Najprije sto se samoga tijela tice.
Bez obzira na moguce kalkuliranje..."za cijenu 500D mogu uzeti 450D i recimo prime 50 - ku f1,8"...moja preporuka ipak ide 500D modelu. Najocitija razlika je u video mode - u. Dok 450D uopce nema mogucnost snimanja video mode - a, 500D model raspolaze mogucnoscu snimanja HD video clipova (20 fps). Osobno, ne koristim video mode na foto aparatu, tako da bitnost malo prije opisanoga ovisi o navadama korisnika. Ono sto jest bitno i u cemu model 500D definitivno ima prednost pred modelom 450D je chip i procesor. Chip je vece rezolucije (na modelu 500D) uz zadrzavanje gotovo istih dimenzija chipa modela 450D, sto je potencijalno generator suma i jos poneke mane. Ipak, fotografije fotografirane modlem 500D imaju nizu razinu suma i vise detalja u odnosu na fotografije fotografirane modelom 450D. Sve ovo zahvaljujuci novome Digic 4 procesoru. Osobno nisam bas vjerovao u Canon reklamnu produkciju po ovome pitanju dok se osobno nisam uvjerio razliku koju Digic 4 donosi. Jos je jedan segment u kojemu Digic 4 procesor daje veliku prednost 500D modelu, jesu performanse aparata u uvjetima smanjenoga svjetla. Stoga kada se sve zbroji ja da uzimam u ovome trenutku uzeo bi 500D.
Odgovori na ostala pitanja:
1) Ovisi o tome kakve fotografske rezultate zelis i o tome kakve fotografske navade gajis. Osobno ne bi isao na kit objektive. Radje bi uzeo tijelo uz neki Sigma ili Tamron objektiv vecega raspona. Takvi objektivi nisu za foto puritance, niti se mogu pohvaliti vrhunskim performansama kada govorimo o svjetlosnim vrijednostima ili ostrini duz kadra, ali su u mnogo situacija vrlo, vrlo korisni i svakako su zahvalnije i kvalitetnije rijesenje od kit varijanata. Moja sugestija je Sigma 18-135 ili 18-200 (ima i Tamron slicne inacice uz jos jednu dodatnu ediciju 18-250).
2) Prime lece su nezamjenjive i sto se tice performansi i sto se tice ambijenta koji daju fotografiji. Jednostavno nemaju alternative i svako tko misli ozbiljnije zagaziti u fotografske vode u torbi mora imati barem jedan.
3) Za ovo je potrebno vise informacije...sto znaci dobre za pejsaz...koje karakteristike trazis?
Smije se tu...dok god nije oglas...odgovor je ne. Nisu jeftiniji u Italiji. Negdje sam pisao, s obzirom da puno putujem, Italija i Slovenija nisu isplative destinacije za kupnju foto opreme. Cijena foto opreme tamo je jednaka ili visa cijenama za iste artikle u RH. Dakle, uz povrat poreza bi se mozda i isplatilo, ali opet povrat poreza nije jednostavno za ostvariti i iznosi koji se vracaju su nizi od implementacije Tax free - a. Uz ogradu da se u Sloveniji cesto daju naci kvalitetne akcije na kojima se opremu isplati kupiti jer je u prosjeku 30 ak % jeftinija nego li sto je u RH. Isplativa destinacija je Austrija gdje su cijene 20 - 30 % nize od RH.

Odgovori uz citat
)

Bookmarks