Koji je bolji od ova dva,onako općenito gledano ?
Usput može preporuka nekog moba sličnog x1 (fizička tipkovnica, os...)
Koji je bolji od ova dva,onako općenito gledano ?
Usput može preporuka nekog moba sličnog x1 (fizička tipkovnica, os...)
htc touch pro2 je bolji
A jel to izašlo u hr ,koliko dođe ?
Koliko fpsa ima snimljeni video ?
Možete i drugi komentirati !![]()
Zadnji uredio Picipolivadi : 03-05-2009 u 00:13
Nažalost sam čitao dok cijenu nisma ugledao.
Po meni mob koji ima sve.
Lijep mi je , multimedija je super,os,fiz tipkovnica,tuch, rezolucija,boje, sve naj .
To je mob s kojim bi bio zadovoljan ali me spriječava samo jedna jednina stvar, a to je cijena .
Volio bih da ima manje memorije jer mi netreba toliko u svrhu da smanje cijenu.
X1 je daleko bolji mobitel, to i nije neka usporedba.
Nokia 5800 je po meni samo test verzija novog operativnog sustava za Nokijinu perjanicu ponude koja se sprema izaći - N97.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Tu se varas. XM 5800 je daleko bolji mobitel, ne samo zbog softa (S60v5) nego opcenito dizajna, izrade, opreme... Imao sam X1 u rukama par tjedana i onaj slide se poceo klackati i recimo u hodu je uzasno tesko tipkati SMS poruke na onoj QWERTY tipkovnici. Jednostavno su tipke premale.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Osobno sam imal sve SE pametne mobove sa UIQ operativnim sustavom mobovi su bili manje vise veliki ali zbog velikog zaslona je bilo ok.(sve do modela P1) dalje nije moja tipa.
Hocu reci da dok je bil u najavi X1 nije mi se dopal zbog velike rezolucije zaslona a sam je jadno mali.Povrh toga napustili UIQ i uzeli Win.A tipkovnica sa strane i nije nekaj.
Moj zakljucak :radije bi zel 5800.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Ne bi puno dobio na cijeni i da smanje memoriju...
ima u italiji za kupit (tek kad izađe) za 600 €....naravno dobije se porez ali se onda treba carina platiti......klik
....DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI....
Samo ludak prkosi jacima od sebe i izlazi kao pobjednik!
Ipak su to dva različita mobitela sa različitim namjenama.
X1 ima bolji ekran,jači procesor,napredniji OS,punu qwerty tipkovnicu,metalno kućište i više je poslovno orjentiran.
5800XM je glazbeno orijentiran smartphone i kao takav je prikladniji izbor.U svemu ostalom X1 je bolji.
A kako stoje stvari između nokie n96 i 5800 ali neračunajući kameru .
Ja bi izabravo N96, zato što ima više memorije, sa novim FW-om je 1000 puta brži, bolja je kamera i ima hrpetinu dobrih dodataka.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Evo nove usporedbe.
A kako je stanje između nokie i i900 Omnie ?
Zadnji uredio Picipolivadi : 10-05-2009 u 19:24
stanje je loše, na koju nokiju misliš?
WM je po meni puno bolji od symbiana.
A i nokije su mi se dobrano zgadile, neznam, izgubio saam povjerenje u nokiu, mislim stvarno, ne samo da su im apsolutno svi novi mobiteli napravljeni tako klapavo i loše, nego im još i softwer uspiju dobro zajebat, pa onda pol godine nakon početka prodaje moba izbace update sa upotrebljivim firmwareom. Samsung je po tom pitanju puno pristojniji (WM općenito), a da ne govorim koliko puta su im mobiteli kvalitetnije napravljeni.
Mislim na 5800.
A vidim da nokia ima 16 mb boja i zaslon 640x480(tako nešto) a omnia ima 64k moja izslon od 400x240(tako nešto).
S obzrom da je jedino nokia u tom pogledu bolja od omnie ,koliko ta dva faktor utječu (na ljepotu igre,i same slike (video,fotografije ...) ) ?
Zadnji uredio Picipolivadi : 11-05-2009 u 10:46
A koje ekran kvalitetan (a na omniji jeste), razlika u kolićini boja je jednostavno neprimjetna. Windows Mobile je ograničen na 65k boja i to je tako, ali je svejedno jer ljudsko oko nemože razlučiti tolike razlike u bojama. Naravno rezolucija od 5800 (360*640) je značajno bolja i to se primjeti.
A ako kupuješ mob za igranje igrica i gledanje videa, preporučujem ti da razmisliš o PlayStationu Portable, on ima neusporedivo najbolje igrice!![]()
A dali 5800 može konkurirati iphoneu3g ?
Pa, može i ne može.
Može zato kaj ima bolju kameru, veću rezoluciju ekrana, bolje zvučnike, proširivu memoriju,Symbian, 3G, slanje datoteka preko BT-a bez nekih third party aplikacija. Isto vrijedi i za snimanje videa i slanje MMS-a.
Ne može zato što iPhone ima multitouch, pun k (bes)korisnih aplikacija, fluidnije sučelje.
Prepostavljam da u borbi 5800 i lg renoira nokija ubija osim u kameri (to je pitanje ) ?
Da. (to je čestica, koristi se i kao kratki odgovor na pitanje)
Bookmarks