Izgleda da su te "naši" operateri ugodno iznenadili svojom urednom distribucijom SMS poruka naime probaj poslati poruku na neki isključeni mob pa ga poslije nekog vremena uključi i kad dobiješ delivery podatci bi se trebali razlikovati...![]()
U zadnje vrijeme sam primjetio da mi na mom Siemensu a i na jednom drugom kod delivery reporta pise isto vrijeme i datum dva puta umjesto da pise kada je poruka poslana i kada je dostavljena ?!![]()
Cini mi se da je to prije normalno radilo. Nisam bas imao love za isprobavati kako radi.
Nisam valjda jedini koji ima takvih "problema"![]()
Izgleda da su te "naši" operateri ugodno iznenadili svojom urednom distribucijom SMS poruka naime probaj poslati poruku na neki isključeni mob pa ga poslije nekog vremena uključi i kad dobiješ delivery podatci bi se trebali razlikovati...![]()
Sve mi je to jasno... Davno prije je delivery report normalno radio i prikazivao vrijeme ali evo u zadnjih recimo par tjedana sam primjetio da bas i ne radi onako kako bi trebao (na Vipu). Neznam jeli problem u Siemensovim mobitelima, ali koliko sam cuo od frenda izgleda da je to ipak nesto kod Vip-a krivo.
Budem poslao mejl Vipnetu pa se javim sa odgovorom![]()
U VIP-u je kvaka,ja koristim 6510 i izvješća mi nekada jako kasne(po 3 sata ili više a kad stigne vidi se da je bila dostavljena omah nakon slanja).![]()
Boyz pa pređite na CRONET/SIMPU!!Tamo nema takvih sranja!
![]()
Ma imam oba operatera u uporabi,čak je na Cronetu pohvalno što ako ti kasni Report jer si bio nedostupan trebaš samo tražiti stanje na računu i odmah dolazi ali na VIP-u njeee.
Dakle ovo je odgovor od vipa... morati cu poslati malo detaljniji mejl da dobim pravi odgovorPostovani,
zahvaljujemo na Vasem e-mailu, te interesu za nasu kompaniju i usluge.
Delivery report je izvjesce o isporuci tekstualne poruke. Vrijeme koje se
navodi u izvjescu nije vrijeme isporuke nego vrijeme slanja poruke. Delivery
report Vas izvjestava da je tekstualna poruka koju ste poslali npr. u 20:20
h isporucena.![]()
Koliko se ja sjecam Delivery report izgleda ovako:
Ako je poruka poslana u 15:45 a osoba kojoj je slana je upalila mob tek u 16:20.Status for:
Ime Osobe
25.11.2002 15:45
Deliverd
25.11.2002 16:20
Tako je prije bilo a sada jednostavno pise uvijek isto vrijeme !?![]()
Možda Reporti idu preko GPRS-a? Ma zezam se,sada isporučuje odmah i nemora ti to biti čudno.
...osim ako mob na kojega šalješ je nedostupan pa po prijavku na mrežu SMS centar (tj. server) tek onda prosljeđuje poruku; što će reći da ga nije "sigurno" prosljedio po primitku na server.
Kaj se zamarate sa sitnicama . Ne tako davno bili smo sretni ako se poruka nije izgubila .
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ma neeeee!
Ona je bila tu samo je mi nismo "znali" pročitati.
Pitajte svakog djelatnika kompanija koje nam pružaju mobilne usluge i oni će vam odgovoriti isto.![]()
Ako uzmemo u obzir da je po zakonu energija neuništiva i ako SMS nakon pretvaranja u radio signal postaje neka vrsta energije onda je poruka stvarno bila tu samo naši mobiteli ju nisu bili sposobni pretvoriti u prepoznatljiv oblik.Na kraju krajeva ipak su naši operatori u pravu![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Šljaka gleda Zvjezdane staze...![]()
Ova ti je bila dooobraaa!!!
![]()
![]()
Kak' si pogodil?![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Naracija ti je odmjerena i iskazuje nadnaravnu inteligenciju koja se krije iza nevinog izgleda kao i u zvjezdanim stazama kad se Kirk obraća drugima (a tu je i Spok koji ima uši prilagođene današnjim modelima mobilnih aparata - handsfree)...![]()
nije to nista. kod nas u bih na BHGSM-u se desi da npr. vrijeme kada je poslana poruka bude 10:10 a primljena u 10:05
imao sam c25, c35, m35, c45, c55, m55, ST55 i s65 a sada imam SX1 1GB i SE K800i 1GB
testirao sam (manje od mjesec dana) EF81, SXG75, M65..........
igrao se s EF91 (dva tjedna) i N95 (par dana)..................
Znao sam da je putovanje kroz vrijeme moguće , ali da će ga Bosanci pronaći....![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
It's nice to be important, but it's more important to be nice
mene jos uvijek muce ti reportovi ,))
ali recimo da se stanje malo poboljsalo ... ispravana report (sa tocnim vremenom) dodje kada poruka nije dostavljena) ali kada ona dodje "na vrijeme" onda ne pisu pravi podatci :-)
evo prvi put ovo citam,i sjetio sam se da sam i ja imo takvih problema prije par mj,a pazite ovo,nazovem ja vip i tip mi kaze da je to normalno i da tako treba bit,ja ga pokusavam uvjerit da je nas krivo,al on se nije dao zbunit pa ja odustah!!!!!11
Slao sam ja par mejlova ali mi jos nisu dali do kraja odgovor...rekli su da cekaju odgovor od tehnicke sluzbe)
nije sad da meni to treba ali prije je radilo a sada ne radi)
:-X
al dobre su im fore,oni su u stanju covjeka uvjerit da ak iz njihove mreze nemres nazvat da to tak treba bit!!!
Još uvijek nisu prošla vremena Don Quiote-a.Dobro je to.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks