hrvatsko tržište
http://www.mobil.hr/novosti/one.php?sid=3548
"Legend je smartphone koji dolazi u aluminijskom kućištu, izrađenom iz jednog dijela, a dizajnerski se oslanja na prethodni HTC-ov model Hero, tako da ima optički miš kojim se upravlja Android OS-om. Na hrvatsko tržište stiže već sljedeći tjedan. "
![]()
Hi all, eto igrom slucaja i srece, danas sam na nagradnoj igri na HTC-ovoj press konferenciji u Zagrebu osvojio HTC Legend (fotke press konferencije i izvjestaj- LINK)
Prvi dojmovi? imam ga par sati, nakon Nexusa One, vrlo dobri, kuciste je izvrsno!
Pitanja pisite ovdje!
Btw, dosao je sa Android 2.1 i ima pinch to zoom odnosno multitouch. A i u pakiranju je 2GB kartica.
Kakav je taj optički joytick u odnosu na trackball??
kakva je brzina uređaja? (da li šteka, jeli sporiji puno od Nexusa)
Da li možda znaš kada bi trebali biti pušteni u prodaju Legend i Desire? (da li će možda biti dostupni kod operatera)
EDIT: jesu one tipke ispod displeya harwerske ili su to touch tipke??
Sad sam skužio da je mob od aluminija...
Hm... zanimljivo...
Kakva je izrada (recimo u usporedbi sa E71)?
Zadnji uredio Ico : 18-03-2010 u 23:10
eh ovako imam par pitanjanadam se da cu bar na jedno dobit odgovor,,ja sam isto jedan od onih koji je zagrizao za taj htc legend,medjutim jedino sto me malo smeta je taj slabiji proc,pa me zanima dali ce se na njemu moc vrtit neke igre npr za ubijanje dosade,i kakav je kada se na njega instalira anvigacija dali steka dali lagano zumira ili mu trokira,imah u posjedu par dana iphone on me odusevio bas zato sto je zaista vrlo fluidan telefon,no os kao os mi se ne svidja,,svidja mi se android os jako je napredovao pa me zanima kakva su vasa iskustva nadam se da ne postavljam pitanja u krivoj temi ovaj htc legend ce bit zaista hit
ps:i dali netko zna kolika ce mu biti cijena cca?samog uredjaja bez pretlate tako da mogu racunat kolko bi bio na crno![]()
Evo,moze se reci da se druzim s Legendom vec 12 sati hehe.
Pa da odgovorim, trackball, iako ih ne volim (vise volim kuglice ala BB style), on radi jako dobro, nije preosjetljiv, nije trom, a i sam Android 2.1 ne zahtjeva ga toliko, tako da sam ga koristio cisto radi testa. Dobar je u pisanju e-maila kad se spustas.
Brzina? Iskreno nisam osjetio razliku u odnosu na Nexus One, instalirao sam iste 3D igre, te sam multitaskao (Mp3 u pozadini, ja na twitteru i mailu), za sad nisam osjetio neku losiju stranu 600 mhz procesora i manje RAM-a. Ja to pripisujem dobrom OS-u,jer Android radi i na puno manje i to vrlo dobro.
Info o tome jos ne znam, nisu nam otkrili iz HTC-a, osim da bi trebalo biti tokom slijedeceg mjeseca, koji operateri i detalji nisu poznati.
Hvala bogu, tipke ispod ekrana su hardverske, ne volim touch tipke, te su ove tipke plasticne, i dosta tvrde tako da znas kad si je stisnuo.
Da, mob je od jednog komada aluminija, stoga skidas samo donji mali poklopac i u njega umeces bateriju (kao kod fotoaparata), te microSD karticu i SIM karticu.
U odnosu na E71, rekao bih elegantniji, E71 je radjena od tezih metala i sam imperativ na dizajnu je bio da se skuzi da je od metala, ovoga ne skuzis ako ne znas da je od aluminija, fino su ga zamaskirali, no kad ga primis, osjetis da je to jedan komad moba.
Vec vidim da ce ovo biti vrlo kvalitetan i dugovjecan uredjaj, a i da ce se na ebayu pojaviti razna kucista i razne boje (kao E71 bijela).
Eto Ico, nadam se da sam odgovorio.. sada rapt0r,
kao sto sam odgovorio i Ici, 600mhz ne gledam kao slabije, 3D auto utrke rade, kao i best Android game- robo defense. Uskoro cu dobiti jedan Snapdragon Android, pa vec trazim nekakve benchmarke da osjetim razliku, no mislim da je to kao razlika izmedju auta od 350 i 40 konja.
Navigacija? upravo je trazim, vjerovatno cu sloziti iG08 imam problema s instalacijom.
Brzina, obzirom da je OS optimiziraniji i napredniji, radi isto brzo kao i iPhone 3GS (imaju procesor istog takta osim sto Legend ima vise RAM-a).
Surfanje? pinch to zoom radi u pregledniku, home ekranu, fotkama, cak i zoomu kad se slika, sve radi glatko i brzo. Zanimljivo je sto kad sam s Marketa skinuo Operu, tamo ne radi pinch to zoom.
Kamera je potpuno ista kao i HD2, Nexus One i ostali HTC-ovi uredjaji opremljeni 5mpx + autofokus+LED bljeskalica kamerama. Snima video od VGA rezolucije, sto sam isprobao jucer i ok je.
Eto, sto jos? autonomiju cu uskoro testirat, no ocekujem kao Nexus One,maksimalno 2 dana uz stalno koristenje wifi-a.
Da li će to možda biti desire??
Da možda ovdje nije bio tipfeler... 350 vs 400 konja!? (ako je razlikao kao između 350 i 40, onda je to ogromna razlika)
Znači, nije se ništa spominjao datum prodaje kod ovlaštenih trgovaca? (movens, mikronis...)
EDIT: sjetih se još jednog važnog pitanja:
Da li podržava Smart Dailing ?? (recimo, Hero je bio jedini Android mob koji je to podržavao)
A gle, Desire? recimo u obliku Nexusa One.da, tipfeler, 400 konja sam mislio, no znas sto hocu reci, vjerujem da su razlike minimalne, jer oba dva lete, HTC Sense radi bez greske.
Eto u usporedbi sa HD2, tu dolazi do izrazaja bolji Android OS u odnosu na Windows Mobile.
Za sada nema info o prodaji.
Smart dial? ima, utipkavam broj i vuce mi van kontakte kako ga utipkavam.
Bookmarks