Mene jaaaako živcira kad netko ovako piše....
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=410505&postcount=1
užas, kako se samo može učiti tako pisati???
Vaše mišljenje?
Mene jaaaako živcira kad netko ovako piše....
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=410505&postcount=1
užas, kako se samo može učiti tako pisati???
Vaše mišljenje?
Seriously?
Ma, to je navika s mobilnih, odn. od pisanja SMS-a. Meni se čini dobrom zamjenom s obzirom da mreže službeno ne podržavaju naša slova (šumnike).
BTW, neki dan sam zamolio frendicu da mi točno napiše kako se čita jedna riječ s turskog jezika. Ona ima Nokiju 6030 i poslala mi je poruku sa slovima "d" i "c". Drugi dan je pitam zašto mi je tako napisala, da mi u biti nije pomogla, a ona kaže-Pa napisala sam ti poruku s našim slovima "đ" i "č".
Da mi je stavila slovo "h" iza slova, bila bi mi pomogla, ovako...
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
meni je ti isto iritantno. i nikad to nisam koristila u sms-u...zbog uštede prostora![]()
jedino ako je riječ takva da moram (npr. da se razlikuju sok i šok)
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
ma da ali ovako zvuči ko švabski
presheravanje do bola... joj ko da je teško napisat npr. zasto a ne zashto i sl.... :bunny:
Seriously?
apsšholuthno tehbe podrhžavham , bogami to i nije tak jednostavno. kolko li ljudi potroše vremena da od sebe radeIzvorno postao Compov
možda je to neka crnačka , niger furka![]()
pa znam da se možda naviknuo na mobitelu ali valjda ima tipkovnicu s našim slovima, šta će kada piše neki dokument ili referat pisat tako, i ja u chatu koristim (lol, rofl, omfg ...) ali se s tim ne koristim ovdje imaš smajliće i to je to!
ma kaj s mobitela,pa kaj ti pises ćčšžđ u poruci? Ako je ć onda je c kaj pa zna se kaj je kaj.I ja mislim da je preseravanje!![]()
lik misli da je faca... zao mi ga je![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Da, ali ne možeš biti sigurna kad je c-c, a kad č/ć kad se radi o prof. nazivima. Pogotovo onima koje ne znaš ili nisi sigurna.
Mislim, najte me krivo shvatiti. Ne stajem u obranu, ali kažem, katkad je korisno napisati ono "h" iza šumnika (koji to u SMS-u nije).
A inače na netu ima i ljudi koji uopće ne pišu naše šumnike. Svatko ima svoj stil.![]()
U Mobisu!
A daj mi objasni jel ch č ili ć, ja ne vidim razlikuIzvorno postao Mobyy
![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ni ja! Nikad mi u školi nisu išli diktati sa č i ć!Izvorno postao Sljaka
![]()
U Mobisu!
neznam zasto bi netko bio idiot ili se preseravao ako pise tako?
to je stvar navike,a i nije jedini koji tako pise na forumu...
compov,neznam sta si htio postici ovim topicom,ali stvarno nije u redu da nekoga ismijavate i nazivate ga pogrdnim nazivima.
nhf
....jaoooo, o čemu vi vam respravljate....kako pravilno pisati![]()
![]()
- Red-Gsm.net -
nisam ništa htjeo postići... samo me zanimalo vaše mišljenje... meni je to odavno bilo glupo, i to je moje mišljenje (valjda imam na to pravo)... ali gdje sam ga nazvao pogrdnim imenom ajde mi to nađi...Izvorno postao kiki1989
EDIT:
nhf![]()
Seriously?
shta se nervirash bezveze..Izvorno postao Compov
![]()
![]()
.....cute but psycho.....
Vidi se da si mlad, pa nemas iskustva s takvim stvarima.Izvorno postao Compov
Naime iz davnih doba pocetaka interneta u nas, kad se na net moglo jedino ak si bio clan akademske zajednice, il ak si bil blizu SRCA, dok su postojali terminali na UNIXu, te niko ziv nie cul za hrvatske tastature, il hrvatska slova, iz doba kad se pocelo IRCat kod nas koristili su se takvi znakovi, za nasa slova.
Bilo je raznoraznih kombinacija, tak da je ovo cist normalna stvar, te to nie niakvo preseravanje, vec bilo cista navika iz tih nekih dana, il ko recimo sto ja ne koristim hrv znakovlje jerbo mi je tastatura po defaoultu na Engl, iz razloga sto Hrv tastatura ima preblesavo rijesene tipke za matematicke, informaticke znakovlje (preuzteo s glupih pisacih masina > daktilografski pristup, dok je kod ostali tastatura > informaticki pristup).
Za ove kaj ne mogu pojmit koje je slovo koje evo par primjera:
ć = cc
ć = tj
č = ccc
č = ch
Zake se pak koriste ovi dodaci, je recimo ak napises:
idem na sisanje nie isto ko i: idem na shishanje
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
Smrt, slazem se!! Uopce nema govora o preseravanju. I sama tako nekad pisem i ne mislim da se radi toga ja preseravam. Mene vise zivcira otvaranje ovakvih GLUPIH tema nego takav nacin pisanja.![]()
![]()
Caution: I can go from 0 to bitch in 6.8 seconds
...joj sad bi nekaj rekla al necu...o glupostima i pisanju.
pisanje je opčenito glupost, treba zabraniti pisanu riječIzvorno postao lili
![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Da tako je VODITE LJUBAV a ne piskarajte okoloIzvorno postao V3rt!g(o)
![]()
I feel the need -the need for speed!!!!!
i čitanuIzvorno postao V3rt!g(o)
![]()
Bookmarks