Evo odlucio sam kupiti novi mob i zanima me vaše mišljenje koji je bolji... 5800 sam posjedovao i nije me nešto oduševio a nije ni razočarao,a x1 nikad nisam imau u rukama niti ga koristio tako da nemogu sam odlučiti.....
Evo odlucio sam kupiti novi mob i zanima me vaše mišljenje koji je bolji... 5800 sam posjedovao i nije me nešto oduševio a nije ni razočarao,a x1 nikad nisam imau u rukama niti ga koristio tako da nemogu sam odlučiti.....
Pa otiđi prvo u neki vip centar ili nešto slično pa isprobaj najbolje. Ja sam gledao x1 ali su me obeshrabrili forumi na kojima su se stalno vrtile ozbiljne zamjerke (pucanje kućišta, loš rad tipkovnice, lag itd.), a ekran i sucelje su mi se prilikom isprobavanja (vise njih) cinili nezgodni za koristenje. Paneli su kao nekakva velika inovacija, no se ja jako brzo odustao od njihm tj. od izrade novih za x1. Vjerojatno svaki ima svojih draži, ja sam ipak uzeo nokiu i prilično sam zadovoljan (oduševljen sam mogućnostima moba, al su neke stvari mogle biti i jednostavnije- tu je sony ericsson inace glavni, sto se tice jednostavnosti, al ne znam koliko se to osjeti kod xperije, jer nit je hardware se, nit je vecina softwarea). Moje osobno mišljenje, tj. prijedlog, je da, ako već tražiš zamjenu za 5800, ciljaš na nešto drugo/bolje.
evo, ja znam nešto jako loše za X1. On ima jako čudan software koji se stalno zblokira a često moraš vaditi bateriju (moj dva frenda su ga imala ovaj jedan ga je vodio tri puta na servis i dobio je novi ali je ostalo isto pa ga se odrekao u oglasniku, a ovaj nakon dva servisa prodao jer(ga je htio baciti u zid) mu je malo previše do***dio.
A nokia je nokia s njom nikad nemožeš promašiti jer po meni je nokia najbolja firma za mobilnu telefoniju
ma da nisam posjadovao nokiu vjerojatno bi se odlučio za nju ali me nekako više privlači x1 jer ga nisam imao i htio bi ga isprobati.... a što se tiče kvarova nokia 5800 koju sam imao je znala mješat tipke npr. upreš broj 2 a ona skonta koda si uprao 3 ili upreš "postavke", a ona otvori "programe"...
Imam Xperiu skoro godinu dana i u tih godinu dana nije mi se smrznuo niti jedanput niti sam morao vaditi bateriju tako da to nije pravilo.
Jedino je istina da im je tipkovnica boljka.
ma ako on ima virtualnu tipkovnicu necu onu drugu ni otvarat ,jer mrzim tipkat po maloj QWERTY tipkovnici i radije bi da je nisu ni stavili a da je mob malo tanji...
Jedna od prednosti X1 je WM tj. ROM-ovi. Ako ti dosade paneli ubaciš SPB, ako ti to dosadi staviš TF3D, a kada ti to dosadi staviš HTC Sense.
X1 imam već dosta dugo i nemam problema sa tipkovnicom (iako, većinom koristim virtualnu). Bateriju sam vadio jedino kada sam isprobavao nove programe pa se smrzla. Sada imam Valkyrie ROM i sve radi odlično.
Pucanje kućišta se odnosi na držač poklopca baterije. Ali ako si oprezan kada ga skidaš neće se to dogoditi.
Evo ja imam X1 sad oko mjesec dana. Kupil u Vipu na produzenje pretplate.
Uza sve strahove i price mogu ga manje vise pohvaliti,rezolucija je prevelika za takav zaslon ali zato je to Windows i postoji brdo podprograma.
Jedino u kaj sam se uvjeril jest osjetno slabiji prijem od N82 ili Xda to je valjda cijena puno Aluminija.Ali da se nebi krivo razumjeli ja sam blizu Madjarske granice i laganoj udolini pa inace imamo najvise nekakav Edge signal (i to zna varirati).
Stavil sam si original Njemacki soft unutra vrlo jednostavno za napravit i iako je ista verzija kao original mogel bi se zaklet da je za mrvicu stabilniji.
To sa softwerom da se resetira isl uopce ne dolazi u obzir.
Mislim da se 5800 ne moze mjeriti no ako ako ti ne treba ova klizna tipkovnica i programi kakve Windows podrzava onda ti je i Nokia dosta a i osjetno je jeftinija.
Zadnji uredio Author : 03-12-2009 u 00:47
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Bookmarks