5800XM ima potpuno iskoristiv GPS jer možeš birati koju želiš navigaciju,a i symbian je pa možeš instalirati razne aplikacije(ako ti je to naravno potrebno).
5800XM je bolji izbor jer si naveo da te kamera uopće ne zanima..
Doslo je vrijeme da kupim novi mob. a bitne su mi 3 stvari:
1.ugrađen gps prijamnik
2. wi-fi
3. trajnost baterije
-dosta surfam mobitelom po netu pa mi je bitno da to funkcionira kako treba, zato mi i treba wi-fi povremeno, trajnost baterije mi po specifikacijama izgleda podjednaka ali sam malo skeptican prema nokiji u tom pogledu...
-znam da to uopce nije ista klasa mobitela ali su trenutno slicni po cijeni (malo ispod 2000kn) i imaju ono sto meni treba. Kvaliteta kamere me uopce ne zanima, iako znam razlike.
Zanimaju me iskustva onih koji imaju ove mobitele, koji su im nedostaci po vasem misljenju?
5800XM ima potpuno iskoristiv GPS jer možeš birati koju želiš navigaciju,a i symbian je pa možeš instalirati razne aplikacije(ako ti je to naravno potrebno).
5800XM je bolji izbor jer si naveo da te kamera uopće ne zanima..
hm, symbian...rekao bih da me zanima zbog aplikacija ali imam vec preko godinu dana 6120c i nisam nista radio sa symbian aplikacijama tako da vjerojatno necu niti previse na novom mobitelu. Ako je bolji GPS na nokii onda cu nju vjerojatno kupiti, samo sam jos u dvojbi sa trajnošču baterije.
Frend ima 5800xm i kaze da ju puni svaka 2-3 dana, sestra ima c905 i kaze da je u pocetku drzao oko 5 dana a sad 3-4.
-kakva su vaša iskustva sa trajnošču baterije?
Imho ako ti je surfanje prvi i primarni uvijet kod mobitela postoje punooo bolje opcije od ovo dvoje navedenih (npr iPhone je gotovo savršen u tom pogledu, a u istom cjenovnom rangu se nalazi)... c905 ima bolju bateriju no surfanje je ipak lakse kod TS mobitela...
Nokia tu nemas kaj razmisljati,pogotovu jer ti je GPS navigacija bitna,baterija je vrlo dobra.
A kako si nju navel znaci da ti odgovara TS zaslon,SE je jedino sa kamerom u prednosti.
Kaj se tice Wlana to neznam jel ne koristim takvo nekaj,iako mi mobovi podrzavaju.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
TS mi je draža stvar od slide-a, wifi mi je bitan jer igram travian prek moba, a cesto nisam doma a u blizini sam bezicnih mreza....na 5800 mogu jos stavit mini operu ili nesto slicno za bolje surfanje.
Sto se tice iphonea, mogu ga nabavit za 2200kn a 5800xm za 1500kn tako da mislim da ipak nisu u istom cjenovnom rangu.
-ipak mislim da ce biti 5800xm
Ako ti je bitan GPS Nokia je tu u prednosti, imaš više mogučnosti za navigaciju. WiFi imaju oba, ja se sa svojim c905 bez problema kačim na mreže i surfam preko Opere mini. Iako bi to bilo ugodmije na Nokii jer ima veči ekran. Što se baterije tiće tu je SE u prednosti.
PREDATOR
Bookmarks